Hra na hudební nástroj, od kdy?

12681
2.2.14 17:32

hra na hudební nástroj

Od kdy vaše děti hrají na hudební nástroj, na jaký a vy hrát umíte?
Jako dítě jsem si moc přála hrát na hudební nástroj, ale rodiče nesouhlasili. Jednou by jsem chtěla syna na něco přihlásit, jestli by ho to bavilo. Nevím ale od kolika let-od5? Na jaký nástroj? Já sama hrát neumím, neznám ani noty-je to velký problém? Nevím jak by jsem s ním doma cvičila. Dá se to nějak do učit i na starý kolena? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4465
2.2.14 17:34

Hrála jsem od 8 let, asi 7 roků, na klavír. Doma se mnou nikdo necvičil, dítko to zvládne samo. Každopádně bych byla svým rodičům mnohem víc vděčná, když by mě vedli ke sportu, než k hudbě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.zizi
2.2.14 17:36

Hrala jsem na skole na el. kytaru(misto tanecnich :mrgreen: )..dite bych nejradeji videla u klaviru, ale zalezi, co ji bude bavit :nevim:

• Citovat
  • Upravit
15319
2.2.14 17:38

Od 4 let, klavír (nejprve v rámci školky, od 1.třídy soukr. učitel). A vedeme i ke sportu, aby to bylo vyrovnané.
Doučit se to můžeš. ;) A pro dítě je to podle mě lepší, když víš, jestli cvičí dobře nebo dělá chyby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
929
2.2.14 17:38

Ja chodila na fletnu, nejdriv k soukrome ucitelce, to mi bylo 5 a jak jsem nastoupila do skoly, tak jsem sla do lidusky :) A noty umet nemusis, vsechno mne ucila ta ucitelka, nebo potom ve skole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12681
2.2.14 17:39

Klasický klavír asi ne, nemáme tolik peněz a prostoru, ale zní krásně. V žádným případě nechci housle, nemám ráda to fidlání :oops: líbí se i i flétna, kytara, klávesy. Jako dít jsem chtěla hrát na bubny, ale to rodiče zatrhli :lol:
Nejlépe kdyby jsem mohla chodit se synem na klávesy i já a naučit se taky něco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12681
2.2.14 17:41

@Nelisa myslíš že i dospělý může chodit na nějakou zušku? Nebo to je jen pro děti? Kde se učí dospělý hrát na hudební nástroj? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
2.2.14 17:44

Dcerka je ted ve treti a hraje od prvni tridy na klavesy misto klaviru a da se rict ze ji to jde, ma hudebni sluch, ja na nic nehraji, ale kdyz hraje falesne poznam to, je to jednou tydne krouzek ve skole a pak s ni cely tyden kazdy den trenuji, tedy ja jen psloucham :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1947
2.2.14 17:45

Hlavně si hlídej, aby to nebylo víc přání Tvoje, než dítěte(myslím to v dobrém-že se to snadno stává, když jsme si jako děti něco nemohly dopřát a přály jsme si to - jako rodiči se mi to taky stalo, i když ne s hudbou) :oops:. Jestli má na hudbu talent, se pozná už v předškolním věku, a pokud ho hudba bude i bavit(což nemusí platit zároveň), tak cvičení zvládne sám, neboj :-) Já mám mladšího syna, co zdědil po manželově tátovi absolutní sluch- takže hrál odjakživa na cokoli, co vydávalo zvuky. Do hudebky chodil od 5 let na výjimku(že hned hrál na flétnu, jinak předškoláci chodí na všeobecnou hudební přípravku). Pak si přidal ještě klavír někdy cca ve 3. třídě. A opravdu jsem s ním nikdy necvičila, jen jsme sem tam připomněli, že je potřeba si tu skladbu zahrát. Ani bych mu nepomohla- noty neznám taky a navíc mě prostě strčí do kapsy i s notama :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4200
2.2.14 17:45

Já umím na bicí. Začla jsem se tomu věnovat ve 13 letech a platila jsem si to z kapesného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MarkétkaBeruška
2.2.14 18:07

@goldenka ahoj, tak já hrála 10 let 2roky jen na flétnu třetí jsem hrála ještě naflétnu+kytaru a pak jen na kytaru. Já osobně bych dítě dala v tom předškolním věku třeba na flétničku, nečekala bych velké úspěchy, ale spíš pro zábavu, ať se něco naučí nebo od té první třídy. Ale jsou i vyjímky mám známého ten začal hrát na kytaru v 5ti a je dnes perfektní, já bych klidně v těch 5ti dala ale jen tak aby se pobavilo. Jinak těch pár notiček se naučíš, neboj…

• Citovat
  • Upravit
3429
2.2.14 18:10

@goldenka Řekla bych, že tak v první třídě je ideální věk začít. Ale nelámej to přes koleno, dítě bych zapsala, jenom pokud má nějaký cit pro hudbu a jedině, pokud ho to baví. Klavír je asi základ, naučí se noty, harmonii… Můj manžel se od malička učil na klavír, na kytaru od cca 10 let. Pak učil kytaru na DDM, připravoval děti i na zkoušky na konzervatoř. Já osobně jsem se začala učit až od něj, na kytaru. To už byla starší dcera na světě. Bylo to jako u tebe - rodiče mě nikdy nenechali na nic hrát, s tím, že bych stejně nezvládla přijímačky. Takže na starý kolena se to rozhodně doučit dá ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
467
2.2.14 18:12

Dcera začala hrát v 6ti letech na flétnu, kde se naučila noty a takové ty základy, za rok přestoupila na klávesy a jde jí to. Baví ji to. Já noty taky umím. Její kamarádka šla rovnou do kláves, nezná noty ani ona, ani její maminka a mají opravdu velký problém, holčička je hodně pozadu. Nejlepší je podle mě začít tou flétnou a potom uvidíte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
2.2.14 18:15
@Oter píše:
Já umím na bicí. Začla jsem se tomu věnovat ve 13 letech a platila jsem si to z kapesného.

Tak bicí se mi líbí :palec:, neb si naivně myslím, že to je jediný nástroj, který bych dala. Jakmile to má mít melodii, tak to jsem druhá, ale rytmus, tak ten mám. No jestli si to ale nepředstavuju jak Hurvínek válku :nevim: :mrgreen: Jestli budou chtít děti hrát na bicí, jdu do toho s nimi :pankac:
Jak ses k tomu dostala ty? Chodila jsi někam do hudebky? A jak A KDE jsi cvičila?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
2.2.14 18:18

Nástroj si vyberte sami, ale od 5.ti let berou do ZUŠ. Ale klidně rok počkej, tedy do 6 nebo 7 let, tím se nic nezkazí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze