Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Holky, tak skorice nic. Nejdriv jsem si udelala indicky chai latte, s pul pytlikem skorice a druhou pulku skorice jsem nasypala do horke vany. Bylo mi po tom akorat blbe, jak mi bylo tezko od zaludku, tak mi bylo zle z te horke vany a ve finale zadny efekt. Zitra rano v 9hod nastupuju na vyvolani, tak doufam, ze touhle dobou uz to bude za mnou ![]()
@Marketa2008
To bude v pohodě, mně se zdá, že ty „zaručené“ rady, když zafungují, tak je to spíše dílem souhry okolností, než že by to fungovalo ![]()
Taky si myslím, někomu zabere to, jinému ono a někomu nic. Já mám termín dnes, včera mi sice odešla hlen. zátka, poslíčci byli taky už slušní, ale jinak dnes klid. Takže uvidím jak dlouho budu přenášet já. Přeji zakladatelce rychlý porod bez komplikací, já jsem teda první měla vyvolaný a syn byl za 5 hodin venku
…i když měl 4,11 kg a bylo těžký ho vytlačit ![]()
No, byl to záhul.
Jediné, čeho se bojím a proč nechci dlouho přenášet je váha toho malýho co porodím v příštích dnech
, před týdnem měl tři kila tak snad bude mít do tří a půl kil ![]()
@SAJMONEKF Tak to chápu, snad to bude do těch 3 a půl kilo, protože přes 4 kg je už opravdu hodně. Kamarádku kvůli porodní váze nedávno vzali o dva týdny dřív na císař.
Taky nechápu jak mě mohli nechat rodit takového slona normálně, navíc jsem malá, úzkou pánev, tak to fakt byl nepříjemný zážitek ![]()
Moje máma rodila první dítě 4.38kg (já
) a sestra před třema lety první dítě 4.52kg. Přirozeně. A to nejsou nijak extra vysoké nebo rozložité. Obě úplně bez problémů. Tak se trochu bojím, že podržím rodinnou tradici… ![]()
A když má dítě velikou hlavu, tak jako pardon, ale to musí být opravdu peklo. V porodnici jsem viděla chlapečka, který mě fakt velikou hlavu
, s tou paní, co ho rodila, bych si to tedy nechtěla vyměnit ani náhodou…
@Marketa2008 píše:
Holky, tak skorice nic. Nejdriv jsem si udelala indicky chai latte, s pul pytlikem skorice a druhou pulku skorice jsem nasypala do horke vany. Bylo mi po tom akorat blbe, jak mi bylo tezko od zaludku, tak mi bylo zle z te horke vany a ve finale zadny efekt. Zitra rano v 9hod nastupuju na vyvolani, tak doufam, ze touhle dobou uz to bude za mnou
hodne stesti! ![]()
Ahojky maminky přidám se k té váze dítěte. v sobotu mám termín a asi budu přenášet. také mám strach protože malá měla před skoro dvouma týdnama 3700g. a mám strach že to bude taky macek jak můj druhej syn kterej měl 4700g a 54cm.
@Marketa2008 píše:
Holky, tak skorice nic. Nejdriv jsem si udelala indicky chai latte, s pul pytlikem skorice a druhou pulku skorice jsem nasypala do horke vany. Bylo mi po tom akorat blbe, jak mi bylo tezko od zaludku, tak mi bylo zle z te horke vany a ve finale zadny efekt. Zitra rano v 9hod nastupuju na vyvolani, tak doufam, ze touhle dobou uz to bude za mnou
doufám že už to máte úspěšně za sebou a proběhlo všechno v pořádku
![]()
Holky ja radila prvni 4300 a druhy 4190 a normalně s nastřihem akorat synek měl hrozně velkouuuu hlavu 39cm..no později scafocefalii a musel na remodelaci lebky ale jinakje čilej a zdráv ![]()
Marketa2008 tady nebyla už 3 dny, že by už konečne porodila? ![]()
Tak jsem konecne ve spojeni. 19.7 se nam narodila Charlottka 3710g a 49cm. Vyvolavali me az druhy den po prijmu, tak to bylo jeste trochu psycho, byt den v nemocnici jen tak a cekat. Rano v 8hod mi pak zavedli pul tablety a ve 12:15hod byla mala na svete. Prvni porod jsem mela asi 10hod, tak tohle bylo uzasny. Akorat to bylo az moc rychle, tak mi nestihli dat epidural.
Dekuju vsem v teto diskusi, kdo jste me psychicky podporovaly a preju take brzke porody a zdrava miminka ![]()