Hmotná nouze 2014 prosím o radu
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Příjmy a jednotlivé výdaje za byt jsou samozřejmě postatné. dále je třeba uvést, zda se jedná p byt v Praze, nebo kolik má obyvatel. Bytem v osobce asi myslíte v osobním vlastnicví. U bytu mapř. v družstevním vlastnictví nelze sepsat nájemní smlouvu, proto není nárok na příspěvek na bydlení.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Děti syn měl ted v červnu 6 let a mladší má 2 roky.
to je divné, mě vyšlo, že je vaše živ. minimum 9850 ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jaký byt máte teď? nájem družstevního či co jak?
nechápu, proč vás „nutí“, abyste šli do bytu v OV ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jedná se o byt v Praze je v družstevním vlasnictví proto jsme žádali na hmotné nouzi. dobře napíšu tady příjmy a výdaje ať máte přehled. Leden Příjmy: Výplata 7433, Nemocenská 5966, rodičák + přídavky 4800. unor Výplata 10783, nemocenská 2799, rodičák + přídavky 4800, březen výplata 12465, rodičák a přídavky 4800, Jsme dva dospělí a dvě děti. Nájem platíme každý měsíc stejně 13 000kč
- Citovat
- Upravit
@martina.se píše:
Jaký byt máte teď? nájem družstevního či co jak?nechápu, proč vás „nutí“, abyste šli do bytu v OV
Protoze v podnajmu nemaji narok na prispevek na bydleni.
Kdyz jim najme nekdo byt, ktery ma v ov, tak ho mit budou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Jedná se o byt v Praze je v družstevním vlasnictví proto jsme žádali na hmotné nouzi. dobře napíšu tady příjmy a výdaje ať máte přehled. Leden Příjmy: Výplata 7433, Nemocenská 5966, rodičák + přídavky 4800. unor Výplata 10783, nemocenská 2799, rodičák + přídavky 4800, březen výplata 12465, rodičák a přídavky 4800, Jsme dva dospělí a dvě děti. Nájem platíme každý měsíc stejně 13 000kč
http://www.penize.cz/…-na-zivobyti?…
Tady lze spočítat hmotnou nouzi. Hodila jsem tam cifry jen zhruba, vyšla mi částka okolo 800, na příspěvek na bydlení nemáte v družstevním bytě nárok.
Nechápu, jak je možné, že s nemocenskou máte vyšší příjmy než při měsíci bez nemocenské.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Problém je v tom, že máte družstení byt.
Kdyby jste bydleli v nájemním, tak můžeš žádat o příspěvek na bydlení, pokud by nestačil k pokrytí, tak i o hmotku.
Nájemní byty se počítají jinak, jsou tam větší doplatky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@evill píše:
Protoze v podnajmu nemaji narok na prispevek na bydleni.Kdyz jim najme nekdo byt, ktery ma v ov, tak ho mit budou.
jo takhle.. kurňa, vynechává mozek, idu radši pryč
![]()
pardon ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Tak například v lednu máte příjmy 18199,–kč což není hmotná nouze, životní minimum proVás 4 je 9850,–kč což Vy dalece přesahujete
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Measmille píše:
Pro prispevek a doplatek na bydleni je nutny trvaly pobyt, ne?! a to je jedno jestli je druzstevni nebo v ov? pokud se pani vedouci nebo pracovnici neco popletlo tak bych zadala o okamzitou napravu- prepocitani! pokud te schvalej jako v hmotny nouzi, muzes si od soc. nechavat proplacet skolku.
U příspěvku na bydlení to jedno není. K tomu je třeba doložit nájemní smlouvu. Pokud zakladatelka není členem družstva-nájemcem bytu, má pouze smlouvu podnájemní a na tu se příspěvek nevztahuje. Jak říká úřednice na sociálce, je třeba hledat bydlení nájemní, tj. v OV nebo třeba ve vlastnictví městké části apod.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jdu si prosím pro radu. jen prosím rýpalky které bodou psát at si najdem levnější bydlení tak předem píšu že to je to nejlevnější co jsem sehnala a že 2+1 pro 4 lidi je těžké sehnat natož menší byt za levnější peníze. Takže v dubnu jsme zažádali o příspěvek na živobytí a doblatek na bydlení dokládali jsme leden, únor, březen, duben a květen a červen ještě ne a paní nám napsala že to poslala na schválení vedoucí ale že peníze dostaneme a uplynuly 4 dny a paní nám teď napsala že jí to vedoucí vrátila a zamítla že se jí v programu nějak skřížily unor a duben a že máme vysoké příjmy. Po zaplacení nájmu nám zůstane cca 5000 kč stoho platím jízdné a platila jsem staršímu synovi školku takže mi zůstalo cca 3000 na jídlo. ještě mi paní ze sociálky napsala že si máme najít byt v osobce a žádat o příspěvek na bydlení. Já už vůbec nevím co mám dělat. Jestli tady je někdo kto tomu opravdu rozumí mohu tady napsat a rozepsat příjmy. Prosím o zachování annonymity je to pro mě velmi citlivé. děkuji