Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky..
Vezmu to od zacatku. V pondeli vecer muj syn 20m horecky po odectu 39,5.. dala jsem mu nurofen, mel studene koncetiny a nejspis zimnici. Takze jsem ho prikryla a zvladli bez zabalu. To same utery pres den, poslední nurofen v utery v noci. Ve stredu jsme sli k dr. Zadne jine potize nemel, jen mu teklo z nosu, to mu teklo tak tyden (myslela jsem si ze zuby, dcera mela u dvou stolicek take skoro 40horecky a dr mi vyvracel ze to neni mozne).no u dr bylo zjištěno crp 32, nasazeny atb, i kdyz jsem chtela jeste pockat. Nic jineho zjisteno nebylo(strept-test a moc negativni),ale i tak jsem nechtela riskovat a atb nasadila. Pred den uz byl bez horecek. Od te doby ok, ryma porad trva. Nyni vecer zase horecky 39. Studene koncetiny
atb porad bere..
jsem z toho spatna. Myslite ze to muzou byt ty zuby? Ale proc by vyslo crp tolik..chjoo bobek muj. Zase nebudu ani spat. Hned rano jedeme k dr. Ale do rana daleko ![]()
Mely vase deti vysoke horečky u zoubků?
Omlouvam se, mozna jsem psala zmatene. Pisi narychlo z mobilu. Dekuji
@brisco prave ze dcera mela.. mela dva dny skoro 40 a nic jineho a pak se do 2dnu vyklubaly stoličky.. myslim ze ty horecky mela urcite z toho..
A kdyby to nyni nemel. Co muze přijít kdyzz ma atb
mam mu nechat udelat kr. rozbor? Bobek muj..
@brisco spousta doktorů tvrdí, že zuby nesouvisí s horečkami, ale dcera byla úplně zdravá, veselá, jedla, jen prostě měla horečky a nateklé dásně, posléze vylezly stoličky
.
CRP má nízké, naše dr. při takovém výsledku atb nenasazuje. Prý mězi 60-80 je slepá zóna. Pod 60 viróza, nad 80 bakteriální infekce. Mezi je výsledek nespecifický.
Pravděpodobně má nějakou chřipajznu nebo jinou virovou infekci. Na tu atb nepomůžou.
@Karleon na internetu jsem cetla nad 40.. a nekde jsem se docetla ze detem se podavaji nad 30, ale uz nevim kde..no ja chtela počkat na vysledky. Chtela jsem prijit na druhy den a crp zmerit znova pokud se nekam pohlo.pry na co chci cekat ![]()
No uvidim co mi zitra rekne.. a budu zvazovat i jineho dr..
A kdyby to byla viroza, proc se mu nic po horeckach nerozjelo?
A co by se mu mělo rozjet?
Já jsem měla v březnu pěknou chřipku. Měla jsem 3 dny horečky 39, byla jsem vysílená, kašlala jsem, nemohla jsem 2 dny mluvit. Po horečkách se to rychle zlepšovalo, pár dnů jsem byla zesláblá. Po týdnu už jsem se začínala cítit líp. Starší dcera to ode mě chytla, měla jeden den horečku 39, dva dny 38 a pak vůbec nic. Mladší měla 2 dny teplotu nad 37 a nic k tomu.
Každé tělo je ve stejný okamžik jinak silné a se stejnou infekcí si poradí odlišně.
@Karleon pri hodnote 60 uz by mela byt nasazena atb, obzvlast u malych deti
@MišelkaX syn byl jako male miminko v nemocnici, mel dvojkombinaci atb. a ikdyz se zlepsoval, tak 9.den doslo ke zhorseni, opet horecky, podle krve stoupalo opet crp, u deticek je ta diagnistika obtiznejsi a vzdy i pres atb.muze dojit k nejakemu neocekavanemu zvratu k horsimu:-(
Tak horecky stale trvaji. Dnes dalsi navsteva u dr. Dalsi stery do laborky abychom vedeli vice. Podezreni na mononukleozu, ledviny po vysetreni nezvetsene.
Nalez uz i v krku.. vysledky ze steru budou az v pondělí
takze cekat.
Je to hrozne mit tu dite v horeckach a nevedet co mu je..
@Karleon chripka to neni, nema kasel nic..