Herecká střední škola

9.6.22 16:39

Herecká střední škola

Dobrý den, vím že na tento veb to asi nepatří ale i tak se zkusím zeptat. Jsem v 8 třídě základní školy,
chtěla bych se dostat na hereckou střední školu měli by jste doporučení na jakou? Nejlépe v Praze. Klidě bych byla ráda i třeba za dramatickou/divadelní školu, ale žádnou nemohu sehnat.
Ještě jsem slyšela že tam budu muset dělat talentovky ví někdo jak probíhají? Nejsem vůbec nadaná ve zpěvu proto bych chtěla jak probíhají hlavně zkoušky ze zpěvu.
V herectví bych řekla že jsem nadaná ale nikdy jsem na žádném kroužku divadelním ani nic takové nebyla, myslíte že mám šanci? Předem děkuji za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Ou
24138
9.6.22 16:49

Hele jako talentovky zkusit můžeš, ale zejména pokud nezačneš o prázdniních s pířpravou a nezačneš chodit do nějakého dramaťáku, tak s tím moc nepočítej. A zpěv potřebuješ i na herecké konzervatoři. On se ten středoškolský program jmenuje hudemě dramatické umění.

A seznam škol s akreditací najdeš tady (mohé z nich ale vyžadují školné)

https://www.stredniskoly.com/obor/99127

Takže jako zkus to, ale rozhodně měj v záloze jiné obory.

Podobu přijímaček si dohledej sama na webu školy.

Pokud by se ukázalo, že to je pro tebe moc náročný úkol, zvážila bych především nematuritní studium…

A pokud tě baví herectví, tak se prostě přihlaš do nějakého dramaťáku tak jako tak a dělej to jako koníček. Během studia nějaká jiné střední školy tak budeš mít dostatek času a příležitosti si srovnat v hlavě, jestli to je kariéra pro tebe a jestli má smysl začít se připravovat třeba na přijímačky na vyšší či vysokou školu právě na herecké obory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.6.22 17:04

Šanci??? Od nás že školy se dostala jedna dívka konzervatoř do Ostravy-obor herectví. Byla vynikající. Perfektním známky a celou základní školu chodila na dramatický obor na základní uměleckou školu!!! Z 80 jich brali 5. :pankac:

• Citovat
  • Upravit
36504
9.6.22 17:24

Samozřejmě Ti přeji, aby Ti sen vyšel, ovšem obavu mám z uplatnění. Herců je jako zrnek písku v poušti. Co si to ponechat jako ušlechtilý koníček a mít zajištěný příjem z „běžného“ zaměstnání?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12640
9.6.22 17:27

Napadá mě jen konzervatoř a to bez přípravy nedáš. Jsou tam hodně těžký zkoušky. Ideálně si najdi ZUŠ v tvém okolí, dají ti tam hlasovou průpravu, zapracuješ na projevu a tak. Ten zpěv by taky nebyl.od věci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65430
9.6.22 17:28
@bjetuschka píše:
Napadá mě jen konzervatoř a to bez přípravy nedáš. Jsou tam hodně těžký zkoušky. Ideálně si najdi ZUŠ v tvém okolí, dají ti tam hlasovou průpravu, zapracuješ na projevu a tak. Ten zpěv by taky nebyl.od věci.

na konci osmičky? Talentovky bývají někdy v listopadu, ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12640
9.6.22 17:30
@vokishka píše:
na konci osmičky? Talentovky bývají někdy v listopadu, ne.

Tak to se přiznám, že vůbec netuším, myslela jsem, že se dělají na jaře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65430
9.6.22 17:35
@bjetuschka píše:
Tak to se přiznám, že vůbec netuším, myslela jsem, že se dělají na jaře.

ne, právě na podzim. Kdo se nedostane, má možnost si v únoru dát zase normálně dvě přihlášky na klasické školy. Zakladatelka v podstatě nemá šanci, když nikdy nic nedělala a najednou si vzpomene, že by chtěla být herečka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
9.6.22 17:35
@bjetuschka píše:
Napadá mě jen konzervatoř a to bez přípravy nedáš. Jsou tam hodně těžký zkoušky. Ideálně si najdi ZUŠ v tvém okolí, dají ti tam hlasovou průpravu, zapracuješ na projevu a tak. Ten zpěv by taky nebyl.od věci.

Zušky už talentovky měly. Teda aspoň u nás ve městě. Měla by tam nastoupit, jinak ji ostatní převálcují. Leda by byla přirozený talent :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8893
9.6.22 17:40

No…pokud jsi nikdy nic nezkoušela nikdy nikam nechodila a na konci osmičky ses rozhodla, že chceš být herečkou, tak máš, obávám se, zcela jistou smůlu. Na konzervatoře berou vždy jen zlomek z přihlášených lidí a všichni z nich se v tom svém oboru pohybují už roky, často od školky. Žijí tím, mají za sebou různé vystoupení, soutěže, roky tréninku, mají zpětné vazby od učitelů, rady, podporu, průpravu…prostě všechno. Ty nemáš nic. Přihlásit se samozřejmě můžeš, určitě to zkus, abys pak nelitovala, najdi si podmínky přijetí na dané škole a podle toho se připrav. Ale určitě mysli i na klasické školy a tam si dej přihlášky taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65430
9.6.22 17:43
@Midaku píše:
No…pokud jsi nikdy nic nezkoušela nikdy nikam nechodila a na konci osmičky ses rozhodla, že chceš být herečkou, tak máš, obávám se, zcela jistou smůlu. Na konzervatoře berou vždy jen zlomek z přihlášených lidí a všichni z nich se v tom svém oboru pohybují už roky, často od školky. Žijí tím, mají za sebou různé vystoupení, soutěže, roky tréninku, mají zpětné vazby od učitelů, rady, podporu, průpravu…prostě všechno. Ty nemáš nic. Přihlásit se samozřejmě můžeš, určitě to zkus, abys pak nelitovala, najdi si podmínky přijetí na dané škole a podle toho se připrav. Ale určitě mysli i na klasické školy a tam si dej přihlášky taky.

je to právě dělané tak, že talentovky a přijímačky mají tyto školy už na podzim. Kdo neuspěje, má normálně další dvě přihlášky na běžné školy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2406
9.6.22 17:43
@Ahojahojcau píše:
Dobrý den, vím že na tento veb to asi nepatří ale i tak se zkusím zeptat. Jsem v 8 třídě základní školy,
chtěla bych se dostat na hereckou střední školu měli by jste doporučení na jakou? Nejlépe v Praze. Klidě bych byla ráda i třeba za dramatickou/divadelní školu, ale žádnou nemohu sehnat.
Ještě jsem slyšela že tam budu muset dělat talentovky ví někdo jak probíhají? Nejsem vůbec nadaná ve zpěvu proto bych chtěla jak probíhají hlavně zkoušky ze zpěvu.
V herectví bych řekla že jsem nadaná ale nikdy jsem na žádném kroužku divadelním ani nic takové nebyla, myslíte že mám šanci? Předem děkuji za odpovědi.

Co myslíš tím, že žádnou nemůžeš sehnat? Hledáš je správně? Víš, že se těm školám říká „konzervatoř“ a ne „herecké SŠ“, že jo? ;)

Jinak talentovky často kromě přednesu testují i zpěv, stejně jako pohyb. Ten herecký talent je i o práci s hlasem a tělem. Je to takový nepsaný předpoklad. :nevim: Neumí většinou jenom ti, co ty školy nemají, protože je tzv. „pro nedostatek talentu“ nevzali, obvykle právě z těhle důvodů - ale někteří se prosadili i tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
9.6.22 17:52
@vokishka píše:
ne, právě na podzim. Kdo se nedostane, má možnost si v únoru dát zase normálně dvě přihlášky na klasické školy. Zakladatelka v podstatě nemá šanci, když nikdy nic nedělala a najednou si vzpomene, že by chtěla být herečka

No bože, tak půjde na zpevacku :mrgreen:,anebo bude studovat na princeznu, všechno to vyjde na stejno :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65430
9.6.22 17:54
@Ahep píše:
No bože, tak půjde na zpevacku :mrgreen:,anebo bude studovat na princeznu, všechno to vyjde na stejno :mrgreen:

tak ta princezna by třeba šla, stačí zalovit někde v britských vodách, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8893
9.6.22 17:59

@vokishka no jo vlastně, to jsem úplně zapomněla. Tak to je dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze