Invalidní důchod kvůli schizofrenii

Anonymní
6.2.24 15:17

ID schizofrenie

Má tu někdo ID na schizofrenii? Sebrali vám ho po letech? Jak často je přezkoumání?
Děkuji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Janli
6.2.24 15:37

Všichni, co v mém okolí mají diagnózu schizofrenie, mají i invalidní důchod, pokud ho chtěli.

• Citovat
  • Upravit
2367
6.2.24 15:44

Přezkoumání různé…jeden dva pět let nebo bez určené kontroly (kdy kontrola může být kdykoli ale taky nemusí být vubec).

ID je 1. 2. nebo 3. stupeň.
Stejně jako u jiných diagnoz.

Posudkovy lékař určuje prezkum a stupeň ID individuálně.

Jen doplním, na schizofrenii můžete jezdit do lázní přes pojišťovnu. Pokud to stav umožňuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14955
6.2.24 17:57
@Anonymní píše:
Má tu někdo ID na schizofrenii? Sebrali vám ho po letech? Jak často je přezkoumání?
Děkuji.

Vzhledem k tomu, že schizofrenie se málokdy zlepší, tudíž jsem neslyšela o nikom, komu by ID vzali

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
6.2.24 18:39

Ano, mám id na schizofrenii. Mívám přezkoumání po 4 letech, ale sebrání asi fakt nehrozí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.2.24 20:50

Ano, mám ID na schizofrenii, mám toho bohužel víc. Dr. mi kvůli nízkému věku nedal třetí stupeň, mám dvojku a prezkum každé dva roky. Mám od roku 2020. Klidně se ptej.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.2.24 22:57
@Anonymní píše:
Ano, mám ID na schizofrenii, mám toho bohužel víc. Dr. mi kvůli nízkému věku nedal třetí stupeň, mám dvojku a prezkum každé dva roky. Mám od roku 2020. Klidně se ptej.

A kolik ti je, ze je to podle doktora nizky vek? Dcera dostala treti stupen ve 20 l

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.2.24 18:28
@Anonymní píše:
A kolik ti je, ze je to podle doktora nizky vek? Dcera dostala treti stupen ve 20 l

Bylo mi 33 když jsem dostala ID. Asi záleží na doktorovi. Počítala jsem, že nedostanu nic. Všude kam přijdu k doktorum, tak melou o práci a o věku. Ale to prostě nejde.

• Citovat
  • Upravit
2367
7.2.24 20:37
@Anonymní píše:
Bylo mi 33 když jsem dostala ID. Asi záleží na doktorovi. Počítala jsem, že nedostanu nic. Všude kam přijdu k doktorum, tak melou o práci a o věku. Ale to prostě nejde.

Dulezity je taky průběh nemoci, vzdělání a jaká zaměstnání jste zvladala dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.2.24 21:27
@Anonymní píše:
Děkuji.

ano už 21 let mám 3 stupeň kontrola po 3 letech v roce 2010 mi ho chtely sebrat tak sem musel nastoupit do nemocnice a měsíc před tím sem vysadil léky ale tam se ta nemoc projevila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9189
25.2.24 17:58
@schizofrenik.cz píše:
ano už 21 let mám 3 stupeň kontrola po 3 letech v roce 2010 mi ho chtely sebrat tak sem musel nastoupit do nemocnice a měsíc před tím sem vysadil léky ale tam se ta nemoc projevila…

No to se máš čím chlubit, že když ti ho chtěli sebrat, že jsi vysadil léky, aby ses dostal do nemocnice. Znám dost lidí, kteří jsou třeba docela ok, ale jakmile se jim blíží přezkum, šup na psychiatrii do nemocnice, třeba si i vymýšlí různé problémy, jen aby jim ho nenížili/nesebrali. A pak ID nedostanou lidé s rakovinou, po amputaci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.2.24 00:45
@Lollitka píše:
No to se máš čím chlubit, že když ti ho chtěli sebrat, že jsi vysadil léky, aby ses dostal do nemocnice. Znám dost lidí, kteří jsou třeba docela ok, ale jakmile se jim blíží přezkum, šup na psychiatrii do nemocnice, třeba si i vymýšlí různé problémy, jen aby jim ho nenížili/nesebrali. A pak ID nedostanou lidé s rakovinou, po amputaci…

Já si myslel že půjdu do práce ja od roku 2003 do roku 2010 jsem bral léky preventivně kvůli rodičům a do 28 let jsem nebyl v žádné nemocnici měl sem 3 stupeň a komise byla přistná čekal sem pul roku a vysadil sem léky myslel sem si že půjdu do práce ale v nemocníci se ta choroba projevila v plné síle já si nic vymýšlet nemusím

Já se nedostal do nemocnice záchrankou ja tam jel sám vlakem kvůli důchodu oni tu trojku dnes jen tak někomu nedají víš jinak i pracuji v ráněné dílě už rok

každý 4 invalida má důchod na duševní nemoc a těch lidí přibývá a dostat to může i člověk který v rodě schizofrenii nemají a pak sem byl po natáčení dokumentu o5 v nemocnici každý schizofrenik má ještě kobinaci jiné nemoci tak mám ještě úzkosti a tu schizofrenii mám chronickou a vysoký tlak choresterol tak a ted mluv víš jak schizofrenici trpí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9189
27.2.24 12:53
@schizofrenik.cz píše:
Já si myslel že půjdu do práce ja od roku 2003 do roku 2010 jsem bral léky preventivně kvůli rodičům a do 28 let jsem nebyl v žádné nemocnici měl sem 3 stupeň a komise byla přistná čekal sem pul roku a vysadil sem léky myslel sem si že půjdu do práce ale v nemocníci se ta choroba projevila v plné síle já si nic vymýšlet nemusím

Já se nedostal do nemocnice záchrankou ja tam jel sám vlakem kvůli důchodu oni tu trojku dnes jen tak někomu nedají víš jinak i pracuji v ráněné dílě už rok

každý 4 invalida má důchod na duševní nemoc a těch lidí přibývá a dostat to může i člověk který v rodě schizofrenii nemají a pak sem byl po natáčení dokumentu o5 v nemocnici každý schizofrenik má ještě kobinaci jiné nemoci tak mám ještě úzkosti a tu schizofrenii mám chronickou a vysoký tlak choresterol tak a ted mluv víš jak schizofrenici trpí?

Vím moc dobře, sama mám schizofrenii od roku 2013 diagnostikovanou, nejdřív paranoidní, teď co jsem byla po 28. v nemocnici, tak to změnili na nediferencovanou. Beru hodně léků včetně depotních injekcí. Ale léky jsem nevysazovala. Úzkosti mám pořád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.2.24 23:59
@Lollitka píše:
Vím moc dobře, sama mám schizofrenii od roku 2013 diagnostikovanou, nejdřív paranoidní, teď co jsem byla po 28. v nemocnici, tak to změnili na nediferencovanou. Beru hodně léků včetně depotních injekcí. Ale léky jsem nevysazovala. Úzkosti mám pořád.

Hlavě že bereš léky a je ti dobře ja beru 2 tablety na schizofrenii a 3na úzkosti abych víc vnímal tak mi to doktorka navyšuje chtěl jsem depotky aby si orgány odpočinuli ty mě nedali nevim jsem dost pomalý tlumený nejlepší když mi nasadila reagilu nejdriv 1,5mg pak 3mg a teť 4,5mg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9189
28.2.24 17:33
@schizofrenik.cz píše:
Hlavě že bereš léky a je ti dobře ja beru 2 tablety na schizofrenii a 3na úzkosti abych víc vnímal tak mi to doktorka navyšuje chtěl jsem depotky aby si orgány odpočinuli ty mě nedali nevim jsem dost pomalý tlumený nejlepší když mi nasadila reagilu nejdriv 1,5mg pak 3mg a teť 4,5mg

Já nikde nepíšu, že je mi dobře. Jsem poměrně čerstvě propuštěná z psychiatrie a problémů mám nad hlavu. Já beru 6 druhů léků (troje antipsychotika, dvoje antidepresiva a stabilizátory nálady). Reagilu jsem taky brala a myslím, že taky 4,5 mg denně, ale nic moc mi nedělala (nepomáhala). Jinak depotku mám už třetí druh, protože mi časem přestane fungovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat