Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj
chystáme se v červenci poprvé do Caorle (oblast Altanea). Kdo to tam znáte, můžete mi moc prosím zodpovědět nějaké dotazy? Spoustu jsem toho už načetla po netu, ale ne všechno jsem našla, příp. budu ráda za další názory a rady co se vám osvědčilo, atd. ![]()
Cesta tam - kudy a v jakou dobu jezdíte?
Svozový vláček na pláž - bývá hodně plný nebo se člověk vejde vždy? Hlavně v časech před siestou směrem od pláže a po ní směrem na pláž a poslední večerní zpátky domu…
Jedeme na dva týdny - tudíž by se nám hodila pračka, ale v naší rezidenci pravděpodobně není. Neobjevil jste tam někdo veřejnou prádelnu? Příp. když je v jiné rezidenci, má smysl zkoušet se tam ptát, jestli by nás tam pustili?
Je tam nějaké omezené pro pobyt na pláži s vlastním slunečníkem (polostanem)?
Výlety - kam stojí za to se vydat a kam ne…
A nebyl jste náhodou někdo přímo v rezidenci Ai Salici, kam se chystáme my?
Předem moc díky ![]()
V Altanea jsme byli minuly rok;-) perfektní dovolena, pláž menší a blízko ubytovacím objektům. Do vlacku jsme se vešli vždycky a nikdy nebyl problém. Perfektní služby, každy den nějaká animace. Výlety do Caorle-krásne městečko. Slunečníky se zajišťují přímo v cestovce, výlety též nabízí CK, my jsme ale využívali vlastní dopravu. Pro rodiny idelani!!! Ty rezidence jsou vzdy oplocene a na kód. Dobrá volba!! ![]()
Příspěvek upraven 18.06.16 v 13:53
@Leonte Děkuju moc
a v jaké rezidenci jste byli vy? A slunečníky jste měli v ceně? U nás nejsou a je to šílená pálka (tuším litr za týden za slunečník…) a navíc jeden dá minimum stínu, využijeme určitě víc ten polostan. A lehátka nepotřebujem, takže bysme radši vlastní. Četla jsem někde, že to možné je, ale teď jsem slyšela že ano, ale jen při přístupu z některé části pláže.
My tedy byli loni přímo v Caorle, tam byl standard na pláži na pokoj dvě lehátka a slunečník (byli jsme ve dvou ubytování), mezi mořem a pláží s lehátky byl pruh, kde jsme si mohli dát cokoliv, dávali jsme ten plážový stan, ale byl na prd, letos ho sice povezem znovu, ale jen proto, že ho uvezem-asi ho neupotřebíme…
Ahoj,
také jsme byli v Caorle Altanea poprvé vloni a letos jedeme zas, na stejné místo
Byli jsme v Lecci, což je o kousek dál od pláže oproti Salici (myslím…), ale ty areály jsou tam celkem podobné - ohraničené, s vlastní zahradou a bazénem, některé (přízemní) apartmány mají vlastní kousek zahrádky. Všechno to tam spravuje Agenzia Lampo (jestli jedete sami bez cestovky), všechno se s nima bez problémů vyřešilo (a se slevou jsme tam koupili vstupenky do Aquaparku ve „starém“ Caorle - www.aquafolie.it - prima, doporučuju, rozhodně na celý den než jen na odpoledne. A vydržet až do zavíračky, mezi pátou a šestou už tam bylo málo lidí a žádný fronty, jezdili jsme furt dokola.
Směrem k moři u agentury je taková menší sámoška Mare, u výjezdu z Altanea je velký supermarket, ten doporučuju, o dost nižší ceny a obří sortiment.
Prádelnu neporadím, my byli a budem bohužel jen na týden… Ale na začátku té obchodní galerie je výborná pizzerie (s sebou) a zmrzlinárna. Rozhodně si nezapomeňte repelent a i ten do zásubky, navečer jsou v tý Galerii komáři fakt otravní. Jinak ta část Altanea je fakt hodně klidná vhodná pro rodiny s menšíma dětma, svobodní mlaďoši by se tam asi ukousali nudou, v jedenáct už venku skoro nikdo není ![]()
A fakt tam dodržují siestu - přes poledne zavírají bazén i dětský hřiště i většinu obchodů…
Na pláži není vůbec problém s vlastním čímkoli, měli jsme plážový polostan, kde mladší chrupkal. Naopak je to s dětma i lepší nemít pronajatý slunečník s lehátkama, protože ty jsou umístěné až dál od moře a s dětma bys furt měla dilema, jestli hlídat věci nebo děti. Počítejte s cca metr širokým pásem škeblí při vstupu do moře, já děti přenášela… Nebyl problém tam cokoli hrabat a stavět (jaká úleva oproti Zakynthosu, kde na nás při první bábovičce vlítli ochránci želviček
.
Nevím, jestli to bylo aktuálním počasím (párkrát přes noc bouřka, přes den větrno), ale měli jsme celkem vlny (což se mně a staršímu líbilo, mladším míň)… Letos chci zkusit i Levante pláž, jednou jsme tam byli na jednodenním zájezdu a tam to byl „kačák“, vlny žádný (je fakt, že v Altanea jsou pravidelně mola jako vlnolamy).
Vláček - my se vešli vždycky
Ale ani není problém to dojít, pokud nejsou děti úplně mrňavý…
Sorry za elaborát ![]()
@bisonka caorle altanea accacio, lehátka jsme kupovali, jo staly myslim kolem 1000,– na týden, ale my jsme je teda využili, perfektní, že se děti schovají pred pískem na lehátko.. A byly tam tuším cca 7 rad slunečníku a předtím velký pruh, kde lidé meli klasiku deky a ty stany.. Takže v pohodě by to taky šlo, lidi si tam i ty lehátka vozili vlastni. Moc moc se mi tam líbilo a hned jak to půjde, chci se tam ještě někdy vrátit:-)
Ještě mrkni tady na mapu:
https://www. google. cz/maps/search/caorle+salici+lecci/@45.5762573,12.8225685,17z/data=!3m1!1e3
@Leonte taky jedeme letos do Accacie, poprve. Chtela jsem se zeptat, ty cepice do vody, co jsou v propozicich, vazne do bazenu vyzadovali? Dekuji. A budu rada za kazdy tip ci cennou radu, pokud si vzpomenes na neco, co Te loni trklo. Dekuju.
Ahojky holky, mám dotaz ohledně Caorle. Jezdí nějaký vláček nebo autobus z části Altanea do centra Caorle, cca 5km? Díky za info! ![]()