Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda někdo inhalujete foukatko přes nástavec? Jde mi o správný postup. Malymu fouknu dávku, on pomalu vdechna, zadrzi dech (počítám do 5),pak vydechne nosem a opakujeme ještě 2× a pak nástavec vyndam z pusu. Následně vyplachne pusu vodou. Děláme to správně? Dekuju za odpověď
Tak určitě je dobré to předem protřepat, pak jak je tam ta záklopka, tak před druhou dávkou by se měla zhruba 3× zvednout (neboli 3 nádechy) nedávat hned druhý vstřik po prvním… Je šikovný že to zadrží v plicích 5 vteřin, kolik mu je?
@Gortyna já to tam nenapsala, ale samozřejmě, ze s tím zatřepu před každým zmacknutim ☺️ a druhou hned taky nedávám. Je mu necelých 5. Mě jde pak o tu techniku vdechu a výdechu. Aby si ten lék hezky sedl.
Našemu klukovi je šest a má dýchací trubku od 2 let a děláte to výborně, ta trubka tam je z toho důvodu že když to vydechne hned aby tam byla možnost to vdechnout z ty trubky zpátky, jestli umíš aspoň trochu anglicky dej si na YouTube do vyhledávače optichamber (ten máme my) a je tam dost návodů
Pokud to dýchá přes nástavec (spacer), tak je blbost zadržovat dech. Prostě na každou dávku jsou dva normální nádechy a nakonec nechám 4 nádechy, než vyndám z pusy.
Celou dobu dítě dýchá naprosto normálně!