Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@jezz1e píše:
@TRG @lucenka Podle mě se nájemné zvedne o celou inflaci, prostě stejně jako jiné ceny. Pokud je inflace 2,9 % a další rok 2,5 %, tak to přece neznamená, že rohlík zlevní o 0,4 %, ale že nezdraží o tolik, jako rok předtím…
Jo jo, to byla prave druha varianta, ale muj mozek nedokazal vyhodnotit, ktera je ta spravna. Asi zbytecne blbnu… Proc by najemne zustavalo stejne, kdyz inflace uzira a uzira…
Vinim z toho svoje pred-sestou-vstavajici-deti-co-se-rozhodly-nechat-maminku-usnout-az-po-pulnoci. Smradi. ![]()
@lucenka Sorry. ![]()
Tak my to nedalo a našla jsem definice ![]()
https://www.czso.cz/…itelske_ceny
No v tuto chvíli, kdy inflace je kolem 6% se vám může lehce stát že za 2 roky budete platit klidně i o 3k více. Asi bych radši šel do nájemného bydlení, které ve smlouvě nepočítá s navyšováním o míru inflace.
@Vltavson 99 % smluv se uzavírá na rok, takže je to úplně jedno. Pokud nájemce na inflaci nepřistoupí, tak prostě pronajímatel smlouvu neprodlouží… Taky mám ve smlouvách inflační doložku, ale ještě jsem jí nikdy nepoužila a nájem nezvyšuju ani při nájmech trvajících nakonec třeba i 5 let, protože si zas solidních nájemců vážím.