Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý den,
jaké hračky doporučujete pro 6ti měsíční miminko? S čím si vaše ratolesti nejvíce hrají/hrály.
Hledám inspiraci na Vánoce. Děkuji vám za tipy 😁
Tak hodně je bavily různé blikací hrající hracky kde zmáčkly čudlík a ono to hrálo..to je baví ještě teď (3 roky a 21m) pak můžou být takové ty kroužky nebo kyblicky co se skládají na sebe nebo do sebe..a jinak nejvíce bavily (ne) hračky jako ovladač, klíče, prázdná petka naplněna něčím chřestivým (třeba rýží nebo zrnkovou kávou)
@Julianovak jo a určitě bych pořídila kostky jestli nemáte…obyč. Dřevěné kostky… tomhle věku s nimi začínali triskat o sebe, mladší je i už začínal stavět do komínku (protože to viděl u starší) každopádně je hodně bavilo když jsem já postavila komín a oni ho shodili…
@Anonymní píše: Více
Starší v 6m sedět uměla, komíny v tom věku nestavěla ale bavilo ji je shazovat případně vzala kostku a bouchala s ní o zem…mladší začínal lézt a stoupat si u nábytku..v 6m se už snažil kostky stavět na sebe…okoukaval to od té starší…
Knížky, ovladač, petlahve s čočkou, telefon,
Asi bych pod stromeček pořídila něco praktického co využije. Povlečení, oblečení, odrstrkavadlo, autosedačku, jídelní set…
První Vánoce jsem vyřešila podobně.
@Atisia taky mám v plánu něco praktického. Hlavně knížky a nějaké interaktivní hračky😁
@Julianovak píše: Více
Tak my nakoupili různá blikataka, autíčka atd a nejlepší zábava byl hrnec a vařečka, dále pokličky, klíče, metlička, misky. A pak hračky pro 7 leté 😂 teď je 9mesicu a nejradši má hrabání se v nářadí, nádobí, dávání knoflíků do misek a házení balónků kočkám 😂 😂
My jsme měli hračky od Fisher Price, vždy podle věku a dcera si s nimi občas hraje do dneška - 5 let. Jsou to skvělé hračky a kdyby byly, když jsem já byla malá, patřily by mezi mé nejoblíbenější. ![]()