Jak mám najít práci?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Maturitu z oboru podnikani a jsi po skole?
Hledej nizsi pozici. Casem se muzes vypracovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
Z toho nikdo nic nevyčte. Záleží co chceš dělat. Začít nižší pozicí a vypracovat se.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
v sociálních službách pořád někoho schání.
jestli máš podnikání tak asi maturitu ne? Si udělej rekvalifikační kurz
.! Taky záleží na lokalitě kde hledáš.
Macecha nemůže sehnat práci víc jak rok a tak, prozatím, sáhla po brigádě.
každý co si udělal rekvalifikační kurz na pracovníka v sociálních službách měl práci téměř okamžitě.
někdy musíš vystoupit z komfortní zóny. Třeba jsi moc náročná nebo jsi na špatném místě.
- Citovat
- Upravit
Ahoj,
jdu tě trochu povzbudit. Věř mi, že jestli máš maturitu, tak na tom nejsi vůbec špatně. Já jsem se vyučila jako prodavačka (pak jsem si dodělala maturitu) a byla to obrovská ztráta času. Taky jsem dlouho hledala práci a když jsem ji našla (v administrativě), nakonec jsem během zkušební doby utekla… nikde jsem nebyla spokojená a myslím, že ani oni se mnou. Ale věděla jsem, že abych něco změnila, musím pro to něco udělat - já si udělala několik kurzů (může být IT, účetnictví, cokoliv) - rekvalifikační přes ÚP, některé např. u Czechitas. No a vyplatilo se - získala jsem práci, kterou jsem vždy chtěla. I s výučním listem na prodavačku ![]()
K tomu hledání práce - když jsem odněkud utekla, tak jsem se utápěla v depresích, několik měsíců hledání další práce.. Ale nakonec to vždycky nějak dopadlo. Když už jsem byla fakt tak zoufalá, tak jsem posílala životopisy i na pozice, které pro mě úplně nebyly
Ale je fakt, že je jiné hledat práci v Praze nebo Brně než v nějakém menším městě. Každopádně nezoufej… prostě se nevzdávej, ono se to pravé objeví ve správný čas.
- Citovat
- Upravit
Ono taky hodně záleží na tom odkud jsi…
Něco jiného je hledat práci v Praze a něco jiného je hledat práci třeba na severu…
Já aktuálně mám práci která mě baví a získala jsem ji v podstatě náhodou
prostě jsem tam poslala email jestli náhodou neshánějí někoho popsala svoje zkušenosti a ejhle ![]()
Podle mě najít takovou tu práci snů je prostě o štěstí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vzít práci, která vám připadá, že je pod vaši úroveň. Často je to jediné řešení, než se najde něco, co bude odpovídat vaší kvalifikaci a představám. Obvykle totiž není problém v tom, že žádná práce není, ale v tom, že není žádná práce, která by se člověku zamlouvala…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Urad prace nabizi pro absolventy rekvalifikaci na zapracovani a kdo je sikovny, toho si ve firme nechavaji.
Jmenuje se to nespecificka rekvalifikace pro absolventy skol (ci nejak podobne) a v prubehu dostavas podporu pri rekvalifikaci. Trvani nekolik mesicu.
Na tohle se zeptej.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak jestli ten člověk hledá práci způsobem, jakým komunikuje, tak se nedivím, že nic nemá.
Napíše příspěvek, lidi se snaží poradit a on už se nevrátí si to přečíst a neobtěžuje se odpovědět.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
hledáš práci bebo chceš podnikat?
Na podnikání nepotřebuješ vystudovat 5 vysokých. podnikání buď máš v krvi, nebo ne a pak se řadíš mezi 90% podnikatelů, kteří to jen zkouší, při prvním nezdaru se sesypou a chtějí se schovat do státního.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jejjej píše: Více
znáš někoho kdo by toto dobrovolně dělal? Bral si lidi z pracáku v naději, že je vychová a naučí je chodit do práce?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@TRG píše: Více
založí si diskuzi a diví se, že se tam diskutuje
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Divná Bára píše: Více
Když jsem byla úplně mladá holka po škole tak mám tady o tom projektu s pracákem říkali ale realita byla taková že to prostě absolutně nefungovalo…
Možná ta myšlenka byla hezká ale prostě to bylo tak všechno… ![]()
Nevím jestli se sem zakladatelka ještě vrátí…Ale podle mě člověk musí být trochu aktivní, zvednout telefon někam zavolat, sám od sebe napsat a trochu popsat nějaké ty zkušenosti a ne jenom čekat co mu pracák nebo známý nebo někdo nabídne… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hezký den, jak se dá najít práce, když pracovní weby ukazují pořád jedno a to samé, přes známé a úřad práce také nic… facebook skupiny jsou také mrtvé… tak já už fakt nevím… Jak se podařilo najít práci Vám… ještě podotknu mám nejhorší školu na uplatnění podnikání…