Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
U nas uplne normalni stav, akorat kratsi.
Dcera minuly tyden prisla z prochazky, zalezla odpoledne do postele, usnula, vylitla ji horecka, v noci jsem ji dvakrat sprchovala vlaznou vodou (leky nedavam).
Dostala 1000 cecka.
Rano se vzbudila normalni, jen trochu unavena.
S leky to byva cele delsi.
Úpal, úžeh? Se zpožděním ze sluníčka, z horka? Syn to měl loni v červnu že školky, 2-3 dny zpoždění, za 1-2 dny byl fit.
@Anonymní píše:
Aktuálně srážím 39 horečku a bojím se o něj, hlavně kvůli té únavě. Může se to tak dlouho držet třeba jen z přetížení? Celý víkend strávil u vody na sluníčku.
úpal, úžeh, přehřátí
jak jste mohla tak malé dítě nechat v tomto opravdu horkém víkendu "celý víkend " u vody na sluníčku?
já se vrátila z jihu z návštěvy rodiny v sobotu pozdě v noci a jen jsem valila bulvy, JAK je zde horko, u nás bylo o půlnoci 30 ![]()
dítě má zřejmě úpal, jestli bude teplota trvat dále, pak i zítra nebo čtvrtek za lékařem, raději, s močí / pro jistotu /…hodně pít, jíst nemusí, pít musí
Díky holky, jsem na nervy, protože zítra malme odletět na dovolenou
dneska si stěžuje, že se mu chce zvracet..
Tak to tě lituji. U nás vždycky před dovolenou, nejlépe na dovolené, nějaké zdravotní problémy
… nicméně se zvracením se špatně cestuje. A ke všemu je to vcelku infekční, v letadle to asi nepůjde.
Ono se těžko určuje, co mu je. Vzala bych ho k mudr, když máte před dovolenou. Držím palce.
@lucije28 píše:
Tak to tě lituji. U nás vždycky před dovolenou, nejlépe na dovolené, nějaké zdravotní problémy… nicméně se zvracením se špatně cestuje. A ke všemu je to vcelku infekční, v letadle to asi nepůjde.
Ono se těžko určuje, co mu je. Vzala bych ho k mudr, když máte před dovolenou. Držím palce.
Děkuju, k dr jdeme ještě dneska. Je to pech, nám se to naštěstí nikdy před dovčou nestalo..teď si vyčítám, že jsem ho celý víkend nechala s prarodiči ![]()
@Anonymní píše:
Děkuju, k dr jdeme ještě dneska. Je to pech, nám se to naštěstí nikdy před dovčou nestalo..teď si vyčítám, že jsem ho celý víkend nechala s prarodiči
To tím vůbec nemusí být, prostě stalo se. To se klidně mohlo stát s Tebou. A zjistil něco MUDr?
Tohle má ani ne dvouletá dcera. Doktorka to po vyšetření uzavřela jako letní virózu. Horečka jen noc a den, rozhozené spaní, plačtivost, stěžuje si občas na bolavé bříško.
Dnes jsme bzli u dr dokonce dvakrát - ráno na kontrole s močí a asi před hodinou na pohotovosti, protože syna začalo hodně bolet bříško a plakal, teploty měl skoro 39
všechno ale vyloučeno, CRP 22, moč OK, břicho ok, krk a průdušky ok. Malému ale bylo dneska opravdu zle a já nevím, co dělat. Za 9 hodin máme vyrazit na letiště, všichni se těší…
Tak já bych osobně nejela. Před 2 lety, jsme takhle vyrazili do Řecka, když byl malému rok. Měl stomatitidu pěkně rozjetou, přesto jsme to riskli. Byla jsem den předtim ještě na pohotosti, kdy mi lékařka posvětila moře, že mu bude lépe u moře. Bylo tp peklo na zemi… žádného místního lékaře jsem nesehnala přes pojišťovnu, prostě se na to vykašlali … manžela s dcerou jsem tam nechala a odletěla 3.den zpět do ČR. Já byla klidná, doma se to začalo již zlepšovat, ale do té doby si to nikdo neužil. Syn na mne byl jen nalepený, plačtivý.
Kam máte letět? Jestli třeba Egypt, Tunis, tak tam bych nejela.. držím palce, ať se rozhodnete co nejlépe
@lucije28 píše:
Tak já bych osobně nejela. Před 2 lety, jsme takhle vyrazili do Řecka, když byl malému rok. Měl stomatitidu pěkně rozjetou, přesto jsme to riskli. Byla jsem den předtim ještě na pohotosti, kdy mi lékařka posvětila moře, že mu bude lépe u moře. Bylo tp peklo na zemi… žádného místního lékaře jsem nesehnala přes pojišťovnu, prostě se na to vykašlali … manžela s dcerou jsem tam nechala a odletěla 3.den zpět do ČR. Já byla klidná, doma se to začalo již zlepšovat, ale do té doby si to nikdo neužil. Syn na mne byl jen nalepený, plačtivý.
Kam máte letět? Jestli třeba Egypt, Tunis, tak tam bych nejela.. držím palce, ať se rozhodnete co nejlépe
Turecko
Holky tak naprostý zvrat situace!!! Měla jsem podezření už dříve, ale zavrhla jsem to s tím, že takové fyzické příznaky na to nesedí.
Ve zkratce, teď jsem to ze syna vytáhla, když při zmíňce o zítřejším letu dostal vyloženě bolestivý záchvat do břicha. Koukal s dědou na nějaké pitomé video!!! kdy vzlétlo letadlo a začalo hořet
má z toho vyloženě trauma
Turecko, tam je to Ok, tam jsme dokonce skončili i v nemocnici 🤣… Nicméně pokud je to tak, jak píšeš, tak je to ta lepší varianta a užijete si to.. Ta teplota byla k tomu úpalu nejspíš ![]()
Holky poraďte mi, co to může být? Čtyřletý syn se v pondělí probudil velmi pozdě, polehával, defakto prospal celý den, během kterého už mu začala stoupat teplota. Byl a je šíleně unavený, nechce ani vstát z postele, pustit pohádku, prostě nic, jen leží a pospává už druhý den. Nic ho nebolí, dle dr taky nic, krk čistý, průdušky čisté. Před dvěma týdny měl klíště, ale nic tam nemá, dle dr je stejně ještě brzo, aby se případně něco projevilo. Co mám dělat? Aktuálně srážím 39 horečku a bojím se o něj, hlavně kvůli té únavě. Může se to tak dlouho držet třeba jen z přetížení? Celý víkend strávil u vody na sluníčku.