Jak a čím čistit myčku
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jak a čím čistit myčku
Máme už půl roku myčku nádobí, jede u nás skoro každý den. Ještě jsem jí krom dosipání soli nijak nečistila. Poraďte jak a čím ji čistíte vy? Díky:-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Jednou za 2 až 3 měsíce používám čistič myčky Somat nebo Finish. Občas umyju v Jaru filtr.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jitka mamka rozeberu co jde, vyčistím hlavně filtr a pak prodávají v lahvičce čistič myček, který se odšroubuje, dá dnem vzhůru do myčky, ta se pustí (bez nádobí) a vymyje se tím
a občas prostě kleknu a otřu hadříkem… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Sůl se tam nedává kvůli čištění myčky, ale kvůli změkčení vody, aby nebyly na nádobí fleky a podobně. Čistí se buď speciálním přípravkem, např. od Calgonitu (Finish), mně se nejvíce osvědčila kyselina citronová. Nasypeš, zapneš na intenzivní program, bez nádobí, pustíš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jitka mamka tak cca 1× za 1/4 roku rozeberu a umeju filtr, utřu kolem těsnění..má to tendence tam černat..hlavně v místě spodku dvířek, a nechám projet naprázdno s čističem myček z Lidlu (lahvička, co se dá dnem vzhůru do myčky), ale ten mají jen nárazově. Kamarádka zanesenou myčku dala dokupy octem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Dadys ja tu lahvicku koupila v kauflandu, dvakrat, a pokazdy ji dala do mycky normalne hrdlem nahoru a bylo mi to divny, ze to vytahuju skoro plny.
…ale mycka byla cista s hezky vonela
no ale prisaham, ze jsem se to tam nedocetla.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já používám toto
http://cistici-prostredky-spotrebice.heureka.cz/…-mycky-75-g/
a filtr omývám průběžně jarem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Používám čistič myčky z DM a filtr umýt prostředkem na nádobí ![]()
- Citovat
- Upravit
@Jitka mamka Kupuju čistiš z DM, dávám asi 1× za 6 měsíců. No a filtr častěji, tak 1× za měsíc - ručně, přípravkem na nádobí. Stejně jak @Lizzi ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sarink Chtěla jsem si ten z Lidlu nedavno koupit a u nás ho neprodávají. Je to ta zn. W5? Mám od nich tablety do myčky a jsou super.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Dasha01
Jj, to je on. I ty vůně do myčky a prášek je supr. Mají to nárazově, tak vždycky koupím 3 do zásoby.
Jak dělá dtest ty testy, tak hodnotili prací prášek od nich a umístil se hodně dobře.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@u763 píše:
@Dadys ja tu lahvicku koupila v kauflandu, dvakrat, a pokazdy ji dala do mycky normalne hrdlem nahoru a bylo mi to divny, ze to vytahuju skoro plny.…ale mycka byla cista s hezky vonela
no ale prisaham, ze jsem se to tam nedocetla.
![]()
Tak hlavně, že voněla a účel to splnilo. Příště otočit a bude to ještě lepší
- načítám...
- Citovat
- Zmínit