Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Měla jsem bezproblémový pooperační průběh (až na tu močovou trubici, ale náprava to byla otázka pár minut) a pochvaluji si to už 11 let.
Necelých 6 týdnů jsem byla na PN, a cca po třech měsících už zcela fit.
Teď mě naopak trápí menopauza, takže jsem ráda, že k tomu ještě nemusím řešit problémy s menstruací.
Mně i docela pomohla pozitivní videa na youtubu viz.
https://www.youtube.com/watch?…
https://www.youtube.com/watch?…
najdeš určitě i další…
jako je to brutál zásah a chce to hodně pracovat na přístupu, aby to člověk zvládl, přiznám se, že já se začínám cítit lépe až teď po 2 letech, nic horšího jsem nikdy nezažila a to už jsem toho zažila vážně spoustu ![]()
@cecetka píše: Více
Ty jo, na PN jen 6 týdnů? Já po šesti týdnech byla ráda že jsem ráda. Operace byla laparo?
Mám za sebou totální hysterektomii z důvodu zhoubného nádoru v děloze a to, že už dva a půl roku nemám menstruaci, je moje životní výhra, protože byla tak hnusná, dlouhá, silná a extrémně bolestivá, že jsem měla někdy chuť skočit z okna. Problémy žádné nemám, ale pečlivě jsem dodržovala rekonvalescenci a opravdu doteď nic těžkého netahám.
@lucad77 píše: Více
a musela jsi i na nějaké ozařování nebo tak něco? Já právě čekám na výsledek, prý je v děloze „něco, co tam nepatří“. Byl to takový divný bílý flek. Ale před půl rokem to tam nebylo. Tak se bojím, jestli to nebude nějaký nádor.
proč nic netaháš? Já tahám normálně všechno, mám práci, kde nosím opravdu těžké bedny a v pohodě, i v nemocnici říkali, že normálně mohu zvedat jakékoliv váhy, až se to vše pořádně zahojí ![]()
@Anonymní píše: Více
Mne tu patologickou sliznici vyndali pri diagnosticke hyteroskopii, pri odebrani delohy uz byla histologie ok, takze chodim jen na kontroly
Naštěstí ne, bylo to stadium 1. Chodím jen na pravidelné kontroly na onkogynekologii.
Mně říkali ideálně netahat nic nad 10 kg už nikdy. Myslím, že to časem poznáš proč, ale nechci být škarohlíd.
já se ptala přímo lékaře a řekl, že to je mýtus, že žena nemůže nic zvedat, po zahojení prý může zvedat vše bez omezení, vždyť existují i sportovkyně po této operaci, které třeba zvedají dost těžké váhy ve fitness a jsou v pohodě
, naopak je to žádoucí mít ty svaly kolem posílené…
@cecetka píše: Více
Díky moc za Tvojí zkušenost. Kéž by to šlo takto lehce. Akorát nevím, kde žádat o tu cytoskopii. V nemocnici řekli, že když čůrám normálně bez bolesti, tak s tím nic nebude.
Já byla na robotické operaci, nástup den předem, tam dieta, ani projímadlo ani klystýr a ještě jsme měli večer normálně večeři. Cévka vynadána druhý den, úplně bezbolestně.
v mém věku a s dlouho léčenou neplodností se už asi nechtěli pižlat s myomem, dřív se to bralo komplet jak na běžícím pásu, teď si člověk může ještě zachránit vaječníky.
Protože pomáhá zmírnit bolesti. Možná malinko ano.