Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Mám x-lander… nemá sundavací potah…nedá se strčit do pračky jako některé kočárky… jak a čím ho mám vyprat, abych z něho dostala jak špínu, tak i zbytky pracího prostředku…? Chci ho po létě před zimoudát ještě do parády…Díky
Já čistím kočárek buď Vanishem,nebo čističem Star,ten se jen nastříká a je po flekách ![]()
X-lander sporťák nebo hluboký? Já prala sporťák kromě boudy celý v pračce. Hluboký jsme ale měli jinou značku-Roan, ten jsem jen zvenku očistila vlhkým hadříkem, vnitřek šel vyprat vč. boudy.
Ahoj. Já sundavaci potah mám, ale kočárek většinou čistím vlhkými ubrousky (z DMka). Přijde mi to jednodušší než sundat potah, vyprat, usušit a nasadit
. Když byl hodně špinavý (a teď mě to taky čeká), tak jsem ho prala mýdlovou vodou (žlučové mýdlo z DMka) a pak hodně vlhkým hadříkem. Sušila jsem ho na balkoně na sluníčku.
danik píše:
X-lander sporťák nebo hluboký? Já prala sporťák kromě boudy celý v pračce. Hluboký jsme ale měli jinou značku-Roan, ten jsem jen zvenku očistila vlhkým hadříkem, vnitřek šel vyprat vč. boudy.
Mám sporťák - myslela jsem, že se nedá prát v pračce… sedadlo sundat jde, ale nezkoušela jsem ho vyslíkat… výrobce ale nedoporučuje prát v pračce, ovšem zapoměli napsat, co doporučují ![]()
Vlhkým hadříkem čistím, ale je to jako s prádlem: jen vlhký hadřík nestačí ![]()
Potah se dá sundat a vyprat normálně v pračce na 30 nebo 40.Lepší je použít tekutý prací prášek, Sypký se občas špatně vymeje.
hkac píše:
Ahoj. Já sundavaci potah mám, ale kočárek většinou čistím vlhkými ubrousky (z DMka). Přijde mi to jednodušší než sundat potah, vyprat, usušit a nasadit. Když byl hodně špinavý (a teď mě to taky čeká), tak jsem ho prala mýdlovou vodou (žlučové mýdlo z DMka) a pak hodně vlhkým hadříkem. Sušila jsem ho na balkoně na sluníčku.
Ty ubrousky jsou nějaké speciální nebo ty pro děti na zadeček?
No a jak to mýdlo z toho dostat ven? Jen asi máchat hadr pořád dokola a vytírat látku až to bude jakž takž hotovo…
Ještě mě napadl čistič na sedačku - vysává vodu ![]()
Ubrousky jsou prodávané na zadeček, ale u nás se používají na všechno
. A s tím mýdlem přesně jak píšeš (a snažím se to s mýdlem nepřehánět, abych nemusela moc dlouho „máchat“. Na vysušení někdy používám papírové kapesníčky, jsou úžasně savé (mch taky z DMka).
hkac píše:
Ubrousky jsou prodávané na zadeček, ale u nás se používají na všechno. A s tím mýdlem přesně jak píšeš (a snažím se to s mýdlem nepřehánět, abych nemusela moc dlouho „máchat“. Na vysušení někdy používám papírové kapesníčky, jsou úžasně savé (mch taky z DMka).
Díky ![]()
POužívám čistič na čalouněný nábytek Q-power.
Natříkám na kočár, rozetřu - napěním mokrou houbičkou, vytřu přebytečnou vlhkost, do cca 1/2 hod mám úplně suchý a čistý kočárek
@hkac píše:
Ubrousky jsou prodávané na zadeček, ale u nás se používají na všechno. A s tím mýdlem přesně jak píšeš (a snažím se to s mýdlem nepřehánět, abych nemusela moc dlouho „máchat“. Na vysušení někdy používám papírové kapesníčky, jsou úžasně savé (mch taky z DMka).
Přesně,my máme ubrousky na mimčo,na WC pro intim,hygienu,na WC když myju záchod,na utírání koupelny poličky a tak.,na nějaký ten flek,co udělají dítka po umytí podlahy
,občas do nich i smrkám a zvl.když má prcek rýmu,tak aby se nepodřel nosík apod. Prostě je to neocenitelný pomocník v domácnosti. A i když odrostou,stejně je budu kupovat.
Já osobně měla X landera taky,ale hluboký,spotťák jsem prodala nejetý,tak to neporadím. Ale korbu jsem normal vyslíkla a přemáchla v ruce,boudu jsem odpojila od korby a vystříkala ve sprcháči mýdlovou vodou,protože mě těsně před prodejem ohodilo za hnusného počasí auto
no a z korby jako nové byla totálně zasviněná,tak to muselo. A byla opět jak nová,tedy aspoń nová majitelka si nestěžovala ![]()