Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, mám čtyřměsíční nedonošenou holčičku… Korigovaně jí je něco málo přes měsíc a když ji krmím, tak se u toho hrozně vzteká. Dávka je 90ml. Spokojeně pije 50 max. 60ml a pak se začně hrozně vtekat a flašku odhazuje a mává rukama
Dám jí říhnout a chci, aby to dojedla, jenže ona se i tak pořád hrozně vzteká, někdy i u toho hrozně řve a pořád flašku odhazuje… Přijde mi, že kolikrát u toho tlačí a někdy i prdí. Že by to bylo tím, že má zaražené prdíky?? Ale dělá to i po stolici
Dávám kapky bio gaia a espomizan… Nevíte co by mohlo zabrat, aby se tak nevztekala?? Předem děkuji za rady ![]()
Nevím, tak možná je to na ni moc těch 90 a už ji prostě bolí bříško potom ![]()
Taky bych ji to už nenutila dopít, ať si vezme, kolik potřebuje ![]()
@terulína píše:
Taky bych ji to už nenutila dopít, ať si vezme, kolik potřebuje
Přesně tak, nech ji ať si vezme co chce, a uvidíš jestli se to zlepší, můj malej je strašnej žrout, jako novorozenc pil snad 150 ml ale ty bolebřichy u toho.. hrůza.. musela jsem ho odtrhávat od prsa a on furt chtěl ještě ![]()
já bych ji taky nenutila tak jí ten zbytek zkus dát třeba za hodku a nebo jestli bude přibírat tak bych to neřešila a dávala jen tolik kolik vypije v klidu ![]()
Naša štvormesačná slečna začala robiť nedávno to isté, či už pije UM alebo čaj. Jednoducho jej dám len toľko, koľko vypije…
Ono při pití mlíčka, jak je teplé, trochu mastné, tak se spustí ve střevech refelx a ty se začnou pohybovat. Já to zažila hlavně při kojení, kdy se mi někdy děti jen pustili prsa, zakroutili se a zesrali až na záda
Někdy se pouštěli a brečeli, protože jim ten pohyb střev nebyl příjemný.
Zkusila bych ji podržet v klubíčku nad umyvadlem, v tomhle věku to druhorozenému hodně pomohlo, že se nad umyvadlem vyprděl, vyprázdnil (chvilku to trvá, ale nakonec většinou něco vyprdnul) a pak se spokojeně dokojil.
Ale jinak bych se řídila tím, kolik reálně chce a ne tím, že by třeba měla tu 90 udělat, každé dítě je jiné, některé jsou schopné prospívat i na půlce doporučené dávky, jiným nestačí pomalu ani dvojnásobek.
@Gladys píše:
v tomhle věku to druhorozenému hodně pomohlo, že se nad umyvadlem vyprděl, vyprázdnil (chvilku to trvá, ale nakonec většinou něco vyprdnul) a pak se spokojeně dokojil.
Jj, to itsé som chcela dodať. Po tom, ako sa vyprdí, tak sa ukľudní a pije pokojne ďalej.
Máme taky nedonešenečka kluka. Teď přes tři měsíce a kor. taky něco málo přes měsíc. Já kojím, ale problémy jsou stejné. S první dcerou jsem měla stejný problém také. V první řadě zmíním, že to přejde a je to jen přechodná záležitost. Myslím, že to jsou prdíky. Aktivním sáním se dají do pohybu střeva, tak jak se jí to tam posouvá, tak to může dělat neplechu. Syn jak se kroutí, tak se u toho kolikrát pěkně poblije (naše mimčo totiž neblinká, ale blije jak šakal
).
Krm dokud chce, pak dej odříhnout a pak zkus znovu nabídnout. Zkoušej mezi krmením dávat na bříško, střívka se tím trochu uvolní. Když si nebude chtít dopít dávku, tak prostě počkej až bude mít zase hlad a ozve se. Jestli přibírá a nestrádá, můžeš krmit, jak si řekne sama.
Podle mých zkušeností přípravky na prdy moc nezabírají (Sab Simplex, Espumisan, Infacol mají všechny stejnou složku). Nejlepší je na bříško nebo nechat na zádíčkách na dece nechat pěkně vykopat ![]()
Držím palce!
@pajjakk píše:
Máme taky nedonešenečka kluka. Teď přes tři měsíce a kor. taky něco málo přes měsíc. Já kojím, ale problémy jsou stejné. S první dcerou jsem měla stejný problém také. V první řadě zmíním, že to přejde a je to jen přechodná záležitost. Myslím, že to jsou prdíky. Aktivním sáním se dají do pohybu střeva, tak jak se jí to tam posouvá, tak to může dělat neplechu. Syn jak se kroutí, tak se u toho kolikrát pěkně poblije (naše mimčo totiž neblinká, ale blije jak šakal).
Krm dokud chce, pak dej odříhnout a pak zkus znovu nabídnout. Zkoušej mezi krmením dávat na bříško, střívka se tím trochu uvolní. Když si nebude chtít dopít dávku, tak prostě počkej až bude mít zase hlad a ozve se. Jestli přibírá a nestrádá, můžeš krmit, jak si řekne sama.
Podle mích zkušeností přípravky na prdy moc nezabírají (Sab Simplex, Espumisan, Infacol mají všechny stejnou složku). Nejlepší je na bříško nebo nechat na zádíčkách na dece nechat pěkně vykopat
Držím palce!
ahoj, děkuji všem za příspěvky ![]()
Paji, tak už, aby to bylo, aby to přestalo
Jsem z toho kolikrát fakt vyčerpaná. Ale vidím na ní, že je hladná, jen prostě asi kvůli těm bolestem odmítá.. Jak říkáš, ona saje a jí se ty střeva určitě dají do pohybu a proto nechce, ale vlastně chce, když je hladná
Odříhnout jí dávám, na bříšku už ji teda nedávám.. rehabilitační mi řekla, že to už dělat nemám, že je už větší a prý, když se najíme, tak taky nechceme ležet na bříšku, že nás to musí tlačit.. A když si vzpomenu, jak jsem ji na to bříško dávala, tak se u toho hrozně vtekala a skákala v té postýlce jako na trampolíně
, takže jsem ji vždy musela otočit na zádečka.. Sárinka je celkově taková potvůrka aktivní, která nevydrží být v klidu
A co se týče přibírání tak je to jak kdy.. Někdy přibere za den 30gramů a někdy nic..
. Váží 3720gramů a to jsou jí přes 4měsíce
. Její váha byla 900gramů.. Ale dr říká, že prospívá dobře.. Ale co tak čtu, tak se mi zdá, že ty váhové přírůstky zase nejsou tak velké.. ![]()
Nemyslím na bříško po jídle, ale mezi jídlem, až jí odlehne. Jen si tak normálně zacvičit, ale to určitě děláte ![]()
Náhodou přibírá krásně. Vítek byl ve 31tt a měl 1840g, takže celkem buřt. Sestřičky u Apolináře si stěžovaly, že je z něj bolí ruce, že jsou zvyklý na drobečky
![]()
Při krmení se zkus neřídit hodinami, ale nech jí, ať si řekne. Samozřejmě je ale hloupost nechat jí přes den víc než 3,5h nebo jí zase dávat každou hodinu. Prostě všeho s mírou.
První dceru (taky nedonoš) jsem pořád vážila a stresovala se. Vítka už vážíme jen v poradně a jsem v klidu ![]()
@kelynka ..máme stejný problém. Malá čtyři měsíce, na UM cca měsíc..u jídla šíleně vyvádí. Taky v klidu vypije asi 80ml a další už si v klidu nevezme, i když na ní vidim , že by ještě jedla.. takže se perem a přetahujem s lahvičkou, ona řve, vzteká se a já jsem na prášky
..takže jí nechám odříhnout, chvíli odpočinout a znovu.. jenže si dá tak max dvacku a konec a to je velký přemlouvání. U pití scény nedělá, takže jí dávám opravdu napít jen málo, protože se bojim , aby mi pak vzala vůbec nějaké mléko. Někdy je to boj, krmení divý zvěře ![]()
@pajjakk píše:
Nemyslím na bříško po jídle, ale mezi jídlem, až jí odlehne. Jen si tak normálně zacvičit, ale to určitě děláte
Náhodou přibírá krásně. Vítek byl ve 31tt a měl 1840g, takže celkem buřt. Sestřičky u Apolináře si stěžovaly, že je z něj bolí ruce, že jsou zvyklý na drobečky![]()
![]()
Při krmení se zkus neřídit hodinami, ale nech jí, ať si řekne. Samozřejmě je ale hloupost nechat jí přes den víc než 3,5h nebo jí zase dávat každou hodinu. Prostě všeho s mírou.
První dceru (taky nedonoš) jsem pořád vážila a stresovala se. Vítka už vážíme jen v poradně a jsem v klidu
no já právě chci, aby jedla pravidelně.. Pak v tom mám chaos.. a navíc musíme cvičit, tak to musí mít vše nějaký režim
Ale můžu říct, že teď už se nevzteká každé krmení, ale třeba za ten den jen dvakrát to udělá, ale takovým způsobem, že jako mazec
V pondělí jdeme k dr, tak se jí chci zeptat.. No já jsem vážila ze začátku každý den a teď tak dvakrát do týdne.. Snažím se tím nějak nezabývat… A co vy, jak jste na tom?? Pořád se vztekáá? ![]()
@heda18 přesně tak, taky si tak připadám
Fakt je to jako kdybych krmila divou zvěř
![]()
My se vztekáme stále
..ted mi odmítla jíst úplně, takže jsem běžela rychle udělat a vyzkoušet jiný mlíko a to si vzala.. tak já už vážně nevim. ![]()