Jak jste zvládly potrat?

29
5.10.25 17:51

Jak jste zvládly potrat?

Dnes jsem byla na gyn pohotovosti. Bohužel mi řekly, že mi začíná potrat. Byla jsem v 8 tt. Jak jste zvládly potrat, čekaly jste až se samo rozjede? Nebo šly hned na kyretáž? Doktorka mi řekla že do pátku počká pokud se potrat rozjede tak bych nemusela na zákrok. Jinak budu muset. Raději bych nešla..Pomohlo vám něco to spustit, a co jste cítily? Já jen cítím trochu křeče v podbřišku nic silného. Jako menstruace. Chodily jste normálně do práce?. Díky za odpověďi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
544
5.10.25 18:09

Ahoj, mrzí mě, jak to nakonec dopadlo. Úplně neporadím, já přišla o miminko o mnoho později a byl to spontánní potrat bez toho, aniž bych dopředu věděla, že miminko již nežije.
Jako babské rady na vyčištění dělohy - maliníkový čaj.
Jinak do práce bych určitě nechodila, může se ti pak stát, že potratíš v práci/nebude ti dobře/nevíš, jak moc budeš krvácet.

Příspěvek upraven 05.10.25 v 18:13

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
179
5.10.25 18:10

Moc mě to mrzí 🫂 já jsem si prošla dvakrát zamlklým těhotenstvím. Poprvé jsem šla do nemocnice na ukončení, ale tím že to byl 8tt stačila tabletka a kyretáž nebyla potřeba. Podruhé to bylo v 9tt a to jsem pár dní počkala a tělo si poradilo samo ( od zjištění že už nebije srdíčko asi 5 dní). V obou případech to bylo jako silná menstruace a dva dny docela velkého krvácení. V praci jsem si vzala jeden den volna ale jinak jsem byla pár dní na HO což byla samozřejmě výhoda. Asi záleží co děláš za práci ale kdyžtak se s lékařkou domluv na neschopenku, budeš mít prostor dát se dohromady i psychicky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.10.25 20:42

Chodila jsem do práce (učitelka první stupeň), měla jsem bolesti a krvácela jsem, jako horší menstruace, ale šlo to vydržet a přišlo mi to lepší, než ležet sama doma.

Po pár dnech (o víkendu, teda, takže jsem neřešila tu práci) najednou krvácení ustalo a přišly bolesti jako kráva (porod je horší, ale do té doby jsem nic takového nezažila). Lezla jsem doma po čtyřech a myslela jsem, že chcípnu, zavolala jsem si sanitku, vůbec jsem nevěděla, co se stalo, myslela jsem si, že tam něco prasklo, nebo se zaseklo nebo nevím. Odvezli mě a tu kyretaz stejně udělali a jako bonus byli v nemocnici strašní, strašní.

Jako je to pro tebe šetrnější, obejít se bez kyretaze, ale nemusí to dopadnout.

• Citovat
  • Upravit
1793
6.10.25 09:08

Bylo to těžké, po prvním nejvíce.
Potom už byl jen strach kdy přijde opět špinění a bude konec.
Bylo to tak i v úspěšném těhotenství. Přišlo to stejně, špinění apod. Už jsem nechtěla brát ani Utrogestan. Řekla jsem si, že buď se udrží a bude to dobré nebo ne. A vydrželo :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.10.25 08:19

Ahoj, ja se spise zeptat, jak jste to zvladly psychicky? hrozi mi samovolny potrat, pozdeji mozna UPT, ano, vse se muze jeste obratit v dobre, ale minula kontrola byla proste spatna.na dalsi jdu az za tyden.
Uz ted se desim z toho, kdyby ro nastalo :,(.
Sesypaly jste se? co na to manzel? chteli jste pak vubec znova otehotnet? jak jste senproste citili a co vam pomohlo?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Poradna gynekologa