Jak a kde prodáváte oblečení?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
5724
22.9.13 19:58

Jak a kde prodáváte oblečení?

Ahoj maminky.
Obracím se na vás s vícero dotazy. Doteď jsem nic neprodávala, jenom kupovala. :mrgreen:
Ale blíží se doba, kdy začnu prodávat postupně nějaké těhotenské oblečení, oblečky po dětech a pak postupně i výbavičku - nějaké hračky, atd. Kupovali jsme prakticky do puntíku vše nové, tak chci, aby se nám aspoň něco vrátilo. ;)
(Ze všeho jen ty „nejlepší kousky“, zbytek bych ráda darovala nějaké mamince, která žije kupříkladu v azyláku a ocení to i po dvou dětech, ještě musím popátrat.)

Chci se zeptat, kde je nejlepší prodávat - mimibazar nebo Aukro? Nikdy jsem ani na jednom nic nekupovala, a nevím, kde je to lepší. Ale kdykoli se (omylem) ocitnu na Mimibazaru, přijdu si tam naprosto ztracená. :oops:
Další takový blbý dotaz, ale fakt nevím. Do čeho to balit? Doma nic nemám, možná sem tam nějakou papírovou krabici. Mám koupit nějaké pevnější igelitové pytle/obálky, a příp. kde? Do čeho balíte vy, a v čem posíláte?

Uvažuji, že pak udělám z těch oblečků pakl 0-3m, 3-6m, atd., a narvu to do nějaké krabice a prodám takhle najednou. Ale jde mi spíš o ty kusové věci, jako je těhotenské oblečení.

Větší věci bych raději dávala časem při osobním odběru (Praha), tak snad to nebude problém. :nevim:

No fakt děkuji za všechny rady, vůbec nevím kde a jak začít. :oops: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
366
22.9.13 20:10

Ahojky já nakupuji na www.modrykonik.cz jsem spokojená a když se zaregistuješ tak můžeš i prodávat :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66799
22.9.13 20:13

Prodávám na MMB, více onošené kousky vkládám do kategorie Věnuji. Chvíli trvalo, než jsem se vše naučila. Platím si základní členství (asi 500 Kč za rok). Nevydělám, ale nehromadí se mi kupy věcí na půdě a peníze většinou otočím při nákupu nových věciček. Profil i buduji dlouho, kladných hodnocení přibývalo pomalu. Balíčky se snažím zasílat hned po připsání peněz na účet, balím do krabic ze supermarketu. Velké předměty (kočárky, sedačky…) jsem posílala ve spojených krabicích- ze sekačky, vysavače atd. V papírnictví pravidelně kupuji lepicí pásku a bílé štítky na adresy. Pomocí je karta ČP, nemusím vypisovat podací lístky. Prodávám i zde, ale lepší je to na MMB. Tady se moje inzeráty časem propadnou do ztracena, na MMB denně aktualizuji 10 inzerátů. Prodávám málo, stačí mi to. Kdybyste chtěla poradit, napište.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
850
22.9.13 20:21

Ja prodavam na aukru, prijde mi to jednodussi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Crystalline
22.9.13 20:22

Zkousela jsem aukro, ale ani za 30 procent porizovaci ceny se to neprodalo. Adamovi kupuji vse nove, tzn. je to relativne drahe, coz je pri dalsim prodeji nevyhoda. Je to drazsi nez bazar. Bud to pouziji pro druhe dite nebo to poslu do kojeneckeho ustavu.

• Citovat
  • Upravit
5724
22.9.13 20:22

@blecha72 Děkuji pěkně! :kytka: Z toho mám právě obavu, že to tak funguje, že dlouhou dobu nebudu „ověřený prodejce“ a nikdo to nebude chtít kupovat. :? No asi mi nezbyde nic jiného, než se tam zaregistrovat.
A když chci prodávat, tak je těch 500,– nutnost, nebo je to pro lepší viditelnost? Kapsu mi to netrhá, ale ptám se. :)

Rozhodně vím, že nevydělám, to není vůbec můj cíl, ale nechci komplet všechno dávat zadarmo, když nás to stálo dost peněz. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
611
22.9.13 20:24

Prodávala jsem na aukru, ale teď už prodávám pouze přes mimibazar a přes modrykonik :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
22.9.13 20:26

Už bylo řečeno výš.. ještě jsou dobré různé jednodenní bazárky v okolí bydliště, teď na podzim je jejich čas právě. Pořádají mateřská centra, školy apod. Nebo na Facebooku vyhledat nějakou skupinu místních matek, kde se dá nabízet taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
886
22.9.13 20:27

Ahojky, já tedy nabízím na více místech, ale nikde neplatím členství abych ho nezaplatila zbytečně a pak nic neprodala. Takže prodávám tady, Modrý koník, bazoš, sbazar, MMB bez placeného členství.

Oblečení balím do igelitek v kterých nakoupím. Takže potřebuji jen lepicí pásku, adresy píšu na papír. Větší věci posílám v kartonových krabicích.

Balíčky oblečení bych ráda prodávala, ale nechytám. Věcičky většinou prodávám jednotlivě, ať di zákaznice vyberou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
389
22.9.13 20:29

@hanitscha a jaká cena je únosná třeba za dětské triko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66799
22.9.13 20:32
@Clarkia píše:
@blecha72 Děkuji pěkně! :kytka: Z toho mám právě obavu, že to tak funguje, že dlouhou dobu nebudu „ověřený prodejce“ a nikdo to nebude chtít kupovat. :? No asi mi nezbyde nic jiného, než se tam zaregistrovat.
A když chci prodávat, tak je těch 500,– nutnost, nebo je to pro lepší viditelnost? Kapsu mi to netrhá, ale ptám se. :)Rozhodně vím, že nevydělám, to není vůbec můj cíl, ale nechci komplet všechno dávat zadarmo, když nás to stálo dost peněz. 8)
Členství umožňuje aktualizaci inzerátů (v mém případě každý den 10), inzerentům bez placeného členství se inzeráty časem propadají, po dvou měsících mizí úplně. Kupující při volbě zboží musí zakliknout možnost koupě od prodávajících „bez hvězd“. některé věci posílám takřka zadarmo, jiné kvalitní zánovní prodám dobře.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66799
22.9.13 20:35
@Rebecca Tea píše:
@hanitscha a jaká cena je únosná třeba za dětské triko?

Asi záleží na tom, o jaké tričko jde. prodávám trika od 10 korun, některá přibalím do balíčku zadara. Značkové nezničené je jiná pálka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8231
22.9.13 20:41
@LaraA píše:
Ja prodavam na aukru, prijde mi to jednodussi :)

mě také, na mimibazaru se „nějak ztrácím“ :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
22.9.13 20:42

Holky, děkuji všem! :kytka: Začnu asi u toho mimibazaru, přijde mi všeobecně nejvíc zmiňovaný, že se tam nakupuje hlavně na děti.
A chci se zeptat, přes něj se dá prodat pakl oblečků, nebo ne? Musí to být všechno jednotlivě nafocené?
Já tedy ještě nevím, jestli ty pakly udělám, zatím je čas, to až po dcerce až odnosí první velikosti. Ale přemýšlím, jak na to. Zase se bojím, že po kusech mi to zabere strašně času, v zimě lítat s každým kouskem na poštu s dvěma dětma, z toho s novorozencem. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
22.9.13 20:43
@klepetka píše:
mě také, na mimibazaru se „nějak ztrácím“ :nevim:

Já právě taky, jen vlezu na hlavní stranu, a vůbec nevím, kudy kam. :mrgreen:

Strašně mě mate, že je tam u spousty věcí „nové zboží“. Jak to? Jsem myslela, že se tam prodává jen bazarové. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat