Jak do Zoo Praha?

1943
4.8.12 12:57

Jak do Zoo Praha ?

Ahoj holky. Potřebuju poradit jak se MHD dostanu z Masaryčky nebo Libně ( vlak. nádraží) do Troji do Zoo. Budu s sebou mít 2 děti (5,6 let) + kočárek. Potřebovala bych znát čísla MHD a jestli se někde přestupuje, atd..
Koukala jsem na jízdní řády, ale nevěděla jsem jakou výstupní stanici zadat. :oops: Určitě mi někdo poradí, že?
Předem děkuju :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101578
4.8.12 13:02

No, s aktuálně rozkopanou Prahou a kočárkem to bude oříšek… eskalátory zvládneš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6529
4.8.12 13:02

Pokud se nemýlím tak metrem C na nádraží Holešovice a pak busem 112 na konečnou

busy stojí vlevo od východu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4691
4.8.12 13:03

Výstupní stanice je Zoologická zahrada. Jedou tam busy z Nádraží Holešovice. Buďto bus 112 nebo o víkendech i speciální ZOO bus. No a z Masaryčky můžeš jet třeba tramvají 14 a ta tě doveze třeba i na Trojskou, kde se na ty busy dá přestoupit taky, je to o fous kratší, nemusíš být v buse v zácpách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1943
4.8.12 13:04

Normální schody zvládám, tak eskalátor bych snad taky dala :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
4.8.12 13:05

Výstupní zastávka je „Zoologická zahrada“ Já vždy koukám na jména zastávek na mapy.cz, najdu si místo které potřebuji, pak kliknu myší na značku autobusu a zobrazí se jméno zastávky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
375
4.8.12 13:05
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4691
4.8.12 13:07

@j.a.n.i1 No tak v tom případě 14 jen na Holešovice. Tam se dá přestoupit na ten bus. Nebo 12 taky projíždí centrem, jestli by se ti nehodila. Já teda v tomhle počasí preferuju metro…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101578
4.8.12 13:08
@Lucink-a píše:
Výstupní stanice je Zoologická zahrada. Jedou tam busy z Nádraží Holešovice. Buďto bus 112 nebo o víkendech i speciální ZOO bus. No a z Masaryčky můžeš jet třeba tramvají 14 a ta tě doveze třeba i na Trojskou, kde se na ty busy dá přestoupit taky, je to o fous kratší, nemusíš být v buse v zácpách.

14 na Trojskou teď nejezdí, ale dá se s ní dojet na to Nádraží Holešovice a odtud 112 k ZOO, výhodou je, že se dají vychytat nízkopodlažní spoje… tohle mi přijde nejlepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594

Výstupní stanice je normálně Zoologická zahrada, autobus č.112.
Z Masaryčky bych se přesunula na metro na Hlavák (je to kousek, šla bych asi pěšo) a pak na stanici metra nádraží Holešovice, odtamtud jezdí ta 112.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1943

Mocinky děkuju :D :D :D :hug: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101578
4.8.12 13:10
@Lucink-a píše:
@j.a.n.i1 No tak v tom případě 14 jen na Holešovice. Tam se dá přestoupit na ten bus. Nebo 12 taky projíždí centrem, jestli by se ti nehodila. Já teda v tomhle počasí preferuju metro…

Jojo, to já taky, ale nevím jestli je to pro nepražáka se 2 dětmi plus kočárkem ideální… a hlavně z hlavy nevím jestli je na Florenci výtah, nebo se musí jet ty dlouhé eskalátory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1943
4.8.12 13:16

Myslím, že veškerou MHD zvládnu i s kočárkem. Jsem celkem zvyklá se s kočárem všude tahat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
4.8.12 13:17
@j.a.n.i1 píše:
Jojo, to já taky, ale nevím jestli je to pro nepražáka se 2 dětmi plus kočárkem ideální… a hlavně z hlavy nevím jestli je na Florenci výtah, nebo se musí jet ty dlouhé eskalátory.

výtah na Florenci je, ale dostat se do něj je trochu hledání, je tam kousek od Muzea hl. m.Prahy a já ho tam napoprvé hledala jak čuchací pes :roll: Ale na Florenci vedou dolů od zastávky tramvaje do metra C jen krátké nové schody, schody dolů mi přijdou v pohodě, spíš eskalátor jedoucí nahoru je trochu složitější s kočárem (obzvlášť například s tříkolkou)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5086
4.8.12 13:44

Tak sídlíš na stejné trase jak já takže ve všední den je ideální dojet na Libeň a přesednout tam na vlak co jede do Holešovic (pokud máš Opencard, tak můžes prolézt metrem - jezdící schody a výtah), pokud ne tak podchodem a počkat až půjde někdo okolo a pomůže ti zdolat cca 15 schodů) a pak autobusem přímo do ZOO (jedině od tama máš jistotu, že vejdeš s kočárkem :( )
a nebo o víkendu ale i jindy z masaryčky tramvají č. 14 na zastávce nádraží holešovice a pak projít k tomu metru ;) je to trasa C nasedeš zase na ten bus do ZOO

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Výlety s dětmi na eMiminu

Kam na rodinný výlet s dětmi?

Inspirujte se v mapě výletů nebo přidejte vlastní oblíbené místo. Sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.