Rodit, nebo císařem?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8814
13.7.12 17:02
@Misula.vdf píše:
Tak to se omlouvám, že tě to tak podráždilo :lol:Já jsem jen napsala že mi dělali celou dobu ultrazvuk a ty jsi reagovala se smějícími smailíky. A prostě to vyznělo jako by to nebyla pravda.
A taky evidentně dělali něco navíc, o čem jsi ještě neslyšela, ale stejně napíšeš, že to bylo vlastně stejně k ničemu…jak to můžeš vědět?

To asi spis ty jsi podrazdena, ne? Kdyz mne napadas uz od prvni reakce.
Clovek prijde s dobrou naladou :roll:

Jak to mohlo nejak „vyznit“ prosimte? :lol: A taky nevim co je spatneho na smejicim se smailiku. Asi jsi dneska vstala z postele spatnou nohou, ze? ;)

Ja nepisu, ze je to k nicemu, k nicemu to urcite neni. Jen si myslim, ze je to zbytecny risk. Proste se vyvovalavat nema podle studii co jsem cetla ja.
Ja jsem celkove proti takovym zrychlovackam, ale to je na jinou debatu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5394
13.7.12 17:09

Ale nijak…
Já to neumím lékařsky popsat…ale u mě nedošlo k vyvolání jako takovému. Kdy se podá na počátku tabletka nebo jiný způsob. Nebyl mi podán přímo oxytocin jako takový. Ano, chemií mi pomohli, ale právě až úplně ke konci. Právě proto, že věděli, že jsem po sekci. Od začátku to bylo naplánované. Dokonce jsem to probírala zpětně i s porodníkem jedné známé a souhlasil, že takto se to může po CS „vyvolat“. I já si myslím, že porod bez úplné chemie je nej, ale ne vždy to jde…a souhlasím, že někdy se chemie používá zbytečně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8814
13.7.12 17:13
@Misula.vdf píše:
Ale nijak…
Já to neumím lékařsky popsat…ale u mě nedošlo k vyvolání jako takovému. Kdy se podá na počátku tabletka nebo jiný způsob. Nebyl mi podán přímo oxytocin jako takový. Ano, chemií mi pomohli, ale právě až úplně ke konci. Právě proto, že věděli, že jsem po sekci. Od začátku to bylo naplánované. Dokonce jsem to probírala zpětně i s porodníkem jedné známé a souhlasil, že takto se to může po CS „vyvolat“. I já si myslím, že porod bez úplné chemie je nej, ale ne vždy to jde…a souhlasím, že někdy se chemie používá zbytečně…

Hlavne ze to dobre dopadlo a mas ted srovnani :palec:

Cetla jsem, ze prostoglandiny jsou horsi nez oxytocin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
13.7.12 17:17

Zažila jsem oba porody. 1. Porod trval 33 hodin. Strašně se to vleklo, přidaly se i křížové bolesti, já byla tak vyčerpaná, že jsem si strašně přála císaře. Ale vše probíhalo bez komplikací, kdybych neměla ty hnusný křižáky tak by to tak hrozný nebylo, samotný porod mě už nebolel, 15min. tlačení a malá byla venku. Byla jsem šitá a zhruba týden jsem si nemohla pohodlně sednout, ale nebylo to nic hroznýho.
2. porod plánovaný císař a to byl teda děs :zed: Rozepisovat se o něm nebudu, nebyl to pro mě příjemnej zážitek.
Jsem pro přirozenej porod, ale je třeba zvážit zdravotní rizika a doporučení doktora.
A co se týče pocitů tak po přirozeném jsem měla pocit, že jsem něco dokázala, byla jsem na sebe fakt hrdá, ale po císaři jsem měla pocit, že je to tak, že si jdu jen do porodnice něco vyzvednout, jako když jdu do obchodu pro chleba :mrgreen: Ale malýho jsem milovala od 1.chvíle, navíc mi ho bylo tak nějak líto, že ho vyndali o něco dřív. S 1. miminem jsem to měla tak, že ta láska přišla o něco později, ale to bylo asi tím, že to bylo 1. a člověk je z toho všeho hodně vyjukanej :roll:
Přeju hodně štěstí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5394
13.7.12 17:22

Fakt nevím co to přímo bylo. Já znám jmenovitě jen oxytocin, nejsem tolik informovaná…ale podle toho, jak se se mnou dlouho prděli, jak to se mnou probírali a sám primář byl ochotný a kontroloval mě ultrazvukem předpokládám, že udělali vše „šetrněji“. Byl mi narovinu nabídnutý do půl hodiny císař, nemuseli si se mnou prodlužovat den (vím, že někde by mi to ani nenabídli…ztráta času, raději všechno šup, šup).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8814
13.7.12 17:34
@Misula.vdf píše:
Fakt nevím co to přímo bylo. Já znám jmenovitě jen oxytocin, nejsem tolik informovaná…ale podle toho, jak se se mnou dlouho prděli, jak to se mnou probírali a sám primář byl ochotný a kontroloval mě ultrazvukem předpokládám, že udělali vše „šetrněji“. Byl mi narovinu nabídnutý do půl hodiny císař, nemuseli si se mnou prodlužovat den (vím, že někde by mi to ani nenabídli…ztráta času, raději všechno šup, šup).

Urcite to zni jako lepsi porodnice. Prostoglandiny jsou prave v tech tabletach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
13.7.12 17:49
@Pinkie píše:
Já jsem přece neřekla, že není přirozené rodit vaginálně, to jsis to asi špatně přečetla! Já prostě jen tvrdím, že bezpečnější pro dítě je císař.
A jestli jsi zastáncem názoru, že projítí dítětě vagínou = větší láska matky k dítěti, tak to je teda pěkná kravina :roll: :mrgreen:

je to kravina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
13.7.12 18:09

Vcelku smutné je, že tady zakladatelce popisujete svoje nezdařené porody.Co to s ní a jejím budoucím má společného? Nikde není psáno, že tímhle musé ona sama projít. Proč to celé házet do jednoho pytle?
Není pravda, že se po SC nesmí porod vyvolat, vše je odvislé od toho, jak má připravené porodní cesty, jak má velké miminko ( kvůli cukrovce) a další faktory. To vše je rozhodující, jestli raději SC, nebo to zkusí přirozeně. Myslím, že ted´ momentálně je brzo i na to, aby rozhodli sami lékaři, jak to bude. A co si budem povídat, drtivá podstata je právě v tom, jak to má rodička poskládané v hlavě. Pokud se porodu bojí, upíná se na SC, tak potom ten samotný průběh normálního porodu nemusí být zrovna nic moc, pokud se vnitřně připravuje na normální porod, vše může dopadnout nad očekávání dobře.
Mám známou, co pro eklampsii a další zdrav. problémy předčasně rodila CS. Doktoři jí tenkrát řekli, že další dítě mít nemůže, s největší pravděpodobností by ji to zabilo. A světe div se, hodila to za hlavu, po 6 ti letech donosila a porodila PŘIROZENĚ zdravou dceru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8814
13.7.12 19:03
@berry4 píše:
Vcelku smutné je, že tady zakladatelce popisujete svoje nezdařené porody.Co to s ní a jejím budoucím má společného? Nikde není psáno, že tímhle musé ona sama projít. Proč to celé házet do jednoho pytle?
Není pravda, že se po SC nesmí porod vyvolat, vše je odvislé od toho, jak má připravené porodní cesty, jak má velké miminko ( kvůli cukrovce) a další faktory. To vše je rozhodující, jestli raději SC, nebo to zkusí přirozeně. Myslím, že ted´ momentálně je brzo i na to, aby rozhodli sami lékaři, jak to bude. A co si budem povídat, drtivá podstata je právě v tom, jak to má rodička poskládané v hlavě. Pokud se porodu bojí, upíná se na SC, tak potom ten samotný průběh normálního porodu nemusí být zrovna nic moc, pokud se vnitřně připravuje na normální porod, vše může dopadnout nad očekávání dobře.
Mám známou, co pro eklampsii a další zdrav. problémy předčasně rodila CS. Doktoři jí tenkrát řekli, že další dítě mít nemůže, s největší pravděpodobností by ji to zabilo. A světe div se, hodila to za hlavu, po 6 ti letech donosila a porodila PŘIROZENĚ zdravou dceru.

Pravda je to, ze pri vyvolavanem porodu je nekolikanasobne riziko prasknuti delohy. Potvrdily to vsechny studie. To je fakt. Tudiz se porod casto nevyvolava. Normalne te napisou na CS Je uz jen na tobe jestli prijdes. Taky nemusis, na stul te nikdo neprivaze.

Ja jsem zakladatelce treba vubec neradila. Normalne bych podporovala vaginalni porod, ale fakt bacha na tu cukrovku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
13.7.12 20:26

Samozřejmě, že se musí postupovat citlivěji, než u rodičky, která nemá po SC. Ale jde i to. Tady už zacházíme do extremů. Cukrovka není smrtelná nemoc, je to jen kompikace, kterých může být další xy, pokud rodička s diabetem netrpí vysokým tlakem, tudíž předpokladem k preeklampsii, nemá nadměrný plod, její hodnoty cukru jsou v normálu, není důvod zybtečně volit SC, normálně rodí jako každá jiná. ;)
Apropos já pro změnu kvůli svým zdravotním problémům měla indikovaný porod před termínem, epidural dopředu vyloučen, stejně tak SC. Ne, že by to nebyly na konci nervy, z toho důvodu, že moje porodní cesty byly zamčeny na 100 západů, ale nakonec jsme to dali - doktoři se vyšvihli, příroda pomohla a já v den, kdy jsem nakonec měla jít na vyvolání (39+3,původně byl porod plánovaný na 39+0) samovolně porodila. Sice to zrovna nelechtalo, protože mi během porodu ručně uvolnovali porodní cesty, v důsledku to byl můj nejkrásnější porod :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3421
15.7.12 20:38

Ono to tu skoro vypada jako kdyby nekdo mohl prubeh a vysledek porodu predvidat. Pokud si rodicka a doktor troufaji na urcitou metodu, tak smele do toho. Pokud nekdo z nich ne, tak bych sakra vahala. A cisar neni zadna pohroma. A nevim zda existuje statistika, ze by zeny po cisari kojily mene (odmyslim-li zeny se zdravotnimi problemy, ktere k cisari vedly).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí