Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
I tímhle směrem bychom šli, ale dobrý pozemek se starým domem v rozumné cenové hladině je taky k nesehnání. Tam se většinou najdou šílenci, kteří chtějí i úplnou růjnu opravit nebo v ní rovnou bydlet a tím pádem jsou ochotní za ní dat mnohem více, než je cena pozemku minus cena demolice.
Tohle je ale odjakživa běžný jev, dobré nabídky jsou hned pryč. Dnes je nejlepší hledat na S-realitách, tam inzerují úplně všichni, kdo chtějí prodat (na malé výjimky). A počítat s tím, že je potřeba to kontrolovat každý den i několik měsíců, než se vám bude něco líbit.
Můžete zadat i zakázku do nějaké větší realitky, něco se ani do inzerce nedostane, ale to je taky o štěstí.
No a počítat s tím, že většina těch domů prostě bude mít něco za něco. Buď to bude dál od civilizace nebo zase hodně drahé. Já se dívala tak 2 roky, jednou už jsem málem podepsala rezervační smlouvu, ale nakonec jsem couvla. Nakonec jsem koupila dům o rok později, menší a dražší, než ten předchozí, ale byl alespoň v obci, kde jsme zrovna bydleli, což byla pro mne priorita.
@Danuš123 píše: Více
Držím pěsti. Já se kdysi rozhodla, že koupíme dům a po roce hledání z toho sešlo. Všude něco bylo nebo byl malej. Nechtěli jsme starej, kterej bychom do nekonečna opravovali a novostavby se dnes staví 4+1. To si koupila kamarádka na okraji Prahy a to bych nechtěla dům menší, než máme byt. Nebo jak říkáš u silnice, v záplavovém území či vedle fabriky.
Neteř začala stavět před covidem dál za Prahou a furt to nemají, miliony povolení a vše šlo nahoru. Už asi dožijem, kde jsme.
Zkuste sledovat lokální facebookové skupiny a inzeráty v místních novinách, někdy lidé prodávají domy přímo bez realitky. Také se můžete poptat známých nebo vyvěsit vlastní inzerát, že hledáte dům v konkrétní oblasti.
@Danuš123 a v jaké lokalitě chcete koupit? Zkoušeli jste bezrealitky.cz? My si takto kdysi vyhlédli novostavbu, nakonec jsme si ji nekoupili, ale majitelka vlastnila ještě vedleší pozemek, tak nám ho prodala a nechala postavit dům na klíč, bylo to prostě o štěstí.
Já bych novostavbu nechtěla, takže bych si koupila rodinný dům a ten zrekonstruovala. Mi říkej, že nikde žádný není
.