Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Udrzujeme 19-21, zda to ma prospesnost netusim, ale nemame radi horko.
Na spani v detskem pokoji tech 21, v loznici mene, vetram i v zime ventilaci celou noc.
@SmusaK Termostat mame nastaveny na 23 stupnu. Mame radi teplo.
Já mám ráda teplíčko, takže 24-25, manžel taje, ale já odmítám sedět ve dvou svetrech a pod dekou. A ted nám na zemi leží kojenec. V ložnici máme určitě míň.
Příspěvek upraven 07.10.19 v 08:52
V obyvaku cca 22,5.
V loznici netopim, tam mam neustale pootevreno.
@boltova píše:
Udrzujeme 19-21, zda to ma prospesnost netusim, ale nemame radi horko.
Na spani v detskem pokoji tech 21, v loznici mene, vetram i v zime ventilaci celou noc.
Návštěvy se u Vás musí cítit velice dobře
![]()
Jestli to k necemu je nevim, starsimu bude 11 naposledy atb mel pred skoro 8 lety, nemocny nebyva. Mladsi (5) mi prijde, ze je nemocny dost. Ale spis jen ryma a kasel
Termostat mám na 23, ale to proto, ze měří blbě. Real při tomhle nastavení je 22, v tom mi je ok, v ložnici máme min, v koupelně vic. Na noc samozřejmě vypínám. Přes zimu si nastavuju program, abych se nemusela starat, máme vlastní plynový kotel.
Kolem 20, 21 stupnu, vic jsme nikdy nemeli… na noc kolem 18.
@kve-tinka píše:
Já mám ráda teplíčko, takže 24-25, manžel taje, ale já odmítám sedět ve dvou svetrech a pod dekou. A ted nám na zemi leží kojenec. V ložnici máme určitě míň.Příspěvek upraven 07.10.19 v 08:52
Závidím, mně manžel s dětma tají už při 21 stupních. Takže my topíme tak na 22-23 ( a to jen když nejsou doma a já to tajně ohulím
) v ložnicích je samozřejmě ještě chladněji. Takže oni doma běhají jen v tričku a v trenkách, já mám dlouhé nohavice, teplou mikinu a večer u televize se přikryju dekou
Říkají, že jsem blázen, ale myslím, že blázni jsou oni. Jo a jsem z nich nejméně nemocná, běhají tady neoblečení, jsou studení jak led a mají nudli u nosu. A mám hustou zimní peřinu ![]()
@SmusaK no tak my se neotuzujeme vzdy to skoncilo nemoci vetsinou tedy u deti takze topime na tech 22-23 stupnu v loznici mame chladneji aby se lepe spalo
Jak kde, v koupelně nebo obýváku topím víc, na spaní máme radši chladněji, v kuchyni se tolik času netravi a když už, tak tam se to zahřeje od trouby třeba
mě stačí v bytě kolem 20 stupňů. Když sem byla u rodičů na baráku, tak tam byla zima, běžně tak 18 stupňů, po ránu než se zatopilo i min.
@kve-tinka píše:
Návštěvy se u Vás musí cítit velice dobře![]()
Taky mame doma takovou teplotu. Vzdyt je to na tricko, to je akorat. V lete kdyz je venku 20 taky nenosim svetr. Ale mozna je to o zvyku ![]()
23 az 24 stupnu, mam rada teplo, chlap chodi pomalu nahej( je mu horko). Ale musi neco vydrzet😂.
22 - 25, podle toho, čím se topí.
Teď přitápíme do tepelné pohody kotlem na dřevo, ve kterém se pálí všecky ty větvičky, piliny a binec, co se přes léto nashromáždil ze zahrady prořezáváním.
Přes zimu přepínáme plyn - kotel na dřevo: ráno sepne automatika, aby se vstávalo do tepla (ale menší a dražší teplíčko), odpoledne ten, kdo je doma, zaběhne zatopit dřevem - a to se občas vymkne i na 27-28
, což už přijde moc i mně.
![]()
Za optimum považuju 23,5 - 25, taky ráda teplo. ![]()
Prakticky nemarodíme, takže v teple domova nevidím žádný dopad na zchoulostivění.
Taky se většina rodiny s vyjímkou důchodců přes den zdržuje v o dost nepříznivějších tepelných podmínkách, tak ať je aspoň doma vyhřáto. ![]()
Příspěvek upraven 07.10.19 v 09:06
Ahoj holky, na kolik stupňů topíte? Všude říkají jak je otužování prospěšné atd, dodržujete to někdo a jste vy i děti víc zdravé?