Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den,
omlouvám se, že Vás ruším. Chtěla jsem se zeptat. Mám pětiletou dceru která má třetí večer za sebou 38,9 horečku. Přes den je bez horečky. Nic jí nebolí, nemá kašel ani rýmu. Na nic si nestěžuje. Můžete mě prosím poradit jak srazit tyto horečky? Dávám zábal a nurofen na horečku. Je mě divné, že je horečka jen v noci.
Předem děkuji za odpověď.
Je to normální, u mých dětí je vždy nejhorší noc. A na zabal je při takové teplotě brzy, pokud nepatří do skupiny, která nesmí mít horečku.
Je docela bezne, ze horecka vystoupa vecer/v noci. A ten nurofen na horecku nezabira nebo proc se ptas na srazeni?
Záleží kolik nurofenu dáváš, po jaké době, zda střídáš s paracetamolem apod..
@JannaKr píše:
Dobrý den,
omlouvám se, že Vás ruším. Chtěla jsem se zeptat. Mám pětiletou dceru která má třetí večer za sebou 38,9 horečku. Přes den je bez horečky. Nic jí nebolí, nemá kašel ani rýmu. Na nic si nestěžuje. Můžete mě prosím poradit jak srazit tyto horečky? Dávám zábal a nurofen na horečku. Je mě divné, že je horečka jen v noci.
Předem děkuji za odpověď.
Uvidíš zítra jestli z toho něco nevyleze a kdyžtak bych šla v pátek nechat změřit Crp.
Ja bych nesrazela, treba se z toho vyspi (pokud spi dobre i s horeckou). Jinak vecerni teploty u nas kdysi znamenaly zanet ucha (bez bolesti), ale syn mel u toho rymu.
Nesrazim, necham dite vyspat.
Jak casto davas leky? Casto se stava, ze leky horecku pres noc srazi, rano to vypada dobre, ale protoze leky vlastne stopnou informaci, ze se neco deje, tak imunitni system nepracuje jak ma, a tedy mu to daleko dele trva, nez toho patogena prepere. Proto se pak horecky furt vraci nebo pretrvava zvysena teplota.
Vecerni horecky jsem mela k mononukleoze, ale uz jako dospela
. Asi bych nesrazela a nechala spat, pokud ji to nejak nerusi, neni to nijak dramaticka horecka
. V patek pripadne Dr. dle stavu.