Jak často leštíte domácnost?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
4.10.19 20:06

Jak často leštíte domácnost?

Ahoj ženy pracující i děti doma vychovávající,
dotaz. Jak často doma uklízíte? Já jsem se svým mužem a psíkem v bytě 3kk, 80m2 a mám pocit, že je to never ending story. Každý den projedu vysavačem (robot) a pak manuálně vytírám (i terasu), uklízím linku, koše, myčka, záchod, obden pak drhnu koupelnu, utírám prach, jedenkrát za 14 dní kartáčem koberec v ložnici…Plus pak samozřejmě ty sezónní věci, to drhnu každý záhyb… a pokaždé, když uklidím mám pocit satisfakce tak hodinu. A to uklízím fakt poctivě a pečlivě. Další den už mi přijde, že je zase bordel. A to oba chodíme do práce a pes po lince a koupelně rozhodně neskáče. Když jsme na návštěve nijak nepozoruji jak mají uklizeno (nad tím tam fakt nepřemýšlím), ale muž mi občas říká, že jsem blázen skoro (v dobrém slova smyslu). :D
Jak to máte vy? Chápu, že s mrňousem to tolik hrotit nebudu, ale zatím jsem holt asi vyšinutá bezdětná ženská. :lol: :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Poison Eve
4.10.19 20:09

Jo, jsi vysinuta bezdetna zenska, take jsem to tam mela. Ted mam dite, psa, kocku a nehrotim to, uklizime jednou tydne zaklad a podlahu dole stiram vetsinou denne.

• Citovat
  • Upravit
35717
4.10.19 20:09

No na to že jste tam dva a pes a jestli chodíte oba do práce mi to trošku moc přijde, nestačilo by vytírat jednou týdně? I tu koupelnu, neřeknu umýt záchod, ale na co to obden drhnout?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
136
4.10.19 20:11
@Anonymní píše:
Ahoj ženy pracující i děti doma vychovávající,
dotaz. Jak často doma uklízíte? Já jsem se svým mužem a psíkem v bytě 3kk, 80m2 a mám pocit, že je to never ending story. Každý den projedu vysavačem (robot) a pak manuálně vytírám (i terasu), uklízím linku, koše, myčka, záchod, obden pak drhnu koupelnu, utírám prach, jedenkrát za 14 dní kartáčem koberec v ložnici…Plus pak samozřejmě ty sezónní věci, to drhnu každý záhyb… a pokaždé, když uklidím mám pocit satisfakce tak hodinu. A to uklízím fakt poctivě a pečlivě. Další den už mi přijde, že je zase bordel. A to oba chodíme do práce a pes po lince a koupelně rozhodně neskáče. Když jsme na návštěve nijak nepozoruji jak mají uklizeno (nad tím tam fakt nepřemýšlím), ale muž mi občas říká, že jsem blázen skoro (v dobrém slova smyslu). :D
Jak to máte vy? Chápu, že s mrňousem to tolik hrotit nebudu, ale zatím jsem holt asi vyšinutá bezdětná ženská. :lol: :nevim:

Takový úklid bych potřebovala 😂 😂 Stavíš se? ( Ber jako vtip) 😂 😂 Já mám děti 2 a jsem ráda když uvařím, zapnu pračku a povesim. Nádobí meju někdy i 3× jednu várku, protože musím běžet k dětem. Takže nějaký úklid řeším max 1× za týden a to ještě v rychlosti + zvířata - vodní želvy a křeček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.10.19 20:12
@pikola píše:
No na to že jste tam dva a pes a jestli chodíte oba do práce mi to trošku moc přijde, nestačilo by vytírat jednou týdně? I tu koupelnu, neřeknu umýt záchod, ale na co to obden drhnout?

Právě, že kvuli psovi to vytírání a luxování denně, je to 15min, to mě zatím nijak nezabije. :D

• Citovat
  • Upravit
21491
4.10.19 20:13

Ano, jsi vyšinutá ;) mě chodí na úklid paní jednou týdně, v mezičase občas přetřu umyvadlo a WC. Samozřejmě hážu nádobí do myčky a peru. Máme dvě děti školou povinné a tak se moc bordelu neudělá, když nejsme přes den doma…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35717
4.10.19 20:15
@Anonymní píše:
Právě, že kvuli psovi to vytírání a luxování denně, je to 15min, to mě zatím nijak nezabije. :D

Stejně myslím, že to není potřeba pokud se tam neproběhne v nohách od bahna. A na co vytírat terasu? I v zimě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19980
4.10.19 20:17

Jo si vyšinuta :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.10.19 20:17
@pikola píše:
Stejně myslím, že to není potřeba pokud se tam neproběhne v nohách od bahna. A na co vytírat terasu? I v zimě?

V zimě jí tak neřešim, pokud neni po větru a nerozfouká se nám po ní bordel…
No, taky jsem doufala, ale prostě, jak máme v chodbě dlaždice, tak tam je vidět každá šmouha a stačí, aby tam 2× proběhl pes z procházky…
Nedokážu sebou plácnout k TV bo knížce pokud není prostě doma grunt čisto asi. :D

• Citovat
  • Upravit
6534
4.10.19 20:20

My jsme dva dospělí a jedno školkové dítě. S úklidem si moc hlavu nedělám, ale taky to tady tak vypadá :,(

Vysávat musím denně. Robot vysává i několikrát denně. Vytírám jak kdy, nejmíň jednou do týdne. Prach aspoň jednou do týdne. Jsem alergik. Záchod se přejede jednou za den. Sprchu čistím zbytkem vody na vytírání - dělám to parním čističem. Linka po vaření nebo po uklizení nádobí. Myčku nemáme. Koš vynaším, až je plnej nebo když začnu kýchat. To ta alergie :cert:

Když uklidím, nemám pocit satisfakce ani vteřinu, protože to prostě nejde vidět. Holt na ten úklid nejsem a neumím uklízet hloubkově. Řekla bych, že ani povrchově :( Furt je něco opatlaný a umaštěný :poblion:

Příspěvek upraven 04.10.19 v 20:21

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35717
4.10.19 20:20

No když tě to baví :nevim: za mě to prostě není tak často a v takové míře potřeba. Čisto asi máte a víc je jen tvůj vnitřní pocit a ztráta času. Manžel předpokládám nedělá nic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1006
4.10.19 20:24

Mám úklid jednou týdně a přijde mi to dostačující. Nikdy jsem nebyla na uklízení, návštěvy jsou zvyklé :mrgreen: nebo se snažím zvát po odchodu paní na úklid :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2472
4.10.19 20:25

Když nebyla ještě dcera, tak jsem taky věčně jen,,šůrovala". Prostě mě to bavilo a brala jsem to jako odreagování. :)
Pak to trochu s dcerou opadlo (ne vyloženě, že by byl u nás bordel). Ale už jsem denně nevytírala, ale obden. Častěji jsem teda luxovala. A prach místo 2× týdne jen 1×. Raději jsem šla s dcerou ven než, abych lítala furt s mopem, nebo hadrem. :)
Teď už zase chodím do práce na plný úvazek, dcera nastoupila do školky, tak jsem ráda, že denně to doma alespoň trochu v rámci možností,,pofackuju" a zbytek dělám o víkendu. :mrgreen:
Přes týden jsem od 5:30h do 16h v tahu a jsem ráda, že dolezu domů. Úklid není všechno, ale bordel taky nemám ráda. To bych jako,,uklízečka " ve firmě moc nepochodila. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
4.10.19 20:25

Uklizim jednou tydne, co se deje mezi tim me absolutne nezajima. to už musí být abych něco uklidila mimo týdenní uklid. (mytí nádobí, setření linky a sporáku po večeři, záchod a praní do toho nepočítám).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2472
4.10.19 20:30

@debra.morgan
Přesně! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...