Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Kolik jí je? Nejlepší je nedělat nic, nechat horečku „pracovat“ a dohlížet aby dost pila, jíst nemusí. Při horkých končetinách můžeš snižovat teplotu zábaly na nohy, ruce nebo končetiny jen omývat. Případně vlažnou né ledovou koupel. Při studených končetinách zábaly nedělat.
Malé je 11 měsíců. teďka má zase 39 a čípek další může až za hodinu a půl.
Chová se normálně jako vždy. Pije. A po posledním čípku klesla horečka na hodinu pak zas stoupala.
@Anonymní píše:
Chová se normálně jako vždy. Pije. A po posledním čípku klesla horečka na hodinu pak zas stoupala.
To není nic divného, co ty ruce, má je horké? Jestli ano, zkus jí je chladit nebo ty nohy.. Ale jestli horečka stoupá, měla by je mít studené. Horečka je ale vlastně „dobrá“ Koukni třeba sem http://mudrsvec.cz/…-u-deti.html
Já bych teda nikam nevolala, 39 je u dětí celkem běžné. Pokud pije a chová se normálně, nevidím důvod.
@Sibyla0 Dobře. Počkám jak to bude dál vypadat. Když tak zavolám na pohotovost a zeptám se. Díky.
@Anonymní píše:
@Sibyla0 ruce má studené aji nožičky.
Ano, to znamená, že horečka ještě poroste. Tak to prostě funguje. Buď v klidu, pročti si ty rady v tom mém odkazu. Nech jí v klidu, dávej jí pít a za tu hodinu jí dej čípek, pak bude snad spinkat. A uvidíš.. Jinak s horečkou se má chodit k lékaři, až když trvá tři dny, já teda chodím dřív, protože na to nemám nervy ![]()
Střídat Paralen + Nurofen, vyjde ti to po 4 hodinách, plus bych jí prostě vykoupala nebo osprchovala ve vlažné vodě a postupně vodu ochlazovala, nebo do třísel a na paže - do utěrky zmražený věci a přiložit, nebo klasickej zábal…ani jedna varianta se jí nebude líbit, ale pomáhá to
@Anonymní píše:
Ahoj holky malá má od rána horečky. Ráno měla 39. Koupili jsme čípky nurofen a kapečky do nosu, protože má aji rýmu. Dali jsme čípek snížili jsme měla 37,9 a po dvou hodinách zas přes 38. Přijde mi že má snad aji zimnici. Chvilkama se třepe. Nechci plašit, malá nikdy takové horečky neměla.A nevím co dělat při takových horečkách. Díky za rady.
jaké máš ty čípky? je už dost velká a ty čípky nezabírají, právě jsme se dostali z teplot a fakt zabral sirup nurofen a na dlouho. Volala jsem i na pohotovost, protože jsem dala ve tři hodiny čípek a další jsem mohla až za šest hodin, ale čípek nezabíral a nebyla jsem si jistá zda můžu dát další lék, bylo mi řečeno, že můžu dát po třech hodinách 2,5 ml sirupu. Pokud horečka nebude vyšší než 38°C tak nesrážej, taky pomohla ta vlažná koupel jak tu píšou a někde jsem četla, že když má studené ruce a nohy tak se zábaly nedávají
No jinak po třech dnech teplot jsem nechala nabrat CRP a bylo 140
máme ATB, udělaný RTG plic, výtěr z krku i zadečku a moč kvůli ledvinám a nikde nic
ať to brzy přejde ![]()
Jo souhlasím, když už, tak je lepší sirup a řídit se dávkováním podle kil, to dávkování podle věku je naprosto směšné.
@Anonymní píše:
Ahoj holky malá má od rána horečky. Ráno měla 39. Koupili jsme čípky nurofen a kapečky do nosu, protože má aji rýmu. Dali jsme čípek snížili jsme měla 37,9 a po dvou hodinách zas přes 38. Přijde mi že má snad aji zimnici. Chvilkama se třepe. Nechci plašit, malá nikdy takové horečky neměla.A nevím co dělat při takových horečkách. Díky za rady.
pokud léky nezabírají, doporučuji nasadit octové ponožky, tj. zábal nožek do roztoku vody a octu…spolehlivě to zabírá
@CokeLady představ si, a vím, že se to někomu nelíbí a asi dost lidí to tu neuzná, ale fakt to zabírá, jo řvala by jak tygr, ale neměla by horečky. Takhle srážím horečku, pokud jí mají moje děti opravdu vysokou, jinak postačí Paralen, ale jak jdou takhle nahoru, tak jdou prostě do vany. Myslíš si, že mi to netrhá srdce, když vidím, jak pláčou? Trhá, ale je mi to milejší, než riskovat pyretické křeče, na které jsem třeba já jako dítě trpívala a co se mnou sestry udělali? To radši nechtějte ani vědět ![]()
Ahoj holky malá má od rána horečky. Ráno měla 39. Koupili jsme čípky nurofen a kapečky do nosu, protože má aji rýmu. Dali jsme čípek snížili jsme měla 37,9 a po dvou hodinách zas přes 38. Přijde mi že má snad aji zimnici. Chvilkama se třepe. Nechci plašit, malá nikdy takové horečky neměla.
A nevím co dělat při takových horečkách. Díky za rady.