Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky, nepecete nektera doma na kseft? Potrebovala bych vedet, co vse musite splnit, aby to slo. Jde mi hlavne o nejake hygienicke podminky a zakon. Diky
Doma lze. Jde o výrobnu. samozrejme schválenou hygienou. Hasiči. Atd. V rychlivce:samostatná místnost, dlažba zem, stěny. 1 lednice vejce, 2 hotové výrobky, 3 potraviny. Pracovní plochy a dřez v nerezu. Odvětrávání, sítě v oknech, provozní řád, samostatný vchod. K otevření musíš být vyučen voboru či mít garanta. Ale pozor, zajdi na hygienu u vás, každý kraj má jiné požadavky. Někteří tedy až nenormální ![]()
@Peony1 jak uz bylo psano, normalne v kuchyni nelze. Musi to byt specialne upravena mistnost. Takze pokud neco takoveho uz doma nemate, tak je to velkej ranec penez.
Ve vlastní kuchyni nelze.
Musíš mít speciálně vybavenou provozovnu dle norem. Mně řekli 2 místnosti plus zádveří, vše v nerezu, 3lednice a další
Garant je nejmenší problém.
Když jsem si to spočítala, tak bych na to musela šetřit několik let nebo si půjčit, což se dvěma malýma dětma a v podstatě nejistou budoucností nechci. Protože to není jen vybavení, ale i rezerva na pár měsíců než se vše zajede. a ono taky bůhví, jestli se to zajede, jsme na malém městě a co si budeme povídat, abych vydělala, tak bych asi těžko mohla dělat dorty za 700korun např. Takže to dál zůstává jen snem. A možná někdy.
@atominnka píše:
Ve vlastní kuchyni nelze.
Musíš mít speciálně vybavenou provozovnu dle norem. Mně řekli 2 místnosti plus zádveří, vše v nerezu, 3lednice a další
Garant je nejmenší problém.
Když jsem si to spočítala, tak bych na to musela šetřit několik let nebo si půjčit, což se dvěma malýma dětma a v podstatě nejistou budoucností nechci. Protože to není jen vybavení, ale i rezerva na pár měsíců než se vše zajede. a ono taky bůhví, jestli se to zajede, jsme na malém městě a co si budeme povídat, abych vydělala, tak bych asi těžko mohla dělat dorty za 700korun např. Takže to dál zůstává jen snem. A možná někdy.
Mám to stejně investice u nás po propocitani 600 tis. A to mám může z oboru, dokáže sehnat nesehnatelne. Ale prostě teď na to není a myslím, že ani nikdy nebude. Hrozně mě to mrzí, pečení je moje vášeň, ale kvůli dortu se zadluzit nemůžeme.
@Anonymní píše:
Mám to stejně investice u nás po propocitani 600 tis. A to mám může z oboru, dokáže sehnat nesehnatelne. Ale prostě teď na to není a myslím, že ani nikdy nebude. Hrozně mě to mrzí, pečení je moje vášeň, ale kvůli dortu se zadluzit nemůžeme.
já bych se i zadlužila, ale musela bych vědět, že si na to vydělám a nebudu mít problémy se splkácením a tak. ale top bohužel nikdy nikdo neví