Jak byste popsaly porod?

Anonymní
1.7.24 17:14

Jak byste popsaly porod?

Holky, trochu pitoma otazka 😀 ale jak byste popsaly porodní bolesti? mamka mi říká, že tu bolest zapomněla 😀 a kamarádka co rodila nedávno, že je to je něco jako hodně silné menstruační křeče…k čemu byste to přirovnaly vy? A to bolí bricho, záda, spodek, prostě všechno?😀

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
1.7.24 17:20

:think: to bude individuální. Asi opravdu silné menstruační křeče. Mě ale víc vadilo zkracování doby kontrakcí než samotné kontrakce. Kolem těch 3 minut a méně se člověk ani nepřipraví a je tam další. Sestra mi tvrdila, že má bolet celé břicho. Nebolelo, jen podbřišek. Kamradka kontrakce neměla vůbec. Ani jednu jedinou.

• Citovat
  • Upravit
76675
1.7.24 17:23
@Anonymní píše: Více

a některé jdou kontrakce pouze do bederní páteře, to prý je nejhorší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
1.7.24 17:24

Celé břicho? To je blbost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76675
1.7.24 17:24
@Anonymní píše: Více

prostě každý porod je jiný, až budeš rodit po třetí, tak uvidíš, že je to pravda,
také se může stát, že půjdeš na akutní nebo plánovaný císař - prostě zbytečné řešit dopředu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2292
1.7.24 17:25

Mně porod vyvolávali a popsat se ta bolest nedá. Bylo to něco tak strašného že jsem to absoluidně nezvldala.. nezvládala jsem dýchat a muž mi musel říkat nádech výdech nádech výdech. Z nuly na 100 behem 20 minut. Během 4 hodin jsem se otevřela z 1 cm na 10 no.. tak asi ta cesta proto bolela tak moc. po určité době bylo možné podstoupit „umrtvení“ epiduralem pak už to byla pohoda. opravdu nějaká bolest nebo spíše nepřijemnost ještě při tlačení ale to nebylo nic.

CO vím ze zkušeností žen tak boelst po vyvolání je mnohem intenzivnější než při přirozeném průběju. Já znám jen tohle. A jako naštěstí to netrvalo tak dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35828
1.7.24 17:38

Mě to připadalo jako bolesti břicha když máš hodně velkej průjem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5985
1.7.24 17:44

Já měla porod vyvolávaný, takže z 0 na 100. Po hodině už byly kontrakce bez pauzy.
Já měla křížové bolesti, zapomněla jsem i dýchat, takže jsem musela na sál.

Ta bolest popsat snad ani nejde, já si představovala hodně velkou, ale tahle byla fakt mega velká…. Chtěla jsem chvíli i umřít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.7.24 17:46

Je to opravdu hodně individuální. Já jsem měla pocit, že mi břichem projíždí nůž. Kamarádka říkala, že to nic tak hrozného nebylo a že by klidně mohla rodit každý měsíc. Možná hrálo roli i to, že její miminko bylo o 1,5kg lehčí, než to moje.

• Citovat
  • Upravit
20513
1.7.24 17:56

Mě hodně bolelo břicho dole a záda a zároveň jsem cítila píchání v čípku, to bylo hodně nepříjemný. Ale zas to trvalo jen 2 hodiny, tak se to dalo vydržet. K menstruační bolesti bych to vůbec neprirovnavala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
986
1.7.24 17:58

Asi jak kdo. Kamarádka říkala, že to bylo jak silnější menstruace, máma se obávala, ze si nevšimne, až bude rodit, prý ji bylo trochu blbě… no a mě praskla voda, z 1cm na 10 za 3/4 hodiny, a volala jsem všechny svatý. Takže to můžeš mít v poho i míň v poho. Příroda to ale dobře zařídila, a tu bolest zapomeneš, ať je sebehorsi. Já si z porodu pořád velmi živé pamatuju toho akutního císaře, ale co tomu předcházelo, to je úplně v mlze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.7.24 18:33
@ludmilaadamkova píše: Více

Vyvolávací jsem měla taky. Trvalo to 20 hodin. Bez kapavky jsem měla kontrakce straně slabé ale rozdychatelne. Otevřená až skoro po 15 hodinách. Na sále po minutě a to už nebylo super. Samotné tlačení tak bolestivé nebylo mi přišlo. Těžké bylo netlačit při kontrakcí a rozdychavat je. To vůbec nebylo komfortní. Po 40 minutách na sale a 3 polohách ukončeno akutní sekci. A to už byla úleva jen co se zavelelo, že pod kudlu.

No ale šla bych do toho klidně znova. Byl to takovej zvláštní zážitek. Brala jsem to všechno s obrovskou pokorou jako snad nikdy. A trochu mě mrzí, že se na všechno rychle zapomene.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.7.24 18:36
@Teik310 píše: Více

Vůbec si nevybavují čas. Všechno my přišlo relativně rychlý. Ale přítel to viděl zase obráceně. Jemu se to strašně táhlo.
Možná za to můžou drogy :mrgreen: v kapackach

• Citovat
  • Upravit
1057
1.7.24 18:46

První porod bolesti křeče. Něco mezi silnou menstruací a průjmem, ale mnohem víc. Ale zase tam jsou ty pauzy, dá se různě uvolnit, dýchat, prvních 10 hodin mi to nepřišlo tak hrozné. Peklíčko to bylo až poslední tři hodiny, to už byly bolesti fakt nesnesitelné, jako když mi někdo něco rve uvnitř. Ale to bylo proto, že mi dali oxytocin.
Ale zato druhý porod jsem si dala do hlavy myšlenku, že to nebolí. A nebolelo. Byly to jen takové silné intenzivní tlaky, jako když jdeš na silnou masáž - na jednu stranu to bolí, ale je to i příjemné. Dalo se to krásně prodýchat, v pauzách jsem nabrala sílu a jela jsem na vlně té bolesti, napolohovala jsem se, jak jsem potřebovala. A to jsem rodila 2 hodiny, takže otevírání bylo echt rychlé.
Obě děti přes 4 kg. Za mě nejbolestivější na porodu bylo, když někdo zasahoval - u prvního porodu Hamilton (zpětně bych si ho nenechala udělat, protože kontrakce potom byly takové zvláštní, když se to rozjelo) - plus ten oxytocin - miminku se nechtělo ven, tak ho popohnali. Neříkám, že zásah nikdy není potřeba, ale prostě pokud to jde, přirozenost nade vše.
No a u druhého mi v jednu chvíli chtěli změřit monitor a ta bolest byla obrovská, když jsem nemohla být v poloze, jaké jsem potřebovala.
Takže tělo, hormony, příroda, to všechno je nastavené tak, aby žena tu bolest zvládla. Takže za mě co nejmíň zásahů, pokud možno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3265
1.7.24 18:52

Měla jsi někdy zánět ledvin? Mě to přišlo dost podobné, ta bolest.
Ale každý to ma asi trochu jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky