Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@michaela.kristlikova píše:
Baje : Tak drzim pestiat mas ten malej zazrak
![]()
Moc díky ![]()
Přeju nápodobně ![]()
Já jsem se cítila nejhůř, když jsem o neplodnosti s nikým nemluvila. Taky jsem si prošla závistí, skoro jsem brečela, když jsem potkala těhulku nebo mamču s kočárem
Jsem ráda, že tohle období je za mnou, tyhle diskuse jsou ohromně ulevující ![]()
@Báje píše:
Moc díky
Přeju nápodobně
Já jsem se cítila nejhůř, když jsem o neplodnosti s nikým nemluvila. Taky jsem si prošla závistí, skoro jsem brečela, když jsem potkala těhulku nebo mamču s kočáremJsem ráda, že tohle období je za mnou, tyhle diskuse jsou ohromně ulevující
To mas pravdu
hodne mi pomohlo emimino a kam chodite na tu asistovanou reprodukci ![]()
@michaela.kristlikova Jezdíme do Olomouce do fakultky, je to od nás asi nejblíž a většinu zákroků u nich hradí pojišťovna. Zatím jsem moc spokojená, tak doufám, že to vydrží ![]()
Ahok děvčata, mám nadváhu měřím 158cm a vážim 80kg. V říjnu se chystáme do poradny pro umělé. Gynekolog mi řekl, že mám zhubnout. Opravdu se těma hormonama přiber tak moc? ![]()
Já jsem před IVF, hormonama nabrala 30kg a pak se IVF povedlo na 3 pokus.
Jen o nadváze to není, ale DR radí u menších problémů silnějším ženám zhubnout.
@Marcam Ahoj já měřím zrovna tolik co ty a moje váha než sem šla na umělé byla taky 80 kg já přibrala hlavně po prednisonu a to 50 kg
celý život bojuji s váhou byla sem štastná že sem schodila na 80 kg a teď sem nešťastná, že sem tolik nabrala během roku
Někdo nepřibere a někdo jo nechápu, ale já mám k přibýrání sklony a po prednisonu to šlo nahoru děsně rychle taky už ho nechci ![]()
Já jsem při během snažení a IVF zhubla 16 kilo, takže není podmínkou, že nabereš, ale hubla jsem cíleně, ne že bych díky hormonům hubla. Je to individuální
No já mám taky ten jojo efekt a pak se to zastaví a nejde to dolů. Všude křičí 5krát denně malé porce, ale holky já to bud neodhadnu, nebo nezvládnu a dám si sladké…prostě boj ![]()
@Marcam Kila jdou dolů opravdu tím pravidelním jezením 5× denně a taky pohyb mám to vyzkoušené. Věděla jsem, že budu podstupovat umělé tak sem ze 107 schodila na těch 80 právě tím 5×denně a pohyb a ejhle za necelý rok je mám zpátky a ještě něco navíc
Já sem taky hrozně na sladký
Po tom co sem nabrala tak už nemám ani chuť hubnout připadá mi že to je u mě furt dokola zhubnu, přiberu, zhubnu přiberu už mě to nebaví
ale můžeš být třeba případ jako @Irinka0210 a třeba u IVF zhubneš ![]()
Ale vždyt ty taky
Já jsem vždycky hubla, že jsem vynechala večeři, to mi všichni říkají, že je to špatně. Já vím, ale opravdu to fungovalo ![]()
@allmeyo píše:
@Marcam Kila jdou dolů opravdu tím pravidelním jezením 5× denně a taky pohyb mám to vyzkoušené. Věděla jsem, že budu podstupovat umělé tak sem ze 107 schodila na těch 80 právě tím 5×denně a pohyb a ejhle za necelý rok je mám zpátky a ještě něco navícJá sem taky hrozně na sladký
![]()
Po tom co sem nabrala tak už nemám ani chuť hubnout připadá mi že to je u mě furt dokola zhubnu, přiberu, zhubnu přiberu už mě to nebaví
![]()
ale můžeš být třeba případ jako @Irinka0210 a třeba u IVF zhubneš
budu zla, ale ma to cenu, ale kdyz si nedas pokoj se sladkym tak to tedy cenu nema…ale ta krutost bude v tom ze si za to tedy muzes sama
to musi byt navzdy zmena zivotniho stylu a ne nejaka dieta apk as ezase vratit do starych koleji, to se do straych koleji vrati i puvodni vaha a jeste neco navic pokazde vic a vic ![]()
@KackaDoup Ano máš pravdu, člověk si za to většinou může sám. Ale nežrat, když člověk bere prednison nejde
Bere ho moje mamka i sestra proto sem ho vůbec nechtěla obě mě upozorňovali, že mají furt hlad, ale bylo řečeno mudr. že může pomoct otěhotnět no u mě asi ne mě pomohl akorát víc přibrat
Neříkám, že tak působí na každého to ne, ale na mě funguje takto ![]()
@allmeyo ale ja nepsala nic o prednisonu, ja jsem se vyjadrovala k sladkostema hubnuti
a ze nejde hubnout a pak zas najet na normal, proste uz to tak musi navzdy zustat
leky jsou svinstvo, prednison hrozne, ale cvco by clovek pro deti neudelal…
@KackaDoup jo jo já vím jak si to myslela a já to zase myslela tak, že i bez prednisonu jde těžko ty sladkosti nežrat, když má na to člověk chuť a nebo nemá vůli
natož s prednisonem to už nejde vůbec
No právě co by člověk neudělal pro děti ![]()
Když ono to někdy letí nahoru tak rychle…Moje 50tiletá a 50tikilová kolegyně v práci do mě pořád rýpe, že vypadám strašně, že jsem buřt a že se diví mému muži, že se mnou je..a to mám jen 80kg. Přitom kouří a cpe se od rána do večera, jsou to taky geny. ![]()