Rodit, nebo císařem?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
435
13.7.12 10:51

Přirozený porod byl pro mě tím zatím nejkrásnějším zážitkem. Není to tak strašné jak někteří píší. Dá se to zvládnout a já po těch dvou hodinách fungovala jako by nic neproběhlo a navíc jsem měla energie na rozdávání. A celkem mi bylo líto paní vedle, protože ta fungovala snad od třetího dne po císaři, je to prostě operace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8814
13.7.12 10:55
@Pipet píše:
@Loki01
Inkontinence souvisí spíše s tlakem a námahou za celé těhotenství, než s porodem…

Myslela jsem kdyz se roztrhnes u porodu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.7.12 10:56

To je hrozný ono každé má sve PRO i PROTI. kdyby alespon ten první císař stál za prd bylo by to jednodušší, ale já hned druhý den běhala v pohodě. no asi jim řeknu že nevím at se rozhodnou oni :mrgreen: :zed:

• Citovat
  • Upravit
11502
13.7.12 10:57

Ahoj, nevím tedy kde bydlíš, ale já rodila na Mělníku, obě děti. První byl akutní sekcí. Na JIPce jsem byla 3 dny a malého mi přinesli akorát 2× ukázat. Nekojila jsem, malý nechtěl a já přišla o mléko, tatínek mohl být celou dobu se mnou. Přístup ke kojení byl od sester dost laxní. Přes tuto zkušenost jsem se tam rozhodla rodit i druhé. Císař byl plánovaný kvůli velikosti malého. Druhá sekce byl pro mě příšerný zážitek, s prvním se to nedalo vůbec srovnávat, ten byl tak pohodový! Ale hned po sekci jsem mohla být s malým na sále a zkoušeli jsme přiložit, ale nechtělo se mu. Na JIP mi ho nosili každou chvíli! Zájem o to, aby matka kojila se otočil úplně jiným směrem! Byla jsem spokojená. V pondělí budou malému 3 měsíce a já stále plně kojím! Tatínek u porodu být mohl, ale já nechtěla, jedna sekce mu stačila a dávat tisícovku za to aby tam byl, se mi nechtělo. Navíc jsem brzo byla na nohou a hodně jsem se snažila, i když kojení byl ze začátku boj, ale kojím! Také jsem chtěla rodit normálně, ale prý bych neporodila, protože mám prý nějak blbou klenbu či co. Chtěla jsem ti napsat jen svou zkušenost. Nevím mezi kolika porodnicemi si můžeš vybrat, já mohla ze 3. nejbližších a Mělníku nelituji!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16247
13.7.12 11:04

POkud by to bylo jen trochu možné, asi bych bojovala za přirozený porod.
Mám za sebou 2 a je to nádherný zážitek, který opravdu stojí zato. Mám na oba porody hezké vzpomínky, i když na ten druhý lepší… byl přirozenější a nenechala jsem si už do ničeho moc mluvit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3871
13.7.12 11:10

Ahoj první jsem rodila normálně, teď mi hrozí sekce, protože je maličké otočené napříč. :,( A radost z toho rozhodně namám, jsem pro přirozený porod, pokud to jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8049
13.7.12 11:13

Mám za sebou dva porody SC. První po 5 denním vyvolávání mi prdla voda a po 24 hodinách v bolestech jsem se otevřela jen na 4 cm, tak mě řízli. U druhého jsem do poslední chvíle věřila a doufala, že to půjde přirozeně. Až 14 dní před termínem mi udělali Dr. čáru přes rozpočet s tím, že malý je velký, odhadovali ho kolem 4 kg, takže by radši po prvním císaři doporučovali znova císaře.
Poprvé to pro mě bylo všechno tak rychlé, že jsem si to nestihla uvědomit, co se mnou budou provádět (od rozhodnutí, že bude SC byla malá do 40 minut venku). Ale teď u toho druhého, když mi to nakonec naplánovali, tak jsem si připadala hrozně, že už jsem věděla do čeho jdu, musela jsem podepsat veškeré souhlasy s riziky. Připadala jsem si, že podepisuju ortel smrti :mrgreen: Ne fakt, na psychiku to pro mě bylo horší vědět to takhle dopředu :nevim: A hlavně pak ta JIP 24 hodin poté byla pro mě děs. Už bych to nechtěla nikdy zažít!!!
Fakt mě trošku mrzelo, že to nakonec nešlo ani podruhé přirozeně. Ale záleží jen na tobě jak se cítíš a co doporučuje doktor :nevim:

Příspěvek upraven 13.07.12 v 11:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2183
13.7.12 11:13

Tak já bych byla pro císaře, rodila jsem přirozeně a hrozný, císař mi přijde bezpečnější pro dítě. Ale je to tim, že mi malej při normálním porodu málem zemřel :-/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
452
13.7.12 11:14

Taky bych asi byla za přirozený porod :) Měla jsem v těhotenství také cukrovku a ještě se projevili problémy se štítkou, na kterou už budu brát napořád léky, a naše malá se narodila přirozeně a bez komplikací :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3871
13.7.12 11:16

Taky jsem měla ten první porod komplikovaný, malému šlo o život. Ale stejně jsem pro normální porod, pokud to jsen trochu jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68965
13.7.12 11:16

Cukrovka nevím - těhotenská určitě důvod pro sekci není, klasická netuším, neslyšela jsem, asi by měl zhodnotit diabetolog. Léčba se štítnou žlázou taky není důvod pro sekci. Já měla těhotenskou cukrovku a se šž se léčím roky a o sekci ani jeden z mnoha doktorů nikdy neuvažoval, dokonce mě nechali přenášet. Předchozí císař, byl-li z důvodu KP už dneska pro druhý taky není automatický důvod, znám několik lidí, kteř pak podruhé rodili přirozeně a bez problémů. Takže pokud byses rozhodla rodit přirozeně a doktoři v porodnici ti to odkývali, vůbec bych se toho nebála. Pokud by měli porodníci pochyby (nejspíš kvůli stavu dělohy, velikosti nebo natočení dítěte…) a císaře by doporučili, dala bych na jejich slova. Za mě teda pokud by to šlo, určitě bych chtěla rodit přirozeně, byl to nádhernej zážitek. Pokud by to nešlo, byla bych vděčná za možnosti moderní medicíny, jak dospět ke zdravému dítěti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
13.7.12 11:19

Ahoj!

Určitě bych byla pro přirozený porod. Upozornila bych, že si nepřeji oxytocin a jiné urychlovadla.
Pokud bys dlouho přenášela, tak raději zvol sekci, protože vyvolání bývá větší zátěž pro dělohu, což je po první SC rizikovější.

Držím palce, ať vše dopadne co nejlépe! :kytka:

Doplňuji, že první šel taky sekcí a další dva už tím správným východem. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5199
13.7.12 11:32

Ahoj,
je dokázáno, že pro dítě je jednoznačně nejbezpečnější císařský řez a to je i pro mě rozhodující.

Mám těhu cukrovku, astma a kdeesi-cosi, teoreticky se taky můžu rozhodnout, jestli normál nebo císař a půjdu do císaře. A kecy typu že po normálním porodu máš k dítěti lepší vztah, to je k zblití. To, že když si někdo porod protrpí tím, že si u toho natrhne pipku neznamená, že budeš mít dítě radši. To máš přece v sobě!

Při vší úctě k dámám výše, nenechala bych se ovlivnit příběhy typu, že „porod je v pohodě, já to měla za 2 hodiny za sebou“, protože přece nikdy nemůžeš mít jistotu, že u tebe to bude stejný. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2183
13.7.12 11:34

Naprostý souhlas s pinkie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
13.7.12 11:34
@terinka4444 píše:
Přirozeně, já bych rodila přirozeně, nezapomenutelný nádherný zážitek, krása a po porodu do dvou hodin fit.

Jak kdo. Já byla zmasakrovaná, prasklá a šitá až běda. A to mělo dítko jen 2,5 kg!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí