Zkušenosti s Infrasaunou

Napsat příspěvek
Velikost písma:
32914
18.8.16 10:25

@Popelka12 tak jsem se dočetla že pro malé děti je vhodná teplota do 40 stupňů a do 10 minut? a po infrasaune jen osprchovat vlažnou vodou.
Já to tak dělám taky, do studené vody lezu tak po finské apod. Infra je příjemné prohřátí. Dospeli tam můžou být i 30-40 minut.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32914
18.8.16 10:42

@Popelka12 jo a ještě jsem se dočetla že sauna se doporučuje až od cca 2 let věku, zvykat postupně, od 5 do 10-20 minut a teplota 30-40, max.je 50.
Takže u ani ne ročního bych to zvážila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
12.9.20 17:49

infra vs. finská

Prosím o radu, na top-bazeny cz koukam na sauny, miluji klasickou finskou saunu, můžete mi prosím říct, jsou finské sauny na doma - tedy do bytu běžné? většinou všude spíš vidím infrasaunu, ale přiznám se, raději bych finskou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15422
12.9.20 18:02
@Mibuna píše:
Prosím o radu, na top-bazeny cz koukam na sauny, miluji klasickou finskou saunu, můžete mi prosím říct, jsou finské sauny na doma - tedy do bytu běžné? většinou všude spíš vidím infrasaunu, ale přiznám se, raději bych finskou…

My máme finskou saunu a určitě nejsme jediný :mrgreen:, takže to jde stoprocentně. Nevýhodou je, že finska vyjde dráž a je potřeba víc místa. Finská nejde udělat tak miniaturní jako infra. A pak, co si vzpomínám, tak se u té finské musel řešit přívod vzduchu zvenku a zesilovat přívod elektřiny kvůli kamnům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
DrahusN
16.10.20 16:59

No my jsme si i přes problém s místem vybrali finskou saunu, příští týden by nám měla přijít tak se na ni už neuvěřitelně těším. Je to jeden z mých snů mít doma saunu :) navíc v této době, kdy je všechno jako na houpačce a chvíli jsou wellneska zavřená, pak zase otevřená, tak na to se taky můžu vykašlat.

• Citovat
  • Upravit
AnettkaMalus
20.10.20 12:22

Jakou značku jste si pořídili? Manžel by chtěl spíš infrasaunu, kvůli účinkům jaké má.

• Citovat
  • Upravit
DrahusN
22.10.20 10:53

@AnettkaMalus Manžel se rozhodoval mezi dvěma značkama a nakonec to vyhrál marimex i podle recenzí si myslím, že to bude všechno v pohodě. Navíc manžel si na to dává pozor a než něco koupí, tak hledá diskuze a recenze na dané výrobky.

• Citovat
  • Upravit
AnettkaMalus
28.10.20 21:20

@DrahusN Tak to jsem ráda, taky jsme koukali na ty co má marimex a je fakt, že se pohybují cenově velmi dobře na to, jak mají kvalitní věci

• Citovat
  • Upravit
21.2.22 21:48

Infrasaunu máme a spokojenost maximální. Je to senzační relax. Naše nejlepší investice :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.4.22 20:00

Ale holky, víte co by mě zajímalo… Co vířivka? Máte doma, na zahradě? My o ni uvažujeme a nějak se nemůžeme rozhodnout… Hlavně pro tip… A taky velikost… Jako máme místa dost, ale zase ji budeme využívat jen s rodinou… tak nevím :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15422
18.4.22 20:51
@skwor.skworecek píše:
Ale holky, víte co by mě zajímalo… Co vířivka? Máte doma, na zahradě? My o ni uvažujeme a nějak se nemůžeme rozhodnout… Hlavně pro tip… A taky velikost… Jako máme místa dost, ale zase ji budeme využívat jen s rodinou… tak nevím :)

my máme usspa pro 3 osoby. Nám to stačí, za ty 2 roky jsme tam byli maximálně ve dvou. A docela občas bojuju s kvalitou vody, jak se hřeje na vysokou teplotu, tak je náchylnější na zkažení. V bazénu se mi to snad nikdy nestalo a ve vířivce tak 4× do roka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.4.22 19:53

No, já si právě myslím, že bych měla koupit třeba pro 4 osoby, i když v ní budeme maximálně jen tři. Myslím, že když na to ten prostor máme, že to bude lepší a pohodlnější, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15422
25.4.22 20:09
@skwor.skworecek píše:
No, já si právě myslím, že bych měla koupit třeba pro 4 osoby, i když v ní budeme maximálně jen tři. Myslím, že když na to ten prostor máme, že to bude lepší a pohodlnější, že?

ale zas počítej, že je to víc vody a že to bude na spotřebě elektřiny na dohřívání znát :nevim:. Ale já fakt nejsem fanoušek vířivky a to ani té naší domácí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.5.22 08:26

Jako jasně, ono to je jedno s druhým… ale zase nechci kupovat vířivku, investovat do ní a pak si jí neužít, protože nebude pohodlná… to asi budu spíš počítat s vícenáklady na ohřev vody :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou

Ikona - Pavla Hájková

Mgr. Pavla Hájková