Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Za 5 let ho měla jednou předepsaný a nebylo ho ani potřeba použít …
Za 8,5 roku, co mám děti, tak ho dostalo jednou mladší.
Řešila bych spíš výtěry a případně mandle.
Nám ho dr takhle často predepisovat nechtěla. Syn byl taky dost marod a tyhle kapky mu zabíraly nejlépe.
Dcerka mívala šestkrát do roka, i to bylo moc. Kupte konvičku do nosu a hodně proplachujte a odsávejte. Pokud to uděláš hned v začátku, tak nepotřebuješ pamykon.
Už je to dlouho. Poslední těch 5-6r. zpět. Naštěstí nemáme děti náchylné na nemoci. Takže my ani k dětské nemáme důvod chodit. Když pominu nějaké očkování a preventiku.
Od poloviny září měl syn dvakrát, ale nikoli čistý Pamycon, vyrábí se mu z něj nějaké míchané.
Podle me ne kazda zelena ryma nutne potrebuje pamycon, je to zacarovany kruh… resila bych vice prirodne uz v zacatku - inhalace, morska voda, proplachovani a pokud nedela zasadni problemy, tak pro pamycon nevidim duvod
Nas doktor by zas na vsechny kasle, kde jen zaslechne naznak prudusek, daval antb - to by ty moje deti meli ty antb kazdy mesic…
@llida co popisuješ, třeba mně přijde automatické. V základu vždycky mořská voda, přiměřeně vlhké a větrané prostředí, zajistit, aby dítě mohlo normálně dýchat. Jakmile to ale takhle léčím týden, v obsahu se začne objevovat brčálově zelená, očka hnisu a krev, objeví se zvýšená teplota, prostě ta lokální antibiotika chci. Naštěstí stačí zavolat a do minuty mám recept.
@JanaDaR ano presne jak pisete. Postup je ihned morska voda, zvlhovani vzduchu a olynth/nasivin na noc. Ale nevim, kdyz prejde ryma z pruhledne na zluto hnedou neni uz potreba tyto lokalni kapky Pamycon ![]()
Dobrý den,
Je zde prosím někdo, kdo má pravidelně předepsané kapky Pamycon do nosu? Naše malá od nástupu do školky má neustále rýmy a vždy žluto hnědé. Zabere Pamycon, ale nevím, zda se může předepisovat cca co měsíc 🤷♀️