Hysterektomie a problémy spojené s ní

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
26.4.25 10:53
@Anonymní píše: Více

Protože pomáhá zmírnit bolesti. Možná malinko ano.

• Citovat
  • Upravit
26928
26.4.25 11:39

Měla jsem bezproblémový pooperační průběh (až na tu močovou trubici, ale náprava to byla otázka pár minut) a pochvaluji si to už 11 let.
Necelých 6 týdnů jsem byla na PN, a cca po třech měsících už zcela fit.
Teď mě naopak trápí menopauza, takže jsem ráda, že k tomu ještě nemusím řešit problémy s menstruací.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.4.25 15:21

Mně i docela pomohla pozitivní videa na youtubu viz.

https://www.youtube.com/watch?…
https://www.youtube.com/watch?…

najdeš určitě i další…

jako je to brutál zásah a chce to hodně pracovat na přístupu, aby to člověk zvládl, přiznám se, že já se začínám cítit lépe až teď po 2 letech, nic horšího jsem nikdy nezažila a to už jsem toho zažila vážně spoustu :roll:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.4.25 16:23
@cecetka píše: Více

Ty jo, na PN jen 6 týdnů? Já po šesti týdnech byla ráda že jsem ráda. Operace byla laparo?

• Citovat
  • Upravit
24867
26.4.25 16:33

Mám za sebou totální hysterektomii z důvodu zhoubného nádoru v děloze a to, že už dva a půl roku nemám menstruaci, je moje životní výhra, protože byla tak hnusná, dlouhá, silná a extrémně bolestivá, že jsem měla někdy chuť skočit z okna. Problémy žádné nemám, ale pečlivě jsem dodržovala rekonvalescenci a opravdu doteď nic těžkého netahám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.4.25 16:40
@lucad77 píše: Více

a musela jsi i na nějaké ozařování nebo tak něco? Já právě čekám na výsledek, prý je v děloze „něco, co tam nepatří“. Byl to takový divný bílý flek. Ale před půl rokem to tam nebylo. Tak se bojím, jestli to nebude nějaký nádor.

• Citovat
  • Upravit
26928
26.4.25 16:42

Ano. LAVH

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.4.25 20:09

proč nic netaháš? Já tahám normálně všechno, mám práci, kde nosím opravdu těžké bedny a v pohodě, i v nemocnici říkali, že normálně mohu zvedat jakékoliv váhy, až se to vše pořádně zahojí :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.4.25 20:18

Mne tu patologickou sliznici vyndali pri diagnosticke hyteroskopii, pri odebrani delohy uz byla histologie ok, takze chodim jen na kontroly

• Citovat
  • Upravit
24867
26.4.25 20:29

Naštěstí ne, bylo to stadium 1. Chodím jen na pravidelné kontroly na onkogynekologii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24867
26.4.25 20:31

Mně říkali ideálně netahat nic nad 10 kg už nikdy. Myslím, že to časem poznáš proč, ale nechci být škarohlíd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.4.25 20:40

já se ptala přímo lékaře a řekl, že to je mýtus, že žena nemůže nic zvedat, po zahojení prý může zvedat vše bez omezení, vždyť existují i sportovkyně po této operaci, které třeba zvedají dost těžké váhy ve fitness a jsou v pohodě :nevim:, naopak je to žádoucí mít ty svaly kolem posílené…

• Citovat
  • Upravit
11
26.4.25 20:57
@cecetka píše: Více

Díky moc za Tvojí zkušenost. Kéž by to šlo takto lehce. Akorát nevím, kde žádat o tu cytoskopii. V nemocnici řekli, že když čůrám normálně bez bolesti, tak s tím nic nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
26.4.25 21:00

Já byla na robotické operaci, nástup den předem, tam dieta, ani projímadlo ani klystýr a ještě jsme měli večer normálně večeři. Cévka vynadána druhý den, úplně bezbolestně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
26.4.25 21:03

v mém věku a s dlouho léčenou neplodností se už asi nechtěli pižlat s myomem, dřív se to bralo komplet jak na běžícím pásu, teď si člověk může ještě zachránit vaječníky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí