Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Jo, jsi vysinuta bezdetna zenska, take jsem to tam mela. Ted mam dite, psa, kocku a nehrotim to, uklizime jednou tydne zaklad a podlahu dole stiram vetsinou denne.
No na to že jste tam dva a pes a jestli chodíte oba do práce mi to trošku moc přijde, nestačilo by vytírat jednou týdně? I tu koupelnu, neřeknu umýt záchod, ale na co to obden drhnout?
@Anonymní píše:
Ahoj ženy pracující i děti doma vychovávající,
dotaz. Jak často doma uklízíte? Já jsem se svým mužem a psíkem v bytě 3kk, 80m2 a mám pocit, že je to never ending story. Každý den projedu vysavačem (robot) a pak manuálně vytírám (i terasu), uklízím linku, koše, myčka, záchod, obden pak drhnu koupelnu, utírám prach, jedenkrát za 14 dní kartáčem koberec v ložnici…Plus pak samozřejmě ty sezónní věci, to drhnu každý záhyb… a pokaždé, když uklidím mám pocit satisfakce tak hodinu. A to uklízím fakt poctivě a pečlivě. Další den už mi přijde, že je zase bordel. A to oba chodíme do práce a pes po lince a koupelně rozhodně neskáče. Když jsme na návštěve nijak nepozoruji jak mají uklizeno (nad tím tam fakt nepřemýšlím), ale muž mi občas říká, že jsem blázen skoro (v dobrém slova smyslu).
Jak to máte vy? Chápu, že s mrňousem to tolik hrotit nebudu, ale zatím jsem holt asi vyšinutá bezdětná ženská.![]()
Takový úklid bych potřebovala 😂 😂 Stavíš se? ( Ber jako vtip) 😂 😂 Já mám děti 2 a jsem ráda když uvařím, zapnu pračku a povesim. Nádobí meju někdy i 3× jednu várku, protože musím běžet k dětem. Takže nějaký úklid řeším max 1× za týden a to ještě v rychlosti + zvířata - vodní želvy a křeček.
@pikola píše:
No na to že jste tam dva a pes a jestli chodíte oba do práce mi to trošku moc přijde, nestačilo by vytírat jednou týdně? I tu koupelnu, neřeknu umýt záchod, ale na co to obden drhnout?
Právě, že kvuli psovi to vytírání a luxování denně, je to 15min, to mě zatím nijak nezabije. ![]()
Ano, jsi vyšinutá
mě chodí na úklid paní jednou týdně, v mezičase občas přetřu umyvadlo a WC. Samozřejmě hážu nádobí do myčky a peru. Máme dvě děti školou povinné a tak se moc bordelu neudělá, když nejsme přes den doma…
@Anonymní píše:
Právě, že kvuli psovi to vytírání a luxování denně, je to 15min, to mě zatím nijak nezabije.
Stejně myslím, že to není potřeba pokud se tam neproběhne v nohách od bahna. A na co vytírat terasu? I v zimě?
@pikola píše:
Stejně myslím, že to není potřeba pokud se tam neproběhne v nohách od bahna. A na co vytírat terasu? I v zimě?
V zimě jí tak neřešim, pokud neni po větru a nerozfouká se nám po ní bordel…
No, taky jsem doufala, ale prostě, jak máme v chodbě dlaždice, tak tam je vidět každá šmouha a stačí, aby tam 2× proběhl pes z procházky…
Nedokážu sebou plácnout k TV bo knížce pokud není prostě doma grunt čisto asi. ![]()
My jsme dva dospělí a jedno školkové dítě. S úklidem si moc hlavu nedělám, ale taky to tady tak vypadá ![]()
Vysávat musím denně. Robot vysává i několikrát denně. Vytírám jak kdy, nejmíň jednou do týdne. Prach aspoň jednou do týdne. Jsem alergik. Záchod se přejede jednou za den. Sprchu čistím zbytkem vody na vytírání - dělám to parním čističem. Linka po vaření nebo po uklizení nádobí. Myčku nemáme. Koš vynaším, až je plnej nebo když začnu kýchat. To ta alergie ![]()
Když uklidím, nemám pocit satisfakce ani vteřinu, protože to prostě nejde vidět. Holt na ten úklid nejsem a neumím uklízet hloubkově. Řekla bych, že ani povrchově
Furt je něco opatlaný a umaštěný ![]()
Příspěvek upraven 04.10.19 v 20:21
No když tě to baví
za mě to prostě není tak často a v takové míře potřeba. Čisto asi máte a víc je jen tvůj vnitřní pocit a ztráta času. Manžel předpokládám nedělá nic
Mám úklid jednou týdně a přijde mi to dostačující. Nikdy jsem nebyla na uklízení, návštěvy jsou zvyklé
nebo se snažím zvát po odchodu paní na úklid ![]()
Když nebyla ještě dcera, tak jsem taky věčně jen,,šůrovala". Prostě mě to bavilo a brala jsem to jako odreagování. ![]()
Pak to trochu s dcerou opadlo (ne vyloženě, že by byl u nás bordel). Ale už jsem denně nevytírala, ale obden. Častěji jsem teda luxovala. A prach místo 2× týdne jen 1×. Raději jsem šla s dcerou ven než, abych lítala furt s mopem, nebo hadrem. ![]()
Teď už zase chodím do práce na plný úvazek, dcera nastoupila do školky, tak jsem ráda, že denně to doma alespoň trochu v rámci možností,,pofackuju" a zbytek dělám o víkendu. ![]()
Přes týden jsem od 5:30h do 16h v tahu a jsem ráda, že dolezu domů. Úklid není všechno, ale bordel taky nemám ráda. To bych jako,,uklízečka " ve firmě moc nepochodila. ![]()
Uklizim jednou tydne, co se deje mezi tim me absolutne nezajima. to už musí být abych něco uklidila mimo týdenní uklid. (mytí nádobí, setření linky a sporáku po večeři, záchod a praní do toho nepočítám).
Ahoj ženy pracující i děti doma vychovávající,

dotaz. Jak často doma uklízíte? Já jsem se svým mužem a psíkem v bytě 3kk, 80m2 a mám pocit, že je to never ending story. Každý den projedu vysavačem (robot) a pak manuálně vytírám (i terasu), uklízím linku, koše, myčka, záchod, obden pak drhnu koupelnu, utírám prach, jedenkrát za 14 dní kartáčem koberec v ložnici…Plus pak samozřejmě ty sezónní věci, to drhnu každý záhyb… a pokaždé, když uklidím mám pocit satisfakce tak hodinu. A to uklízím fakt poctivě a pečlivě. Další den už mi přijde, že je zase bordel. A to oba chodíme do práce a pes po lince a koupelně rozhodně neskáče. Když jsme na návštěve nijak nepozoruji jak mají uklizeno (nad tím tam fakt nepřemýšlím), ale muž mi občas říká, že jsem blázen skoro (v dobrém slova smyslu).
Jak to máte vy? Chápu, že s mrňousem to tolik hrotit nebudu, ale zatím jsem holt asi vyšinutá bezdětná ženská.