Hypertonie - vývoj v čase

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
7.5.23 08:23

Hypertonie - vývoj v čase

Prosím o zkušenosti. Miminko, když se narodilo, mělo predilekci hlavičky, zaklánělo se do luku, na bříšku mu to sice nevadilo, ale na 3 měsících se překlápělo na záda záklonem hlavy. Co se týká pasení koníků, taky to nebyla žádná sláva, nechtělo se mu do toho a hlavičku nezvedalo moc vysoko.

Později dítě vůbec nelezlo, ani se neplazilo, začalo rovnou chodit (spíše běhat). Zároveň s tím začalo neustále padat, jak ze stoje, tak potom i při chůzi, a to zpravidla rovnou na hlavu.

Tenkrát nám dětská řekla, že se „to“ srovná samo s tou predilekcí, tak jsme masírovali a podobně, měli 1 cvik, co nám doporučila, ale na fyzio jsme nešli.

Jenže dítě stále běhá jako jiné děti v roce a už mu budou 3. Je velice nestabilní, dá se říct, že je jistota, že ať dělá cokoli, spadne. Při běhání snadno zakopne. Jiné děti jsou takové stabilní, i mnohem mladší. Snáz vyberou pády, stabilně chodí a běhají, z prolejzek nepadají. Ale naše pořád potřebuje všude chytat, jinak hrozí průšvih.

Od 2 let chodíme na fyzioterapii, protože jsem si sama všimla takzvaného „vadného držení těla“ - vyklenuté bříško, hrbí se trošku, kolena jdou mírně do X a chodí jakoby po vnitřní části chodidel. Máme za úkol cvičit nožičkama, posílit střed těla, dítě dostalo tejpy na obě nohy, aby nevytáčelo paty ven. Ptám se na vaše zkušenosti. Mohlo jít o hypertonii svalů, a teď je vývoj nerovnoměrný? Měli jste to někdo taky tak a jak se to u vás vyvíjí pohybově dál, jak jsou na tom děti jako starší?

Já už jsem z toho nešťastná, už máme za sebou několik úrazů způsobených pádem při úplně běžných činnostech, několikrát se dítě praštilo hrozně do hlavy i přesto, že sedělo nebo si vymklo kotník, když stálo :roll:

Přitom nebýt těch „nožiček“, je to pohybově nadané dítě, krásně hází a chytá míč, dobře běhá někde, kde je to rovina (třeba dráha na tartanu), kope do míče a trefí se vždy, jen tedy všude nevyleze, jako by to nešlo, i když vysoké je dostatečně a ostatní mladší děti na danou projezku vylezou. Rozumově je to normální chytré dítě.

Už nevím, jak vylepšit ten pohyb. Jsem neustále na stráži a v nervu, kde se zase zabije. A samozřejmě z kamarádek se stejně starými dětmi jsem takto jediná :nevim:

Prosím o anonym kvůli informacím o zdravotním stavu.

• Citovat
  • Upravit

Na tento dotaz zatím nikdo nereagoval, buďte první!

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA

• (4.5) + 41 recenzí

Poradna pediatra