Horečka a průjem u mimina

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1299
24.8.11 10:04

horečka a průjem u mimina

Ahoj holky, potřebovala bych poradit. Naše malá má 7 měsíců a od včerejška má horečky. Poprvé měla 38,5 za půl hodiny 39,2 (měřenov zadečku, uvedená teplota bez odečtení). Tak jsem jí dala paralen čípek. Teplota klesla na 37,8. Za 8 hodin jsem jí měřila znovu a měla 38,5 tak dostala zas paralen. Teď je to 6 hodin od paralenu a teplota jde zase navrch, ale další paralen můžu dát až za dvě hodiny. Do toho má průjem, že to plinka nedokáže pojmout a má takový specifický zápach průjmu. Malá nemá chuť k jídlu, což u ní není normální, spapá jedině sunar. Pít moc nechce, ale snažím se to do ní nějak dostat. Co myslíte, co to může být, máme jít k dr. ? MOc prosím o radu. Děkuji moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13046
24.8.11 10:09

myslím že to bude z těch veder, i dospělí v nich často trpí průjmy a horečkami…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1299
24.8.11 10:11

Ahoj, děkuji, no nevím, nevím, v červenci jsme byli na dovolené, kde bylo o 10 stupňů víc, než teď tady a malá reagovala v pohodě. Asi ještě chvíli počkám a potom zajdu k dr. Mám z toho docela strach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
24.8.11 10:14

Pri prujmu je lepsi davat sirup nez cipek, tolik to nedrazdi.

Neco podobneho jsem resila asi pred 14 dny… akorat bez teploty, pak na KO mi doktorka rekla, ze jsem v ramci diety nemela davat UM. Popravde ted bych te k doktorce sla, hlavne kdyby mela teplotu.

• Citovat
  • Upravit
737
24.8.11 10:15

Tohle můžou způsobovat i zoubky . Počkej 3 dny a když to nepoleví tak si zajdi k doktorce. Ale skus jí koupit Paralen Suspens ten je super a zabírá celkem rychle :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
24.8.11 10:18
Miťulka píše:
Ahoj holky, potřebovala bych poradit. Naše malá má 7 měsíců a od včerejška má horečky. Poprvé měla 38,5 za půl hodiny 39,2 (měřenov zadečku, uvedená teplota bez odečtení). Tak jsem jí dala paralen čípek. Teplota klesla na 37,8. Za 8 hodin jsem jí měřila znovu a měla 38,5 tak dostala zas paralen. Teď je to 6 hodin od paralenu a teplota jde zase navrch, ale další paralen můžu dát až za dvě hodiny. Do toho má průjem, že to plinka nedokáže pojmout a má takový specifický zápach průjmu. Malá nemá chuť k jídlu, což u ní není normální, spapá jedině sunar. Pít moc nechce, ale snažím se to do ní nějak dostat. Co myslíte, co to může být, máme jít k dr. ? MOc prosím o radu. Děkuji moc

v tomhle vedru dost hrozí dehydratace, já bych k doktorovi šla určitě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1299
24.8.11 10:21

Paralen jsem jí dala v noci o půl 4, což znamená, že další můžu dát až o půl 12, teď jsem jí měřila a měla 38,5, když odečtu půl stupně, tak je to 38. Malá je uřvaná, neklidná a chce pořád mazlit. Máte pravdu holky, zajdeme k doktorce.

Musela jsem dávat paralen čípek, protože sirup doma nemám (teda mám, ale datum spotřeby bylo 9.května 2011) tak musím koupit. Děkuji vám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
737
24.8.11 10:23

skus se jí podívat do pusinky jestli má nateklé dásně . Tak to budou určo ty zuby. Kluk to měl taky 3 dny měl teploty kolem 38 stupňů. A k tomu i průjem :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13046
24.8.11 10:28
no jo ale u moře je to jiné i pro nás dospělé (vlhký slaný vzduch) když to zítra nebude lepší tak bych k doktorovi raději zašla nic tím nezkazíš :-)
Miťulka píše:
Ahoj, děkuji, no nevím, nevím, v červenci jsme byli na dovolené, kde bylo o 10 stupňů víc, než teď tady a malá reagovala v pohodě. Asi ještě chvíli počkám a potom zajdu k dr. Mám z toho docela strach.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
24.8.11 10:30

hlavně hydratovat. Jde to s těma mimčama výrazně hůř, ale tohle je základ

U sousedky proběhla min týden střevní viroza. Ona a starší dcera za pár dnů OK, mladší od soboty horečky a krev ve stolici. Byly u pediatry, řekla pít, udělala stěry a čekat do čt. Včera už jela do nemocnice na dětské (tam nejdřív dítku nenaměřili nic čelním teploměrem, nakonec těch 39 naměřili rychloběžkou) a poslali je domu, že je nemaj kam dát, nemaj infekční. Dali čípek. A prej když se do 8hodin večer nezlepší, maj jet na Bulovku na infekční.

Večer samozřejmě jeli, holka (6m) na kapačkách, dehydratovaná. Po noci na kapačkách klesá teplota a lepší se…

Takže fakt ty tekutiny především, protože ty teploty venku to ještě horší, jinak by to třeba prostě normál přešlo za pár dní

Rozhodně nechci strašit, to v žádném případě. Ale varovat. A k dr bych nejdřív zavolala, aby vás pak vzala hned, abys tam s dítkem nesedla v kdovíjakém horku kdovíjak dlouho, protože to ty teploty jen zhorší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1299
24.8.11 10:30

Holky děkuji vám všem moc. Nateklé dásně nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1299
24.8.11 10:36

Tak jsem volala doktorce. Vzhledem k tomu, že má ordinaci 100 m od nás, říkala, že se staví za malou, ať nemusíme mezi nemocné. Tak nám držte palce holky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
24.8.11 10:37
Miťulka píše:
Tak jsem volala doktorce. Vzhledem k tomu, že má ordinaci 100 m od nás, říkala, že se staví za malou, ať nemusíme mezi nemocné. Tak nám držte palce holky.

to je skvělý, tak ať brzo víš, na čem jste

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
24.8.11 10:43
Miťulka píše:
Tak jsem volala doktorce. Vzhledem k tomu, že má ordinaci 100 m od nás, říkala, že se staví za malou, ať nemusíme mezi nemocné. Tak nám držte palce holky.

dobrá doktorka :potlesk: určitě to bude dobré :)

• Citovat
  • Upravit
1299
24.8.11 12:11

Holky, tak tu byla paní doktorka. Říkala, že z veder ani ze zoubků to nebude, že to by ty teploty nebyly tak vysoké, před chvílí měla 39,4. Takže jsme dostali léky na průjem a zítra se paní doktorka staví znovu a udělá výtěr ze zadečku. Říkala, pokud se to do zítřka zhorší, nebo teploty nebudou klesat pod 39, musela by do nemocnice na infuzi. Snad to bude v pořádku. Jinak vám všem moc, moc děkuji za vaše příspěvky a rady !

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí