Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojky holky, chtěla bych se vás zeptat jakou zkušenost máte s p.o a s hyperstimulačním syndromem. V neděli jsem byla na odběru celkem 26 vajíček, po odběru velké bolesti a a malinko tekutiny volně.Řekli mi že mám pít 3-4l tekutin denně a hodně bílkovin, sotva stěží vypiju 2.5l jsem šíleně nafouklá,a čím víc piju tím je to horší- jak jste to zvládli vypít víc? Břicho tvrdší jako kdybych byla zaplynovaná, podbříšek mě bolí již mín, tak nevím jestli je to normální a kdy to asi přejde. Zatím jsem doma a transfer by měl být v pátek.
Ja mela hyperstimulacni syndrom a zmizel asi az po trech tydnech po transferu. A myslim, ze jsem taky nevypila to predepsany mnozstvi tekutin .......
Já měla takový ten pozdější hyperstimulační syndrom, kolem pozitivního testu
a to jsem byla jen na IUI. Měla jsem šíleně nafouknuté břicho a chodit jsem mohla jen v předklonu.
Přešlo to až asi tak v 6tt ![]()
Nejhorší bylo, jak se mě všichni v práci ptali, jestli nejsem těhotná, když mám tak velký břicho
tak jsem zatloukala že ne, že mám problémy s vaječníkama
![]()
No jestli se zadaří // tak si nejspíš ještě užiješ… ale ten výsledek za to rozhodně stojí.. držím palce ![]()
Myslím,že jsi vypila málo tekutin.Mě bylo po odběru řečeno,že mám ten den do večera vypít minimálně 4 litry a to bylo jedenáct hodin dopoledne a další dny taky tak.Sice jsem se málem utopila,ale silou vůle jsem to do sebe vpravila a bolesti sice byly,ale snesitelný a břicho mi splasklo ještě před transferem.
Hoooodně moc tekutin - ty 4 litry klidně a bílkovinu.
Já jsem jedla do jogurtu Protifar - je to léčivo, dostane se v lékárně a je to bílkovina. Určitě si to kup, mně to nakonec pomohlo.
Ahojky,sama s tím zkušenosti nemá,ale kamarádka darovala už dvakrát vajíčka a taky si pak stěžuje,že je hrozně nafouklá.U ní je to jiný případ,ale přejde ji to po MS,kterou vy nečekáte
.Určitě to přejde i vás a zbude pak už jen pozitivní test
.
A ještě mám dotaz jestli jste si to nerozmysleli a šli do transferu i když tam byly tyto problémy, mám si to rozmyslet do pátku jestli do toho půjdu nebo si to nechám zamrazit a až mui bude líp tak se tam dají. Dneska jsem byla odsát tekutinu už jsem nemohla dýchat, moc jí tam nebylo, dr. říkal že je to jen 1-2 stupeň tak aspoň nějaká úleva. Mám strach jestli se to nezhorší pokud tam bude mimoško..
A jestli se můžu zeptat kolik jste si nechali zavést vajíček 1 nebo 2?
Já jsem to neměla tak hrozný, ustála jsem s tou bílkovinou a tekutinama. Nevím co bych radila - zvaž kolik máš embrijek, po rozmrazení prý není tak vysoká šance ![]()
Jinak já jsem nechala zavést 2 a mám 1 miminko… ![]()
Ahojky holky
tak jsem nakonec po noci co mě třikrát vzbudila bolest břicha se vydala na kontrolu, bohužel mi paní doktorka potvrdila hypr. syndrom
sice prej je zatím slabej že tekutina je jenom dole ale je:-( Poslali mě domu s tím, že mám hodně pít a jíst bílkoviny a kdyby se to zhorsilo, jako fakt zhoršilo tak na pohotovost, že pry se to může rozjet a taky nemusí
Ach jo, celkem se bojim, aby to bylo ok to břicho bolí je docela nafoukly ale neni to uplne nic strasnyho, nemate nekdo zkusenost ze jste to meli jako ja a bylo to ok? DOktorka ještě řikala, že menstruací se to pak všechno ztratí
To když je to nak slaby nebo tak tak se kapacky nedavaji a jsi normalne doma? Mooc děkuu za kazdou odpoved ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.