Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Ahoj, můžu se zeptat, kdo všechno může nechat udělat hormonální profil kromě Gynekologa?Jde o to, že mám únavu, méně menstruace.
Podle mě doktorky můj věk, 34 let, únava a kratší a slabší menstruace nejsou indikací k tomu, aby se dělal.Krevní testy přes obvodaka mám v pořádku, Štítná žláza také.
Popravdě docela mě doktorka namichla
PS: problémy už byly před Kovidem, tak že tímto není.Nezapomněla připomenout, že jsem měla už v lednu přijít na kontrolu (
![]()
![]()
![]()
). Těžko vzhledem ke Kovidu a práci.
CAR tam dělají hor prof důkladně, ale bez indikace si zaplatíte (bez důvodu nejde na pojišťovnu).
Nezapomeňte na AMH, platí se vždy. Určuje ovariarni rezervu.
Taky si můžete zajít do soukromé laborky a zaplatit si přímo, je to levnější, ale musíte vědět, co chcete odebrat. Štítku uz máte (bývá součástí HP).
FSH, LH, nektery androgen (testosteron/kortisol), progesteron (1 a 21 den cyklu pro porovnání, jestli ovulujete), AMH, možná prolaktin…
Když si zaplatíte, bez indikace u svého gynekologa…nemůže napsat indikaci (aby proplatit pojistovna), kdyz není důvod
@stinga a ještě se nauč číst, ty Kovidem
![]()
Nikdo nepsal, že doktoř neordinovali
@jejjej Tak že to, že mám slabci menstruaci, kratší a samotné období mezi menstruacemi kratší, není pro moji doktorku důvod udělat kontrolu hormonů???
Bezva ![]()
Hlavně, že ne sjezdu jak sysla
, že jsem měla být v lednu na kontrole
No tak si je nech normálně udělat jako samoplátce.
Jinak gynekoložka má pravdu - téměř jistě ti vše vyjde v normě.
Ahoj, můžu se zeptat, kdo všechno může nechat udělat hormonální profil kromě Gynekologa?
Jde o to, že mám únavu, méně menstruace.
Podle mě doktorky můj věk, 34 let, únava a kratší a slabší menstruace nejsou indikací k tomu, aby se dělal.
Krevní testy přes obvodaka mám v pořádku, Štítná žláza také.
Popravdě docela mě doktorka namichla
Nezapomněla připomenout, že jsem měla už v lednu přijít na kontrolu (
). Těžko vzhledem ke Kovidu a práci.
PS: problémy už byly před Kovidem, tak že tímto není.