Inhalace kortikoidů přes nástavec

12
8.2.23 18:47

Inhalace kortikoidů přes nástavec

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda někdo inhalujete foukatko přes nástavec? Jde mi o správný postup. Malymu fouknu dávku, on pomalu vdechna, zadrzi dech (počítám do 5),pak vydechne nosem a opakujeme ještě 2× a pak nástavec vyndam z pusu. Následně vyplachne pusu vodou. Děláme to správně? Dekuju za odpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1428
8.2.23 19:04

Tak určitě je dobré to předem protřepat, pak jak je tam ta záklopka, tak před druhou dávkou by se měla zhruba 3× zvednout (neboli 3 nádechy) nedávat hned druhý vstřik po prvním… Je šikovný že to zadrží v plicích 5 vteřin, kolik mu je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
8.2.23 19:20

@Gortyna já to tam nenapsala, ale samozřejmě, ze s tím zatřepu před každým zmacknutim ☺️ a druhou hned taky nedávám. Je mu necelých 5. Mě jde pak o tu techniku vdechu a výdechu. Aby si ten lék hezky sedl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1428
8.2.23 19:27

Našemu klukovi je šest a má dýchací trubku od 2 let a děláte to výborně, ta trubka tam je z toho důvodu že když to vydechne hned aby tam byla možnost to vdechnout z ty trubky zpátky, jestli umíš aspoň trochu anglicky dej si na YouTube do vyhledávače optichamber (ten máme my) a je tam dost návodů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
703
8.2.23 20:34

Pokud to dýchá přes nástavec (spacer), tak je blbost zadržovat dech. Prostě na každou dávku jsou dva normální nádechy a nakonec nechám 4 nádechy, než vyndám z pusy.
Celou dobu dítě dýchá naprosto normálně!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek