Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím, chtěla bych se zeptat jestli máte někdo zkušenosti. Malej má teď měsíc a do nedávna nebyl problém s jídlem.. snědl mi tolik kolik měl a pohoda. Ale poslední 3 dny mi občas sní 60, pak zase jenom 30 pak třeba 40 a takhle je to celý den a do toho začal jednou denně zvracet a to pořádně.. máte některá podobnou zkušenost? Případně děkuju za odpovědi
@Eliška 619 píše: Více
Ahoj co změna mléka zkoušela jsi. Dělej vždycky víc ať sní co sní hlavně jestli přibývá na váze to je důležité. Dávej i vodu převařenou s kmínem a fenyklem nebo čajíček fenykl když je takové teplo malinko cucnout udělá dobře v bříšku.
já to tady píšu pořád dokola, miminko není robůtek, do kterého v přesných intervalech vložíš přesný objem tekutiny,
je to živý tvor, který má každý den jinou potřebu jídla, ty asi také nejíš přesně každý den to stejné množství jídla,
a to, že zvrací, spíš znamená,, že je přepitý,
nebo má reflux a potřebuje mít vyvýšenou postýlku v oblasti pod hlavou
@stinga píše: Více
Jo to vím taky že to není " robot" ale jí o polovinu méně než předtím, ubývá mi na váze a do toho ještě zvrací, proto tady píšu o radu nebo jestli je to jenom nějaké období..refluxní polštář máme od začátku ale jak jsem psala máme takovýhle problém poslední 3 dny
tak to potom asi chce řešit spíše s doktorkou, než na emiminu,
možná to chce změnu mléka, ale tak zas za 3 dny hlady neumře, ale pokud to bude trvat, zajděte raději za dětskou
Pokud se to nezlepší tak jdi k doktorce. Sleduj ho a zapisuj váhu, kolik vypil a kolikrát zvracel.
Dnes jsem byla protože jsem se bála že se něco děje, říkala že malej vypadá skvěle že Nutrilon mu prospívá akorát když jsem se zmínila že mi někdy vypije jenom 30 tak mě seřvala že mu toho musím dávat víc což samozřejmě vím ale nebudu to do něho přece ladovat násilím aby mi pak právě neblil od rána do večera
@Eliška 619 vypadá skvěle, takže nehubne? Jestli přibývá a má dost procuranych plen, stačí mu to..
Jestli hubne a zvrací řešila bych, možná i intolerance mléka..
@lucynka25 píše: Více
Jako za poslední 2 dny mi ubral 100 gramů takže asi dramatizuju ale jsem z toho celá taková špatná je to moje první dítě a celý měsíc byl fakt naprosto v pořádku přibral skoro kilo žádný zvracení všechno v pohodě a teď tohle takže jsem z toho celá taková vystreslá
tak vypadá skvěle a seřvala tě, že mu toho musíš dávat víc, když zvrací? to nedává smysl, a samozřejmě když to do něho naláduješ násilím, tak bude zvracet víc
první základ úspěchu - nevážit dítě každý den, je to zbytečné a jen tě to stresuje
No když jsem jí řekla že mi někdy vypije jen 30 nebo 40 tak že to je málo že má jíst mnohem víc právě
Třeba při kojení ani nevíš kolik vypije, prostě pocitově. A res až když třeba po týdnu nic nepribere a půjde s váhou dolů. Pak bych se nad tím pozastavila. Moje druhá dcera byla těžce blici, přešlo to až s příkrmy, reflux. Zkus s ním manipulovat opatrně po jídle, dej vyvýšené pod hlavou a nepokládej hned po jídle, třeba to pomůže.
I moje 7m dcera občas vypije jen 40-50ml.
Ty mimina jsou normální živí lidé.
Ty jíš taky pravidelně pokaždé stejnou dávku?
Dávej mu tolik, kolik vypije. Ztrátu na váze bych řešila třeba po 2 týdnech a ne po 2 dnech.
To zvracení může být i tím, že mu to nutíš.
Nebo stačí lehká Rýma, zahlenění, kterého si u miminka nemusíš ani všimnout, ale také mě napadá, že moje druhá je taky blicím mimino a to zvracení vlastně přišlo až později, takže se mu může jen vracet mlíčko.
Samozřejmě pokud by se ti opravdu něco nezdálo a přetrvávalo to, tak jednej. Ale ještě je na hledání problému brzo.
Pokud tě dětská lékařka seřvala, tak změnit. Je to dost neprofesionální. Co s lékařem, ve kterém nemáš důvěru? ![]()
Sleduj malého. Může to být nějaká reakce na UM, reflux, bolesti břicha,… jde o to, aby nehubnul dál a zjistila se příčina, proč tomu tak je. Ne, jak radí tvoje lékařka cpát do něj další mléko. Nepochopím.. když nechce, tak to do něj nenaleješ.
Jinak to, že mimčo si občas jen takhle cucne, tak je normální. Ale neměli by nějak rapidně hubnout.