Hydromasážní vana

146
5.12.16 12:36

Hydromasážní vana

Ahoj holky, vybavuji domeček, a chtěla bych se zeptat, zda máte někdo zkušenosti s hydromasážní vanou? Jaká je údržba, a jestli se kazí? Popřípadě i co byste doporučily za program. Slyšela jsem hodně špatných recenzí, že když se vana nepoužívá denně, tak se zacpávají trysky, čistit se musí velmi často, a že je to hodně nákladné, atd atd… Tak mě zajímá i Váš názor. Osobně si nemyslím, že by dnes byly až takové minusy :) Vybrala jsem vanu Teiko :) Tak teď už jen rozhodnout, zda se systémem, nebo bez. Budu moc ráda za každou radu, zkušenost :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3743
5.12.16 12:42

Pořídili jsme si ji před 15-ti lety.
Opravdu by se měla čistit (nebo i používat) často, pak se u trubkách usazuje špína a kazí voda. Tenkrát jsme si na čištění koupili nějaký prostředek, máme ho dodnes.
Ta vana byla vidina mého muže, já se nebránila.
Po čase jsem zjistila, že abych si ji zapnula, musím mít jednou tolik vody než obvykle.
Ty trysky by se měly po čase vyměnit, zub času na nich jde hodně vidět. Po letech ji využíváme, ale hodně málo.
Za sebe bych do ní již nešla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
5.12.16 12:51

Mame - byla tu, když jsme byt kupovali - a již nebudu do nového domu pořizovat. Zdaleka ji nevyuzijeme denně a porad to čistit mne nebaví. Manžel ji ze zacatku pouzival, pak ho to omrzelo. Navíc na koupání děti je to absolutně pitomé. Proto teď volim klasickou vanu a masazni panel do sprchy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2075
5.12.16 12:54

Měli jsme v předchozím domě, používala se velmi málo, opravdu být tebou si to rozmyslím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2008
5.12.16 13:10

Kamarád, co prodává v koupelnovém studiu, nám ji mezi čtyřma očima rozmluvil.

Místo toho jsme si pořídili „masážní matraci“ do vany. Dle potřeby hodím do vany, připojím ke „kompresoru“ a nastavím si program. Využíváme 4× do roka… Stála necelé 2tis a myslím, že to bohatě stačí…

Zvážila bych i rohovou vanu. Aktivně jsme si ji pořídili a úplně spokojeni s ní nejsme. Padne do ní spousta vody, která vystydá, bojler nestíhá dohřívat…
Naopak jsme spokojeni s masážním systémem ve sprše. Ten využíváme téměř při každém sprchování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
5.12.16 13:17

@dana.dv ahoj mohu se zeptat - jaký objem ma váš bojler? Manžel by rad rohovou vanu a ja teď řeším, jak se vyhnout nedostatku teple vody ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
5.12.16 13:56

Vanu máme cca 8 let. Chtěl ji manžel, ale používala jsem ji jen já a to tak 2× do roka. Co mám malé dítě, ani jednou. Čistit se musí každých 14 dní ať ji používáš nebo ne. Čistič stojí 260,–Kč a vyjde tak na 15 použití. Znamená to vanu celou napustit teplou vodou, přidat čistič, projet systém, vanu vypustit a znovu napustit studenou a propláchnout. Není to levná záležitost. Pokut ji nevyčistíš, zapáchá a musíš použít na čištění několikanásobné množství chemie. Když si vezmu kolikrát ji používáme do roka a její pořizovací cenu, víc by se nám vyplatilo si 2× do roka zajet na wellness. Je to sice požitek, ale celkem drahý a s malým dítětem fakt nemám čas se do ní naložit. Večer nemůžu, protože koupelna je vedle pokoje a hluk by mi dítě budil. Raději si zajít někde do městských lázní, kde se nemusíš starat o údržbu.

• Citovat
  • Upravit
146
5.12.16 14:52

Holky, Děkuji Vám mockrát za Vaše rady a názory. Rozmyslela jsem si to. Masážní vanu pořizovat nebudu. Radši se podívám po těch zmiňovaných podložkách, ať tam aspoň něco vodu rozvíří :) Děkuju mockrát :) :kytka: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný