Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli nemáte nějaké osvědčené tipy na to, jak vylákat netopýra? Včera večer nám do ložnice vletěl netopýr a schoval se. Od včerejška ani stopy, po netopýřím trusu ani památky. Oknem nevyletěl, a kde by se mohl schovávat, jak ho vylákat. Prosím o vaší pomoc, mám strach. ![]()
@Bytsamsebou vy to berete na lehkou váhu!!! já se opravdu o děti i manžu bojím
Chudák se asi taky bojí.
Asi bych šla spát do jiné místnosti a v ložnici nechala otevřené okno, na něj nějaké světýlko a mističku s vodou, ať vyletí ven. Jen teda nevím, jestli a) by to nepřilákalo netopýrů víc a b) by se to neprodražilo.
![]()
@Bytsamsebou píše:
Běž na střechu a reflektorem zavolej Batmana.
To tam bude mit netopyry dva.
@vladka_zahorska píše:
A co by jim mohl udelat? ![]()
@vladka_zahorska píše:
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli nemáte nějaké osvědčené tipy na to, jak vylákat netopýra? Včera večer nám do ložnice vletěl netopýr a schoval se. Od včerejška ani stopy, po netopýřím trusu ani památky. Oknem nevyletěl, a kde by se mohl schovávat, jak ho vylákat. Prosím o vaší pomoc, mám strach.
Jestli víš jistojistě, že nevyletěl ani oknem a ani neproletěl do dalšího pokoje.. Tak bych si zavolala o radu do nějaké záchranné stanice apod…
Jsou to fakt potvory a nelákala bych je podle nějakých rad na emiminu
Bych asi volala hasiče
Ne vážně, co třeba odchytová služba nebo ochránci zvířat..?
Nebojte, nám se to taky stalo, dokonce tři najednou. Jeden byl za skříní a další dva lítali kolem místnosti, tak jsme je hnali do otevřeného okna a uletěli. Teď ožili, jak se oteplilo, sídlí v průduchách bytových domů úplně běžně.
@broskvová zmrzlina děkuji moc radu, asi to vyzkouším. Snad to těch netopýrů více nepřivolá ![]()
@vladka_zahorska píše:
Jako, že v noci vyleze a vysaje vám krev? Nebo se zamotá do vlasů?
Vypnout topení, nechat otevřené okno a jít spát jinam… on tam taky být nechce.
@veria asi jsme to zprávu psala trochu v afektu, ale spíše se bojím aby se tam nezahnízdil ![]()
@vladka_zahorska píše:
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli nemáte nějaké osvědčené tipy na to, jak vylákat netopýra? Včera večer nám do ložnice vletěl netopýr a schoval se. Od včerejška ani stopy, po netopýřím trusu ani památky. Oknem nevyletěl, a kde by se mohl schovávat, jak ho vylákat. Prosím o vaší pomoc, mám strach.
Netopýři jsou chránění, zavolala bych ochráncům přírody, at poradí…
A je to vůbec možné v lednu, vždyt mají spát zimním spánkem? ![]()