Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahojky,
máte někdo zkušenost s užíváním Imunoru a i přes příbalový leták si dali třeba dvojku vína? Nedoporučují to, to ostatně na antibiotika ale také ne
Čeká mě prozatím měsíční kúra, což mi přijde poměrně dlouhá doba se striktně vyhýbat alkoholu.
Buď to neber nebo nepij… ![]()
To doporučení, že se to nemá míchat tam není jen tak.
Jestli nemáš problém s alkoholismem, měsíc nepít fakt nic není. Já nepila rok a půl v kuse a trauma jsem z toho neměla. Spíš to mělo pozitivní vliv - od té doby piju opravdu jen příležitostně.
Jestli ten měsíc nevydržíš vůbec, začala bych řešit i to, protože to taky není úplně standardní.
To nevydržíš? Pokud ne, zamysli se nad svým vztahem k alkoholu. Abys neměla problém.
Pokud dostáváš Imunor, není to jen tak s tvým zdravím. Raději bych, být na tvém místě, si alkohol nějaký ten měsíc odpustím.
Holky díky,
máte pravdu. Ráda si prostě skleničku dobrého vína dám, ale je pravda, že když třeba na x týdnů vysadím alkohol, je mi mnohem lépe. Vrátím se k čajům a tím i lepšímu návyku.
S Imunorem si občas skleničku dát můžeš, ale s mírou—dvojka vína by neměla být problém, pokud se cítíš dobře. Jen to nepřeháněj, protože alkohol může snížit účinnost léku a zatěžovat imunitu, kterou se právě snažíš posílit. Pokud si nejsi jistá, zkus se poradit s lékařem.
Imunor bych kombinovat s alkoholem nedoporučovala.👍 Působí totiž na imunitu a alkohol by tomu mohl spíš škodit. Ale upřímně chápu tě, taky bych měla problém se všeho vzdát na měsíc.