Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, chtěla bych poprosit o radu, nebo možná spíše o zkušenosti.
Mám dvouletou fenu australského ovčáka.
Před pár dny začala po 4 hárat, při každém hárání byla unavená a nebyla moc aktivní, ale dnes na mě poprvé v životě zavrčela.
Přijela jsem s ní večer domů, jako vždy šla ještě na zahradě čůrat a najednou zalezla až do zadu do boudy a odmítala vylézt ven, chvíli jsem ji tam nechala, ale i tak se ani nehla ve chvíli kdy jsem dala ruku do boudy abych ji vytáhla začala vrčet a ohánět se po ruce, fenu jsem vytáhla ven a vzala sebou do baráku, při dalším venčení byla už normální a i při povelu do boudy normálně poté šla semnou do baráku.
Může to být opravdu tím háráním nebo bych to měla řešit s veterinářem? Máte nějaké zkušenosti?
Děkuji
Ano, je to háráním. Chcete stenata do budoucna? Jinak bych zvazila kastraci.
Btw taky mame australaka
jen pozor jsou nachylní k bazlivosti, tak teď jemně, ať se nebojí
Neni uplne bezne, aby fena byla pri harani vyrazne unavena nebo mela nejake velke vykyvy v chovani
Neni to clovek.
Resila bych s vetem.
Plus to vrceni vypovida o tom, ze nemate uplne v poradku vzajemny vztah, tohle by se dit nemelo.
Zapremyslej, jak se k fene chovas, jak ona reaguje, proste jak to mezi sebou mate.
A rada na zaver, pokud se pes chova divne, nekam zaleze, nereaguje, proste divna nestandartni situace, tak urcite nevytahovat nasilim. Bud ho tam nechat a pockat, nebo ho privolat pres povel a pamlsky, nebo pripnout voditko. Ale ne vytahnout rucne, to je v nekterych pripadech fakt o pokousani.
@Tichošlápek
Ano kastraci máme domluvenou již po tomto hárání tak snad bude klid. ![]()
@Lucie_Sx
Pokud já vím tak změna chování u harajici feny je běžná a ano vztah s fenou v pořádku máme, jinak by mě tato její reakce nepřekvapila kdyby se to dělo běžně.
A nešlo o vytahování násilím rukou, pokusila jsem se jí tam chvíli v klidu nechat, ale bohužel ji nemohu nechat samotnou na zahradě když hárá a bydlím na vesnici kde je to samí pes.
Jak já ji chápu, taky bych při menstruaci vždycky nejraději vrčela a kousala. ![]()
Ale teď vážně - je to normální, ale vyvarovala bych se vytahování ven přes sílu - zkusila bych příště raději pamlsky a nějakou nenásilnou formu.
Jak já ji chápu, taky bych při menstruaci vždycky nejraději vrčela a kousala. ![]()
Ale teď vážně - je to normální, ale vyvarovala bych se vytahování ven přes sílu - zkusila bych příště raději pamlsky a nějakou nenásilnou formu.
@Denisa-Goldie píše:
@Lucie_Sx
Pokud já vím tak změna chování u harajici feny je běžná a ano vztah s fenou v pořádku máme, jinak by mě tato její reakce nepřekvapila kdyby se to dělo běžně.
A nešlo o vytahování násilím rukou, pokusila jsem se jí tam chvíli v klidu nechat, ale bohužel ji nemohu nechat samotnou na zahradě když hárá a bydlím na vesnici kde je to samí pes.
Asi se nechapeme.
Zmena chovani - takto velka - bezna neni.
Vztah v poradku nemate, to by fena nevrcela ani pri harani. Nebo je tam dalsi zdravotni problem, ktery to vyhrotil.
A ano, slo o vytahovani nasilim rukou. Jinak by nevrcela. Mohlas ji pripnout voditko.
Změna v chování může být i celkem výrazná. Určitě bych předešla tomu, abych ji musela odněkud dostávat silou, chtělo by to zapracovat na managementu. Venku venčit na vodítku, i na zahradě. Jednak nikdo fence do hlavy nevidí a jednak tam může klidně čekat nějaký Romeo.
Mmch. právě teď mám doma háravku. S nikým doma nemluví, je bez nálady. I když máme bezproblémový vztah, dovedu si představit, že kdybych na ni vyvinula nepřiměřený tlak, že by mi to dala najevo. Ale tyhle věci nedělám ![]()