Inkontinence - kdy to řešit?

Anonymní
6.5.25 20:05

Inkontinence - kdy to resit ?

Zdravím ženy.. jsem 10m po porodu a mám inkontinenci - vždycky po WC si pravidelně ukapnu, poslední dobou se mi stalo, že vyloženě curam u sexu… už si toho bohužel všimnout i partner, že jestli jsem curala nebo tak stříkala… prosím nesmejte se, mě to vtipné nepřijde.. nevím co už s tím..
Ano nikam nechodím neřeším to, doufala jsem, že se to časem změní. Ale hlavně teď mi přijde, že je to horší, kord s tím sexem..
Máte někdo zkušenosti s nějakými praskami? Ale ještě kojím..
A na gyndu se chystám až v létě. A ano je mi to trapný.. takže se mi popravdě moc nikam nechce a raději bych to řešila praskama, pokud to jde..

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
MartaProchajda
6.5.25 20:09

Až budu chlap, budu furt na chlapy, ale takovéto maličkosti mi přijdou vzrušující, jak ten sex ozvláštňují. Troška perverze ještě nikoho nezabila. Ale rozumím, že to chceš řešit. Jen bych to neviděl jako extra velký problém v sexu, kde trošku těch prasárniček navíc může přijít vhod. :P

Snad někdo poradí, chtěl jsem tě podpořit. :hug:

MM

• Citovat
  • Upravit
76958
6.5.25 20:12
@Anonymní píše: Více

práškama určitě ne, hned po šestinedělí se dá na to cvičit,, ale to je už možná teď také pozdě :nevim: nevím, nebo operace, a proč na gyndu až v létě? tak asi tě to zas až tak netrápí, existuje obor Urogynekologie, tam se to řeší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.5.25 20:17

@stinga jakože když mi to je trapný resit, tak mě hned něco evidentne podle tebe netrápí jo? Aha tak to díky nooo..
Jinak teda problémy mám poslední cca 2 měsíce.. když jsem si sem tam crbla, tak to mi „nevadi“.. tohle přežiju, ale když máme s partnerem sex a ze mě to chcije, tak to už problém je…
Hned po 6ti neděli jsem problémy neměla, nebylo tedy co řešit..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.5.25 20:19

@MartaProchajda jakože děkuji za podporu, ale mě osobně to přijde trapný, strašný až si říkám, že se na nějaký sex můžu vykašlat… jakoby toho už nebylo dost… to je pořád něco.. :zed: :zed:

• Citovat
  • Upravit
76958
6.5.25 20:20

no dobře, ale proč se chystáš na gyndu až v létě? čím dřív to začneš řešit, tím líp

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MartaProchajda
6.5.25 20:23

Kolik toho je a jakou to má barvu? Jestli málo a je to spíš průhledné, tak to dost chlapů z kategorie dobytků baští. Někdy doslova. 8o :P Mně ten můj, když jsem byla žena, říkal, abych se uvolnila a pustila to ven. To pak byla úleva, nemuset na nic myslet. Já teda byla jenom vlhká, moč tam asi nebyla. Ale ve výsledku to bylo jedno. :P

Co nějaké cviky na posílení a jít se před vyprázdnit?

MM

• Citovat
  • Upravit
4129
6.5.25 20:25

Pochybuji, ze jsou na to nejake volne prodejne prasky. Objednej se co nejdrive na gyndu a tam ti reknou co dal. Stud budes muset prekonat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.5.25 20:27

@stinga v létě na kontrolu až bude mít partner dovolenou a může pohlídat dítě. To je jedno, neřešte..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.5.25 20:28

@Nicole 1234
Tak ono jsou ty prask Ive atd.. tak jestli někdo nemá zkušenosti.. ale zatím tedy nikdo nic..

• Citovat
  • Upravit
1729
6.5.25 20:33

Ahoj, jeee měla jsem úplně to samý. :hug: Určitě vyraž na gynekologickou fyzioterapii. Gyndař ti vystaví žádanku (nebo i praktik), případně můžeš jako samoplátce. Necvič doma bez konzultace fyzio, posilováním si to můžeš jen zhoršit :)

Já jsem to řešila od 2 měsíců PP. Zjistila mi přetažené svaly PD, zároveň dost zrasované porodem. Fyzio mi dala cviky přímo na míru mému problému, musela jsem se vůbec naučit zase dýchat, nacítit pánevní dno a hlavně ho relaxovat. Vůbec jsem necítila, kde ho mám. Někdy 4 m PP jsem začala cítit zlepšení, už to nebylo na vložku, po WC bylo jen pár kapiček. Po 6 měsících jsem byla už ok. Cvičila jsem denně + jezdila pravidelně na fyzio. Teď jsem skoro 12 m PP a ťukám do dřeva, hezky jsem to spravila cvičením + určitě pomohl i čas. Když jsem ve stresu, nebo dýl necvičím, tak se mi to trošku vrátí, musím prostě cvičit no (ale to je záležitostí 2× denně 5 minut, takže pohoda, jen jsem lemra a zapomínám).

Kdyžtak se ptej. Není se za co stydět. :srdce: a prášky na to nejsou. Musíš to jít řešit :nevim: Ale co na to říct, stydět se nemusíš, tohle tam řeší dnes a denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1729
6.5.25 20:36

@MartaProchajda Žádný cviky na posílení. Když neví, jestli nemá to PD naopak přetažené :palec: uškodila by si tím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1972
6.5.25 20:49

Hele, normálně si s tím zajdi k doktorovi. Není na tom nic trapného, tohle se prostě stává. Porod není sranda, občas to prostě nechá nějaký následek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24723
6.5.25 20:52

Musíš k lékaři. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26872
6.5.25 20:57

Stud není namístě. Pokud to nechceš řešit se svým gynDr., zajdi si rovnou na urologii. Budeš tam více anonymní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí