Jak koupit dům?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
63
30.9.24 14:08

I tímhle směrem bychom šli, ale dobrý pozemek se starým domem v rozumné cenové hladině je taky k nesehnání. Tam se většinou najdou šílenci, kteří chtějí i úplnou růjnu opravit nebo v ní rovnou bydlet a tím pádem jsou ochotní za ní dat mnohem více, než je cena pozemku minus cena demolice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.9.24 14:41

Tohle je ale odjakživa běžný jev, dobré nabídky jsou hned pryč. Dnes je nejlepší hledat na S-realitách, tam inzerují úplně všichni, kdo chtějí prodat (na malé výjimky). A počítat s tím, že je potřeba to kontrolovat každý den i několik měsíců, než se vám bude něco líbit.
Můžete zadat i zakázku do nějaké větší realitky, něco se ani do inzerce nedostane, ale to je taky o štěstí.
No a počítat s tím, že většina těch domů prostě bude mít něco za něco. Buď to bude dál od civilizace nebo zase hodně drahé. Já se dívala tak 2 roky, jednou už jsem málem podepsala rezervační smlouvu, ale nakonec jsem couvla. Nakonec jsem koupila dům o rok později, menší a dražší, než ten předchozí, ale byl alespoň v obci, kde jsme zrovna bydleli, což byla pro mne priorita.

• Citovat
  • Upravit
6171
30.9.24 14:56
@Danuš123 píše: Více

Držím pěsti. Já se kdysi rozhodla, že koupíme dům a po roce hledání z toho sešlo. Všude něco bylo nebo byl malej. Nechtěli jsme starej, kterej bychom do nekonečna opravovali a novostavby se dnes staví 4+1. To si koupila kamarádka na okraji Prahy a to bych nechtěla dům menší, než máme byt. Nebo jak říkáš u silnice, v záplavovém území či vedle fabriky.
Neteř začala stavět před covidem dál za Prahou a furt to nemají, miliony povolení a vše šlo nahoru. Už asi dožijem, kde jsme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ruzzicka
1.10.24 06:24

Zkuste sledovat lokální facebookové skupiny a inzeráty v místních novinách, někdy lidé prodávají domy přímo bez realitky. Také se můžete poptat známých nebo vyvěsit vlastní inzerát, že hledáte dům v konkrétní oblasti.

• Citovat
  • Upravit
895
1.10.24 14:18

@Danuš123 a v jaké lokalitě chcete koupit? Zkoušeli jste bezrealitky.cz? My si takto kdysi vyhlédli novostavbu, nakonec jsme si ji nekoupili, ale majitelka vlastnila ještě vedleší pozemek, tak nám ho prodala a nechala postavit dům na klíč, bylo to prostě o štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10668
1.10.24 15:30

Já bych novostavbu nechtěla, takže bych si koupila rodinný dům a ten zrekonstruovala. Mi říkej, že nikde žádný není 8).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí