Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky, mám za sebou dvě naprosto nesrovnatelné IVF. U druhého cyklu mi u genetického vyšetření našli chybu, díky které se dalo (možná) předejít tomu, co se stalo setře Jany Š…udělali mi genetické vyšetření embryjek, vyloučili ty špatné, které by se možná uchytily, ale za nějakou dobu by se přestaly vyvíjet…a všechno je v pořádku. Neříkám, že je to 100% rada, ale ne každé centrum pro vás udělá to stejné…Kdbyste chtěla některá poradit, písněte mi do pošty.
Ahojte kocky,
Chystala som sa na IVF v Gennet Praha, ale uz som tehotna. Doma mam 2 nepouzite neotvorene balicky gonal f 900pen a jeden otvoreny ale nepouzity balicek Menopuru na 10 pouziti. Od pondelka som na tyzden v Cechach ( inak zijem v Nemecku), ak by mala niektora zaujem rada ich predam. lieky sme kupovali ako samoplatci.
Pekny den.
Ahoj, právě jsem se dozvěděla, že prý je nějaká novinka, bylo to dost zmatené, tak přeinterpretuju, že prý používají něco, říká se tomu lepidlo a dávají to na embryo při transferu, aby jako lépe přilnulo k děložní sliznici… je to fakt? Slyšely jste o tom něco?
@terinka4444 co ja vim tak se dava embryoglue. nevim zda je to spravne napsany ani jestli je to novinka ![]()
@Liren píše:
@terinka4444 co ja vim tak se dava embryoglue. nevim zda je to spravne napsany ani jestli je to novinka
aha, už to hledám, děkuju
@terinka4444 my jsme toho take uz vyuzili cca pred 2 lety ale nepomohlo to
ano jedna se o tzv. emryoglue ale je to myslim spis marketingovy tah ![]()
Ahoj je tady někdo kdo podstupuje IVF v REPROMEDA Brno???A jaké máte zkušenosti??
Já bych měla jít na IVF v červenci, ale nelíbí se mi, že s námi nikdo nekomunikuje vše mám řešit se svojí gynekoložkou do Brna jdu jen na IVF. Jelikož měl partner špatné výsledky tak by jsme měli podstoupit více zákroků, aby byla větší jistota, že se to podaří.- PGS ( preimplantační genetický screening )
A částka, kterou nám paní doktorka spočílala by měla být 35 000,–
Vážně se tolik doplácí??Prosím poraďte mi jsme ochotni tuto částku zaplatit pokud budeme mít své vysněné miminko, ale ani tak není žádná jistota, že se to podaří…
@kafelate ahojky. Já jsem IVF podstoupila celkem 4× v Plzni a všechno bez úspěchu
nakonec jsme utekli do jiného caru a na 5 pokus se nám zadařili dvojčátka
Ti ceny se pohybuji kolem těch 35 000,– tak jak ti řekla doktorka.Tak držím palce ať se vám podaří miminko co nejdříve ![]()
Děkuji moc…Na 5 pokus??Na to bych neměla asi energii a hlavně psychických sil…
Dodržovala jsi po IVF nějaký klidový režim??Mám celkem fyzicky i psychicky náročnou práci tak přemýšlím jestli si vzít na pár dní po IVF dovolenou…
A nechceš teda zkusit ještě konzultaci v jiném CARu? My jsme se nakonec rozhodli pro Helios v Brně právě proto, že se nám líbilo, že všechno sami hlídají atd.
Apropos otěhotněla jsem po prvním IVF po prvním transferu jednoho embrya a čekáme jednovajecna dvojčata ![]()
Doporučila mi tohle sanatorium gynekoložka a tak máme s partnerem strach, že pokud půjdeme jinam tak se nám u ní zavřou dveře a kdyby to náhodou nevyšlo tak nevím jak bych to řešila dál…Jen se mi nelíbí ta komunikace v ordinaci je minimálně takže se jí člověk téměř nedovolá a na email neodepisuje…Začínám z toho trošku propadat zoufalství…Jinak gratuluji k dvojčátkům ![]()
@kafelate ano bohužel až na 5 pokus, takže doporučují hodně rozmyslet jaký car si máš vybrat, na tom dost záleží. Po IVF jsem si vždy brala 14 dni dovolenou, taky mám psychicky a fyzicky náročnou práci.
@kafelate Já bych na tvém místě spíš vyčetla doporučeni tady v diskuzich, kde jsou lepší a neposlouchala gynekoložku, je to především tvoje zdraví a vaše peníze. My jsme do prvního caru šli taky, že nás tam poslal můj gynekolog a vůbec jsme nevěděli do čeho jdeme a myslela jsem že když nám nenašli žádný zdr. problém tak se to podaří hned napoprvé
Dneska lituji toho, že jsme neutekli do jiného caru mnohem dříve, ušetřili by jsme spoustu času, nervu a peněz ![]()
Pročítám většina si je chválí jestli nebude spíš problém v mé gynekoložce mám vše řešit s ní, ale ona nějak nekomunikuje, chápu, že nemá na starost jen nás, ale je to hodně citlivá záležitost a ve spoustu věcech nemám jasno…Třeba jak dlouho se píchají ty hormonální injekce??
@kafelate já nevím proč vás dr. nepošle rovnou do caru, my jsme nikdy nic neřešili z gynekologem ale rovnou v caru a hlavně vám tam vše dobře vysvětli. Hormony se píchají podle toho jaký dostanete protokol krátký nebo dlouhý, ale jak říkám nejlíp vám to vysvětli v caru.