IUI - druhé IUI úspěšnost?

773
10.3.13 19:19

IUI - druhé IUI úspěšnost???

Ahoj, všechny moc zdravím… :mavam:

Teď máme za sebou druhé IUI… U přítele byl spermiogram v naprostém pořádku, podle krve jsem taky oba v pořádku… ale u mě jde prý asi o PCO syndrom což je důvod, že nám nevychází otěhotnění :nevim:

První IUI jsme podstoupili 11.2.2013, ale bohužel neúspěšné, měla jsem všechny možné příznaky že by snad i to těhotenství vyšlo, udělala jsem si test, ale nic a druhý den přišla ta mrška menstruace… :/ tak jsem tedy zase začala brát Clostilbegyt 1× denně od 3tího do 7mého dne cyklu… 7.3.2013 kontrola na ultrazvuku, kde mi bylo řečeno, že na jednom vaječníku mám folikul 16mm a že je teda maličký, tak už jsem zase propadala panice, že z toho nic nebude, ale pak se koukl na druhý vaječník a tam byl folikul 22mm… řekl mi, že si ovuluju kdy chci a že tedy IUI radši uděláme už zítra tedy 8.3.2013

Takže v pátek 8.3.2013 jsme podstoupili druhý pokus IUI, tak jsem zvědavá jestli to tentokrát vyjde… potěšili mě tím že řekli že spermie jsou opravdu rychlíci, asi na ně prý vlezlo jaro… :lol:

Tak jsem se chtěla poptat, jestli je tady někdo komu to na druhý pokus vyšlo??? někde jsem četla, že každým dalším IUI se šance zvětšují, co myslíte???
Ještě by mě zajímalo kolik kdo platíte za IUI??? my platíme 2 500Kč… :roll:
Jestli teď někdo z Vás IUI podstoupil, budu ráda když se sem přidáte… aspoň na to čekání nebudeme sami… :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12421
10.3.13 20:04

Ahojky :-)

Tak já jsem při druhé iui s clostíkem otěhotněla ;) první nic a druhá nám vyšla. Dokonce jsme čekali dvojčátka ale to jsme se dozvěděli až později, měli jsme syndrom mizejícího dvojčete. A jinak my jsme za iui neplatili nic :)

A teď se chystáme na druhé dítko, čekáme co můj cyklus a také jdeme znova do iui a uvidíme ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
713
10.3.13 20:07

Ahojky,
ja jsem otehotnela po druhem IUI… V roce 2010, a neplatili jsme nic… U nas teda na zadnej zadrhel neprisli… Ted bysme radi druhy, tak jsem zvedava jak to pujde… Kazdopadne drzim palce!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13536
10.3.13 20:08

Ahoj, předně moc držím palečky. Já jsem momentálně po 4.iui (asi jsem tě moc nepotěšila, co?), výsledek čekám během týdne. Nicméně u nás žádný objektivní důvod není - spermiogram v pořádku, ovulace, pravidelný cyklus, sliznice ukázková a stejně to neklape (snažíme se teď 13. cyklus). Jediná věc je, že jsem po císaři s první (ta je přirozeně) a možná tedy budou na vině nějaké srůsty. Ale dr. říká, že sekce není žádnou překážkou. Pokud to ani teď neklapne, jdu na laparku. My platíme 1.000,– Kč pouze za ten katetr pro zavedení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
773
10.3.13 20:10

@pajuch
Ahoj… :mavam:
je tak to je paráda snad taky budeme mít štěstí a tenhle pokus nám vyjde… protože mě docela děsí představa, že pak nám zbývá už jen jeden pokus a když nevyjde tak přijde na řadu IVF..
no tak to jste teda pěkně ušetřili… :) to nám se to docela prodraží, ale zase když je nějaká šance, že by to mohlo vyjít kdo by těch 2 500 nedal… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
182
10.3.13 20:15

Ahoj, nám druhé IUI vyšlo a teď máme 7týdenního syna Pepína :potlesk: Byl problém u mě, neměla jsem ovulaci (nebo velice nepravidelnou), tak jsem brala Utrogestan a přítel mi píchal do břicha injekce Menopuru, při IUI jsem měla jeden folikul 22mm a vyšlo to! Za oba pokusy IUI jsme platili jednou 30kč, byli jsme v Pronatalu v Praze. Držím palce ať to vyjde a test ukáže //.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
773
10.3.13 20:16

@qwenny
Ahoj.. :mavam:
t :mavam: ak to je super že to taky vyšlo na druhý pokus… :) no budu držet moc palečky, aby druhé mimčo přišlo co nejdříve a hlavně bez problémů… :hug:

@ajleenka
Ahoj… :mavam:
moc děkuji… no my máme jen tři pokusy víc nám nedoporučují a po třetím neúspěšném se chtějí už domluvit právě na IVF… :nevim: tak snad ta čtvrtá bude úspěšná a dočkáš se, budu taky moc držet palečky… :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
773
10.3.13 20:20

@Lišťule
tak to moc gratuluji… :kytka:
no já právě brala jen ten clostilbegyt…a od zítra mám brát 10dní duphaston.. ten jsem při prvním IUI neměla… no snad to tentokrát už vyjde. děkuji… :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
773
10.3.13 20:26

@pajuch
jinak taky moc držím palečky, aby to druhé dítko vyšlo co nejdříve… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
710
10.3.13 20:32

Holky mám dotázek, nevíte náhodou jak je to s proplácením u pojišťoven IUI? Mám vojenskou a bylo mi řečeno, že každý pokus IUI mi odečítá pokus z umělého oplodnění… Jsem po první IUI… děkuju :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
169
10.3.13 20:42

Ahojky, nedá mi to nenapsat :-) Já bych se hlavně neupínala na to jestli to vyjde nebo ne, a nechala to poprat se s tím uvnitř :-)
My máme takovou zkušenout že jsem podstoupila dva pokusy na IVF, transfer po dvou embriích krásně se vyvýjejících-bohužel oba pokusy neúspěšné :-( Museli jsme, že manželuv Sp. byl děsný a moje endometrioza do toho po operaci vaječníku, umělém přechodu byl nářez. A nehorázné peníze fuč bez výsledku. Jelikož jsme si nechávali dát po 2 embriích tak ze 4 pokusů jen 3 hrazeny( podotýkám základní věci) My dali 60 tisíc.
Dále se nástup na IVI-protože jsem si chtěli dát pauzu a já už ne tom byla špatně :( a na první pokus IVI vyšlo(dala jsem se totiž do klidu a začla se smiřovat s tím, že si dáme delší pauzu a pujdu do práce),tedka jsem ve 4 měsíci a snad pujde vše jao po másle jako odteď! :-) myslím, si že hlavní je srovnat si to v hlavě-odpoutat se na něco jiného a pokud není žádný zdravotní problém tak je to o hlavě. U nás se stal zázrak, protože nám řekli, že samo(skorosamo) to nepujde. Takže držím palečky at vše dopadne jak má :) Jinak zákonem je dáno že 6 pokusů IVI se nehradí :! já platila jen injekci před samotným IVI aby mi neovulovala vajíčka cca 200,–

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
169
10.3.13 20:44

Bohumilka:

To je blbost podle mě :! IVI nemá nic společného s IVF. Já mám sice VZP ale hradí 4 pokusy IVF( pokud transfer po 2 embriích se krátí na 3 pokusy IVF) a 6 pokusů IVI.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
710
10.3.13 20:46

Tak teď sem z toho celá tumpachová :-) no uvidíme, zajdeme, zeptáme… děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12421
10.3.13 20:49

@Bohumilka nevím přesně ale něco jsem o tom slyšela, některé pojišťovny mají kličky a strhávají si to jako pokus ivf, je důležité si případně dojít do pojišťovny a poptat se jak to mají ;)

Moruma díky také držím palce :kytka: jinak my taky žádný problém krom mé ms neměli a nemáme :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
394
10.3.13 20:56

Ahoj, taky držím palečky, vim, z vlastní zkušenosti jaký to čekání je. Já mám za sebou dvě těhotenství, obě po IUI. Prvně na první pokus bez jakýchkoliv léků, podruhé na třetí pokus s Clostibegitem a z toho máme dvojčátka.
dost mě zaráží ta cena, my nikdy nic neplatili. Platilo by se až IVF.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.