Holení kočky

11
29.9.22 01:25

Holení kočky

Zdravím všechny,

Máme kocoura, který je dlouhosrstý. To že má kolikrát chuchvalce - neřeším 🤣 češeme ho.. Ale kolikrát se nám stane, že vyjde ze záchodku, a má mezi nohama bobana. Někdy jde snadno odlepit, ale někdy je to nutné na sprchu..
Přemýšlím jestli nejde toho kocoura nějak mezi nohama oholit? Udělal by mi to veterinář? Zastřihávat srst tam, si asi neodvážím.

Máte s tím někdo zkušenosti? Budu ráda za všechny rady. Děkuji 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
965
29.9.22 02:00
@Mmjelito píše:
Zdravím všechny,

Máme kocoura, který je dlouhosrstý. To že má kolikrát chuchvalce - neřeším 🤣 češeme ho.. Ale kolikrát se nám stane, že vyjde ze záchodku, a má mezi nohama bobana. Někdy jde snadno odlepit, ale někdy je to nutné na sprchu..
Přemýšlím jestli nejde toho kocoura nějak mezi nohama oholit? Udělal by mi to veterinář? Zastřihávat srst tam, si asi neodvážím.

Máte s tím někdo zkušenosti? Budu ráda za všechny rady. Děkuji 😊

A neodvazis se, protoze zvire by te sezralo? Ja teda kocku bych asi zvladla, drapy strihame uz temer bez pipnuti, jen u jednoho na zadni tlapce mi vzdy trochu protestuje. Normalne bych vzala nuzky a ostrihala, babicka psy taky strihala nuzkami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.9.22 06:57

@Mmjelito dobrý den Mám skušenost taky kocourovy vždy visel bobek že říťi no tak jsem ho oholila je teda lepší to dělat na jaře a ne na podzim nebo zimu ale ja si myslím ze i nůžkami to půjde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24706
29.9.22 07:18

Normálně odstřihnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2721
29.9.22 08:04

Naši kočičku jsem zabalila do deky a normálně ostříhala, co bylo potřeba. Ještě si to užívala. Krásně vrněla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
703
29.9.22 08:18

Tak asi bych mu to tam přímo neholila, ale zkrátit srst nůžkami, to se určitě dá. Náš je zvyklý na vystříhávání chuchvalců, tak mu nevadí, že toho někdy vezmu trochu víc. Jinak se mu to také stává. Buď se bobek nalepí do chlupů nebo odpadne až někde cestou ze záchůdku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
1.10.22 00:41

Určitě mě nesežere, ale je divoký 😁 je velký, divoký a strašně se pere, když se mu něco nelíbí, takže bych se spíš bála, že bych ho střihla do kůže nebo někam 😁 kulky už ušmiknuté má, toho se bát nemusím, ale vím že jak se mi bude prát, tak to nedám😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3329
1.10.22 01:10

Určitě veterinář. Holení je dost nebezpečný, jsou kočky kterým už srst nikdy nedoroste, třeba oholit ocas je pro ně vyloženě nebezpečné, stejně tak se nesmí oholit Německý ovčák…A když ti to vet schválí, rovnou ti ho může oholit, má speciální rukavici a chmat aby nepodrápal :D
edit: ona ta oholená srst pak může být vstupní branou pro kvasinky. Osobně bych raději stříhala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
965
2.10.22 00:34
@Jazmine píše:
Určitě veterinář. Holení je dost nebezpečný, jsou kočky kterým už srst nikdy nedoroste, třeba oholit ocas je pro ně vyloženě nebezpečné, stejně tak se nesmí oholit Německý ovčák…A když ti to vet schválí, rovnou ti ho může oholit, má speciální rukavici a chmat aby nepodrápal :D
edit: ona ta oholená srst pak může být vstupní branou pro kvasinky. Osobně bych raději stříhala

No nevim, po nas chce vet, aby jsme si kocku drzeli. Proste at mu to zastrihne a hotovo. To by mel kocour dost blby mit do konce zivota zimu na zadku. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3329
2.10.22 00:54
@dreamis píše:
No nevim, po nas chce vet, aby jsme si kocku drzeli. Proste at mu to zastrihne a hotovo. To by mel kocour dost blby mit do konce zivota zimu na zadku. :think:

no tak máte líného veterináře. Jinak nejde o zimu, jde o to, že kočičí kůže je ultra citlivá, tím že ji oholíš, vznikne vstupní brána pro kvasinky a bakterie. Prostě ta srst tam má svůj důvod. NAvíc jsou plemena, pro která je šlechtěním to nebezpečí ještě mnohem větší..Stříhání je ok, ale u holení bych byla opatrná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný