Hysterektomie a problémy spojené s ní

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11
26.4.25 21:09
@Pajka89 píše: Více

Já myslím, že jsem smířená, že nemám děti, ale to, že se to nelepší ba naopak mě úplně sebralo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
26.4.25 21:12
@Anonymní píše: Více

No to je taky např. stránka, kterou gynekolog nezmíní, že je to důležité z hlediska kardiologickych problémů. Takže sice nebudu mít myom, ale nejspíš dostanu infarkt :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
26.4.25 21:14

Ježíš to je mi líto a současně mě to děsí. Taky mám dojem, že v nemocnici už si myslí, že jsem blázen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.4.25 21:17
@daniell01 píše: Více
Že se ale nechtějí pizlat s myomem snad není tvůj problém ne? dokud si to zeny nechají dělat, tak prostě tyto operace jen tak nevymizí, o svém těle rozhoduje žena, ne lékař…s myomem se má chodit jen na odstranění myomu a ne celé dělohy, proč si vůbec šla na operaci, když jsi neměla problémy? nemyslím to zle, jen mě to zajima :nevim:
  • Citovat
  • Upravit
11
26.4.25 21:23

Tak by to by mě zajímalo moc, horolezeni, snowboard, surf… S motokrosem jsem se už rozloučila, když řekli, že nepůjde kolo. Ale bez těch ostatních nemůžu žít :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
26.4.25 21:27

3 nezávislí gynekologové řekli, že je to vhodné, když myom pomalu roste, že tam nemá co dělat. Jsem tak blbá, že jsem jim věřila, ta jedna mi dokonce říkala, že není problém po 6 týdnech odjet surfovat, i když je člověk několik hodin ve vodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.4.25 21:48

Proč by nešlo kolo proboha? normálně jezdím na kole, chodim do fitka, běhám, skáču, nosím těžké věci - v práci prostě musím občas, nosím třeba ze srandy na zádech i mé děti a to mají oba kolem 35 kil a s ničím nemám problem co se týká těchto sportovních veci :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.4.25 21:54

Blbá nejsi, to spíš ti lékaři by se měli stydět, že nabízí odstranění celé dělohy místo vyndání myomu :nevim:, předpokládám, že si zřejmě ani nedostala na výběr, jestli alespoň čípek ponechat…

• Citovat
  • Upravit
11
26.4.25 22:20

Z nedostatku informací bylo celé moje okolí zděšeno, jak kdybych měla karcinom, dokonce si někteří mysleli, že když má 10 cm musí už prasknout. A já jsem si nechtěla číst o komplikacích, které by mohly nastat, abych na ně nemyslela a nepřivolala si je. Věděla jsem o možnosti inkontinence, zánětu močáku či jizvy a nic moc víc a že hormony z vaječníků mi stačí a z laparoskopie nebudu mít poškozenou tu abdomi… něco. Já ani do 50 let nevěděla, co je pánevní dno a proč se má cvičit. A ani teď nevím jestli čípek mám či ne, ani k čemu slouží, krom kontroly na gyndě :oops: prostě trubka :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
26.4.25 22:24
@lucad77 píše: Více

Já bych prosila info proč? Cestuji se sportovním vybavením, jsem sama a nemá mi to kdo vzit. Taky bydlím ve 4 patře a někdy nesu velký nákup, když je prosecco v akci nebo jednou budu nosit pejska, co má 10 kg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.4.25 07:57

no, ono ty informace často nedostaneš správné ani když se správně ptáš…například já se ptala, jestli mi vyndání čípku neovlivní citlivost v pochvě…odpověď lékaře byla, že čípek je v pochvě nejméně citlivé místo…no a výsledek je, že mám opravdu necitlivost vzadu a ten pocit je úplně jiný…ono ani nejde přímo o ten čípek, ale v jeho blízkosti, opravdu těsně u něj, jsou citlivá místa, díky kterým můžeš mít orgasmus „vnitřní“, jak to tam říznou, tak se to zpravidla přeruší a je po srandě…na citlivost to vliv samozřejmě má a obrovskou…toto mně třeba vadí, že jsem tuto informaci nedostala, protože mně osobně samotná děloha nechybí tolik, jako ten čípek, vím, že pro některé ženy to není příjemné, když penis naráží moc hluboko a takové ženy z toho budou mít profit, ale co ty ostatní? A v zahraničí se to dost řeší a lékař se většinou ptá, jestli žena chce nechat čípek, nebo ne…přijde mi, že jen tady to řežou jak na běžícím pásu…mrkněte na nějaká zahraniční fóra nebo na youtube…je tam toho spousta o tomto tématu…za mě, pokud toto někdo čte, pokud nemáte změny na čípku, určitě si aktivně zažádejte o to, že ho chcete nechat…jde to, ale lékaři to nenabízí, protože když se to vezme komplet vše, je to jednodušší operace pro ně…přitom i vyndání dělohy bez čípku je možné laparaskopicky, jmenuje se to supracervikální hysterektomie…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.4.25 08:27
@paja120 píše: Více

toto je tedy hrozné…no v Českých Budějovicích se tomu ale vůbec nedivím…nemám tam úplně dobré zkušenosti, na cokoli onko -gynekologického bych volila jen a jedině Apolináře v Praze…snad bude jen lépe :kytka:

• Citovat
  • Upravit
106410
28.4.25 09:50

Kvůli kyle a srustum?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24715
28.4.25 15:14

A kolik žen si myslíš zvedá vždy břemena úplně správně, aby posílily právě ty svaly, které potřebují? Však si dělej, jak myslíš, když věříš svému lékaři, věř. Já věřím zase těm svým.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24715
28.4.25 15:22

Protože bez dělohy přijdou ostatní vnitřní orgány v břiše o oporu a klesají dolů. Pochva je pak zavěšena jen na tenounkých vláknech a může hrozit poklesem a vyhřeznutím až ven, o inkontinenci nemluvě. Pokud se zvedají těžká břemena, je třeba hodně a účinně posilovat pánevní dno. Ovšem ruku na srdce, kdo to opravdu pravidelně dělá. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí