Imunoglukan - nežiadúce účinky?

324
27.11.14 14:47

Imunoglukan - nežiadúce účinky?

Pekný deň prajem,
začala som dcérke 2r+4m dávať na podporu imunity Imunoglukan sirup. Dávam to asi týždeň a rovnakú dobu pozorujem 2 problémy: 1. zhoršenie atopického ekzému a 2. častejšia a dráždivá stolica - nemá průjem, ale kaká tak 3-4× za deň a vždy pred kakaním hlási, že ju „bolí bžíško“, naviac má podráždenú prdelku ako mimino s opruzeninami a to už je bez plienok.
Otázka znie: má niekto podobnú skúsenosť s uvedeným preparátom? K ničomu inému sa mi tie problémy nedajú priradiť (všetko máme po starom, žiadna zmena jedálnička, režimu a pod.), príbalový leták nehlási žiadne možné nežiaduce účinky…
Vďaka za zdieľanie skúseností.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22081
27.11.14 14:52

To, co popisuješ, by mohla být reakce na hlívu ústřičnou - ta u citlivějších osob (což osoba s atopickým ekzémem je) může působit střevní potíže. Vysvětlovalo by se tím i to zhoršení AE.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K82
2202
27.11.14 14:53

@lucka.be
Dobry den,
Ja tez podavam, dcera 1,5 roku a nemuzu urcite tvrdit, ze je to po. Imunoglukanu, ale tez se ji objevila, zrejme ekzematicak, vyrazka. Ale az tak po cca mesici. Nmni to uziva cca 2,5 mes a ma to stale. Problem je, ze hliva a vitaminy asi ok, ale je tam blby konzervant, tak taky nevim, zda ji vic pomaham nebo skodim :think:. Ale tim, ze je porad nemocna (rymicky apod.), ale alergo a imuno dopadloNASTESTI dobre, tak ji necham dobrat jeste toto baleni a pak uvidim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1172
27.11.14 15:01

Ahojky, já Imunoglukan přestala dávat když jsem si všimla, že je tam jako konzervant kys. benzoová, to mi přijde u takového preparátu nevhodné. My ho dávali jen preventivně při chřipkovém období, ale spousta lidí ho dává především oslabeným dětem, ekzematikům a pod a podle mě by tam takový konzeevant být neměl. Místo toho dávám sirup Multiimun.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22081
27.11.14 15:08

Ano, ten konzervant je taky ošemetný, citlivějšímu organismu nebude dělat dobře - asi ne nadarmo se zrovna Imunoglukan má dávat až od tří let.

Mému synovi jej doktorka taky dala už v roce - každopádně efekt to na něj nemělo naprosto žádný, stav zůstal nezměněn, takže jsme to asi po půlroce vysadili, aby se tělo zbytečně nezatěžovalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K82
2202
27.11.14 15:42

@BohunkaP
Vidim to podobne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gorgeous
27.11.14 16:00

Moje dcera 2.5 roky má po imunoglukanu průjem :(

• Citovat
  • Upravit
324
27.11.14 22:33

Ďakujem všetkým za reakcie. Moje podozrenie podporujú skúsenosti aj iných maminiek.. Skúsim to na pár dní vysadiť a uvidím, či sa malej uľaví…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí