Hemangiom? ma někdo zkušenosti

23
23.9.17 20:28

Hemangiom? ma někdo zkušenosti

Prosim mamči ma někdo zkušenosti s Hemangiomem? mělo ditko? za jak dlouho zmizelo? popř. jak jste lečili atd :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101
23.9.17 20:39

Ahoj, mela jsem maly na zadech, nebezpecne to pry neni, jen kdyz zavadis, bude to hodne krvacet. kozni mi to odstranila vypalenim, byla to rychlovka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
23.9.17 20:42

My momentalně řešíme s malou, léčbu má zahájenou před 3 měsíci a hemangiony krásně mizí. Jinak lečíme betablokátory. Hemangionů jsme měli 13 po těle a na játrech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.9.17 20:44

@zdenecka11 Hemangiom jsme objevili asi 3.den po narození ve vlasech. Velikost asi 1cm v průměru. Do prvního růstového spurtu se s ním nic nedělo, ale následně po každém růstovém spurtu rostl spolu s dítětem i hemangiom. Zvětšil se na průměr asi 3-4 cm a „naboptnal“ na výšku asi 8mm. Naštěstí to bylo ve vlasové části, tak nebyl vidět.
Myslím, že před 2.rokem života přestal zcela růst a začal se zmenšovat, až ve 4 letech zcela zmizel. Dnes po něm není ani stopy.
Neléčili jsme nijak, léčba na to prý neexistuje, obvykle sami zmizí. Není ani známo z jaké příčiny hemangiomy vznikají.
Osobně mám podezření na přítomnost rtuti v matce (patrně z plomb).

POLA

• Citovat
  • Upravit
23
23.9.17 20:45

Kolik je male?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4700
23.9.17 20:45
@Anonymní píše:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.9.17 20:47
@Anonymní píše:
@zdenecka11 Hemangiom jsme objevili asi 3.den po narození ve vlasech. Velikost asi 1cm v průměru. Do prvního růstového spurtu se s ním nic nedělo, ale následně po každém růstovém spurtu rostl spolu s dítětem i hemangiom. Zvětšil se na průměr asi 3-4 cm a „naboptnal“ na výšku asi 8mm. Naštěstí to bylo ve vlasové části, tak nebyl vidět.
Myslím, že před 2.rokem života přestal zcela růst a začal se zmenšovat, až ve 4 letech zcela zmizel. Dnes po něm není ani stopy.
Neléčili jsme nijak, léčba na to prý neexistuje, obvykle sami zmizí. Není ani známo z jaké příčiny hemangiomy vznikají.
Osobně mám podezření na přítomnost rtuti v matce (patrně z plomb).POLA

Ja nemam ani jednu plombu, nikdy jsem nemela a muj chlapecek ma hemangiomy 2. Za tyden jdeme do motola na prvni kontrolu, tak uvidime, ale pry vetsinou zmizi sami.

• Citovat
  • Upravit
40
23.9.17 20:48

Nevim na kohi to bylo, naší malé je 5 korigo a 8,5 bio

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
23.9.17 20:49

Syn ma ve vlasech. Ted mu je 4,5r, samo se mu to zmensuje

• Citovat
  • Upravit
40
23.9.17 20:50

Jinak ještě léčíme u Dr. Mališe v Motole

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.9.17 20:54

@zdenecka11 Pravda o té léčbě… betablokátory a používání záření… zde si ale myslím, že je důležité, zda je hemangiom „pouze“ na kůži a nebo i na vnitřních orgánech - byly jsme s novorozencem na UTZ a odběru krve.

Ohledně té rtuti - stálo by to za širší výzkum, aby jsme se třeba alespoň přiblížili k příčině.

POLA

• Citovat
  • Upravit
23
23.9.17 20:55

Aha my mam na čeličku udelalo jse nam asi 2tydny po porodu, slysela jsem ze zmizi tak do roka, tak budem doufat aby se jeste nezvetsoval jsou nam 3 mesice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
23.9.17 20:58

Nám zahájily lečbu z důvodu velkeho počtu, orgánu a i tím že největší měl na ruce cca 1,5cm. U nás je to důsledek extrémní nedonošenosti a tím i nevyrovnaného přístupu kyslíku do těla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
23.9.17 21:00

Aha ja vubec nevěděla ze neco takoveho existuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.9.17 21:01

@zdenecka11 Nám kožní řekla, že většinou zmizí do 6ti let věku. V našem případě se tak stalo dřív. Je hemangiom plochý a jak je veliký?

POLA

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí