Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den, prosím nemáte někdo typ co pomáhá aby impetigo tak nesvědilo? mají ho dcerky neškrábou se, já to dostala od nich a šíleně mě svědí ruce ![]()
@jájinka007 máme Antibiotika a framykoin mast
a stejně se škrábu ![]()
@Lili2323 ani jedno ti od svedeni nepomuze. leky na alergii by zabrat mohly. pri svedeni je doktori davaji.
@Lili2323 ono to svědí, hlavně to nedrbej, nebo to rozneses všude a bude to nekonečný boj. Spíš to chce se něčím zaměstnat, aby na to člověk nemyslel.
No mě už přijde že to mám snad všude
chvíli se to dá že to nesvědí a během chvíle to je tak protivně že mám chuť se uskrabat..máte někdo zkušenost za jak dlouho jste se toho zbavily? u dcerek se mi zdá že je to už lepší že to ustupuje.Ceka nás ještě výsledek stěru ve středu tak jsem z toho všeho jako na trní
@Lili2323 já to měla na obličeji a trvalo mi asi týden se toho zbavit a to sem to měla hnusně rozjeté, dostala sem akorát mastičku fucidin. Ale fakt sem to nesměla drbat, patlat na to něco dalšího, dezinfikovat povlečení a pozorovat, jestli to není i někde jinde na těle. U syna sem to pak podchytila v začátku a to byla otázka pár dní.
@Kriss Tina no já to mám na rukou, nohou s lehce na obličeji
nejhorší jsou asi ty ruce nevím pořádně co můžu vařit chodím v rukavicích ![]()
Týden, dcera měla ATB v masti a na to gencianu. celkově ATB nedostala, ale bylo to na hraně, měla celé záda. Denně jsem měnila povlečení a prostěradlo v postýlce, oblečení i 3× denně, vše práno na 60 v desinfekci, následně žehleno párou. Nesmíš si to škrábat, sahat si na ložiska a pak jinam na kůži nebo na někoho, rozneseš to. dceru, když jsem chtěla položit na záda, tak vždy na sterilní podložku, kterou jsem hned vyhodila a potom ji teprve otočila na břicho. je to opravdu hodně infekční rádo se to vrací, když to nedoléčíš. tak bacha, na svěděni si kup ty antihistaminika v tabletách, nenos gumové rukavice, max. lehké látkové nebo žádné, musí to větrat.
@jájinka007 a jak jste řešily prosím koupání Vana nebo sprcha?
Na téměř jakýkoli kožní problém používám roztok CDS2 a pomáhá to.
@Lili2323 nánosy těch mastí a krusty, které se tvořily, jsem večer umývala, ale zas zvlášť - zadeček a jiné čisté místa rychle pod sprchou, pak mokrou houbičkou jenom lehce záda - žádné šudlání, jenom jsem odmočila největší ložiska přiložením houbičky, na každé ložisko (byly asi 3 velké) jsem měla jinou, čistou a vyvařenou. zbytek zad jsem utřela od genciány trochou desinfekce na gáze. Byla jsem dost opatrná, malá měla po celém těle navíc potníčky a do těch ta infekce sedala jak divá, bála jsem se, že se jí to rozšíří všude po těle a budem muset do nemocnice. na rukách bych to asi opatrně osprchovala, vysušila vyvařenou osuškou a hned lokálně ošetřovala ATB.
@jájinka007 moc děkuji
právě starší dcerka to má na zadečku lehce na boku jinak jen pár pupínků mladší dcerka ta toho má celkově méně na boku menší ložisko jinak pár pupínků na ruce s zadečku ![]()
@Lili2323 tak to zvládnete, stačí dodržovat, že čeho se dotkne ložisko, to už se nesmí dotknout ničeho jiného, platí to pro jakýkoliv textil i předměty, vyvarovat se šudlání ručníkem, škrábání a tak…nekoupat (i když doktorka řkala něco o tom, že ve slabé roztoku skalice je snad možná kratší koupel, protože desinfikuje, u malé mi to nedoporučila, u ní preferovala ten postup viz výše), měnit lůžkoviny, nezapařovat a ošetřovat, desinfikovat si ruce… dcera měla opravdu plné záda v terénu potníčků, zezačátku se to do nějakých i chytlo, pak jsme to i díky té opatrnosti zvládli taky ![]()
@jájinka007 moc,moc děkuji
jen občas je těžké aby se holky nedotkly mého ložiska nějak ![]()