Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj maminy!!! Mám téměř dvouletou dcerku a dokončujeme jí pokojíček. Ale nevím si rady s jednou zdí, která je volná a ráda bych tam něco dala, co by podpořilo její hry, motoriku, nápaditost v pokojíčku. Má tam skluzavku, díky níž sjede do kuliček, malovací tabuli, koš na házení míčků..Co bych mohla dát na tu zeď, aby si tam vyhrála? Máte něco osvědčeného? Nápaditého? Díky za rady, eventuelně fotky vašich pokojíčků. ![]()
Já jsem teda na volnou zeď v pokojíku namalovala oblíbené pohádkové postavy… krtek, prasátko pepina, měsíc hvězdy, medvídky apod… ještě to budu dodělávat s nějakým pozadím okolo.. Malé se to moc líbí
Jinak co na zeď na hraní netuším tedy, já to vyřešila takto…
Díky, malůvky máme nad postelí a i jinde..takže tam spíš něco pro hru jako takovou. Ale fakt díky za zprávičku a radu..
Taky řeším pokojíček pro dvouletou. Ráda se tu inspiruji radami
![]()
@AstraG píše:
Máme na zdi pověšený velký dřevěný xylofon
můžu poprosit o foto, taky budeme za pár měsíců řešit pokoj pro ty naše kluky a tak jsem ráda za tuhle diskuzi
Tak ten xylofon je super a žebřiny taky super nápad. Knihovna bude na protější stěně, tak i tohle tam je a bude. Moc vám díky za nápady a rady!!! ![]()
@rusovlaska.e píše:
můžu poprosit o foto, taky budeme za pár měsíců řešit pokoj pro ty naše kluky a tak jsem ráda za tuhle diskuzi
Fotečku dodat nemůžu, protože jsme to měli jen na hřebík a máme blbé zdi, takže to děti vyrvaly, manžel tam bude teď dávat hmožděnku a vrut. Jinak je to fajn, to dřevěné ani nedělá žádnej extra rámus a děti do toho třískají rády ![]()
@moky já někde četla, že se dá koupit nějaká barva na stěnu, která plní funkci tabule, takže se na ní může kreslit křídami nebo další barva má funkci magnetickou, takže se dají přidělávat magnetky…
Máme u syna v pokojíčku šipky, zatím hraje jen s tátou protože je na to hrát sám ještě malý
@e.v.a. píše:
@moky já někde četla, že se dá koupit nějaká barva na stěnu, která plní funkci tabule, takže se na ní může kreslit křídami nebo další barva má funkci magnetickou, takže se dají přidělávat magnetky…
to bych nedělala, dítě pak maluje všude po zdech.