Jak čistit kravaty?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
452
9.12.16 22:03

Jak čistit kravaty?

Poradíte mi jak čistíte kravaty? Chlap nosí do práce kravaty a koukala jsem, že jsou takové ušmudlané, není na nich vyloženě flek, ale potřebují vyčistit. Materiál je polyester. Hledala jsem na netu nějaký návod, ale nic jsem nenašla. Hlavně se jim nesmí nic stát :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
452
9.12.16 22:08

@JayLee A neponičí se? Na jaký program a otáček? Mám strach je dát do pračky. Myslela jsem, že bych je vyprala v ruce s jádrovým nebo žlučovým mýdlem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1974
9.12.16 22:09

@pufik20 Do pračky s nimi, běžný prací prostředek, na 30°C, ždímání raději na méně otáček. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
9.12.16 22:17

Kratky cyklus na 30 c tak 600ot normalni prasek. Zkus treba program co mas na podprdy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
452
9.12.16 22:38

Zitra to tajne zkusim. Chlap by mi je normalne nesveril natoz abych je prala :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
9.12.16 23:10
@pufik20 píše:
Zitra to tajne zkusim. Chlap by mi je normalne nesveril natoz abych je prala :jazyk:

Tak to radši nezkoušej a dej je do čistírny. Doma vypraná kravata nikdy nejde uvázat stejně jako nová. Jestli je chlap na kravaty pintlich, tak to pozná a bude prskat. Já je všechny nechávám chemicky čistit, polyester i hedvábí. Když se nějaká zničí, jsem z obliga…

• Citovat
  • Upravit
487
9.12.16 23:30

Prala jsem ručně s mýdlem :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
9.12.16 23:48

@Saatine Tak to se bohužel nevylučuje :mrgreen:. Uvázání musí být dokonalý, jedině windsorský uzel, ale často na nich poznám, co měl můj choť k obědu.

• Citovat
  • Upravit
Janli
10.12.16 00:16

@Saatine Bohužel uvnitř je výztuha, která není přišitá a ta se většinou při praní pohne a zkroutí :?. Jediná věc, která mého muže zachraňuje před tím, abych ho na té pocintané kravatě uškrtila, je fakt, že jsem pracovala ve firmě, kde se třídil textil pro secondhandy. Takže jsem nakoupila kvanta kravat po pár korunách. Ale zásoby, a potažmo i život mého chotě, se krátí :mrgreen:. Taky žehlíš 360 košil ročně? Já už bych je mohla žehlit závodně. Poslepu a načas :lol:.

• Citovat
  • Upravit
2740
10.12.16 00:37

Kravaty se neperou, ale čistí. To je jako byste chtěli prát oblek. Jakmile jí vyperete, už nikdy nebude mít formu jakou má mít a stane se hadrem uvázaným u krku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3447
10.12.16 01:10

@Janli U nas tech kosil je i vic…casto padnou i tri za den u manzela, a ja je mam min. jednou tydne. Kazdopadne nezehlim uz nic, mame od toho pani… :mrgreen: A na kravaty jedine cistirna, stejne jako oblek.Ale manzel nechaval cistit jen pote, co ho kdysi poblil nemocny syn…nejak nejsou spinave.Nebo je nosi do cistirny s obleky, mozna… :think: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
452
10.12.16 07:26

Díky za rady. Raději je donesu do čistírny :lol:. Ještě, že jsem je opravdu nedala do pračky. Zachránily jste mě :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný